Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 iun 2014 - Anul XIX, nr. 125 (5634)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Cei mai buni din ţară

Două proiecte sucevene au fost desemnate cele mai de succes activitaţi demarate în săptămâna “Şcoala altfel”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educaţiei Naţionale a premiat cele mai bune idei şi activităţi derulate la începutul lunii aprilie, în cadrul săptămânii “Şcoala altfel”.

Proiectul “Cuza Open” (turneu județean de tenis) demarat de Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza” Suceava a fost desemnat cea mai bună activitate sportivă din ţară, desfăşurată în perioada 7-11 aprilie.

Totodată, Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni, prin proiectul “Împreună facem școala altfel!”, s-a clasat pe poziţia I, la secţiunea Tehnic.

Desemnarea câştigătorilor fiecărei secţiuni (în total au fost zece secţiuni) s-a făcut respectându-se următorul algoritm: 40% au contat voturile exprimate online pe o platformă creată de Ministerul Educaţiei şi 60% a cântărit punctajul obţinut în urma evaluării proiectelor de către o comisie a ministerului de resort.

Proiectul „Cuza Open” a întrunit 1.138 de voturi pe platforma de votare lansată de Ministerul Educaţiei. Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni, prin proiectul “Împreună facem școala altfel!”, a obţinut 796 de voturi.

În competiţia naţională “O activitate de succes în săptămâna <Să ştii mai multe, să fii mai bun>” s-au calificat aproximativ 250 de proiecte demarate de şcoli din întreaga ţară.

 

Concursul “Cuza Open”, premiat pentru al doilea an consecutiv

Competiţia “Cuza Open” este o manifestare sportivă organizată de Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, Inspectoratul Şcolar, Şcoala Gimnazială „Miron Costin” Suceava, Şcoala Gimnazială Plopeni, Liceul Tehnic Dumbrăveni şi Clubul Select Suceava. La ediţia din acest an, a IV-a la număr, au participat 42 de elevi, băieţi şi fete, din judeţul Suceava, cu vârste cuprinse între 14 şi 19 ani.

Proiectul a vizat următoarele obiective educaţionale: promovarea valorilor tenisului de câmp, a unui mod de viaţă sănătos prin mişcare, dezvoltarea motivaţiei pentru practicarea sportului, promovarea fair-play-ului şi dezvoltarea competenţelor de comunicare şi relaţionare a participanţilor.

Şi în 2013, competiţia „Cuza Open” a fost desemnată cea mai de succes activitate sportivă din săptămâna “Şcoala altfel”.

 

“Împreună facem școala altfel!”, la Colegiul “Mihai Băcescu”

Proiectul “Împreună facem școala altfel!”, demarat de Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni, desemnat cea mai de succes activitate din domeniul Tehnic, a vizat dezvoltarea de parteneriate între școlile din țară în vederea realizării unor activități extrașcolare, valorificând creativitatea și deprinderile elevilor în lucrul cu calculatorul.

În cadrul celor cinci secțiuni: Sănătate, Artă și cultură, Științele Pământului și Ecologie, Istorie și Geografie, Științe aplicate, corespunzătoare zilelor din perioada 7-11 aprilie 2014, elevii şcolii fălticenene au realizat numeroase activităţi.

Au fost implicați 13 profesori și 137 de elevi. Aceștia au primit conturi pentru utilizarea site-ului proiectului, pentru documentare, încărcarea lucrărilor cu care s-au înscris în concursurile offline, la conferințele virtuale, sau pentru susținerea concursurilor online în intervalul stabilit, atât în timpul activităților din școală, cât și de acasă. În fiecare zi au avut loc conferințe virtuale prin sistemul WebEx Meetings, gestionate la nivel local de coordonatorul proiectului prof. Simona-Maricica Murărescu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două proiecte sucevene au fost desemnate cele mai de succes activitaţi demarate în săptămâna “Şcoala altfel”.
 Vizualizări articol: 2303 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Două proiecte sucevene au fost desemnate cele mai de succes activitaţi demarate în săptămâna “Şcoala altfel”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei