Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 iun 2014 - Anul XIX, nr. 125 (5634)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Problemă acută

Drumul județean Pojorâta-Izvoarele Sucevei, distrus an de an de traficul greu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul din cele mai importante drumuri judeţene din zona de munte a judeţului, DJ 175, care pleacă de la intersecţia cu DN 17, la Pojorâta, şi merge până la Izvoarele Sucevei prin Fundu Moldovei, Breaza şi Moldova Suliţa, a intrat, de aproape două săptămâni, într-un nou program de reparaţii, lucrări care se repetă deja an de an. Intervențiile cu plombe erau mai mult decât necesare în condiţiile în care DJ 175 a ajuns într-o stare foarte proastă, pe numeroase porţiuni. Marea problemă este legată de traficul greu, cu lemn, de pe acest drum, care, reclamă localnicii şi nu numai, distruge foarte repede drumul.

 

Drumul judeţean, măcinat de vehiculele supraîncărcate cu lemn 

Vechile plăci de beton şi straturile de asfalt turnate acum doi ani s-au degradat vizibil şi foarte repede, pe porţiuni din Fundu Moldovei, Breaza şi Moldova Suliţa. Direcţia de Drumuri Judeţene Suceava a demarat lucrări de întreţinere (reparaţii) care se vor întinde pe nu mai puţin de 32 de kilometri, de la intrarea în Fundu Moldovei dinspre Pojorâta şi până la Moldova Suliţa. Este vorba de intervenţii punctuale, în zonele cu probleme, nu de o reabilitare capitală.  

Un specialist în domeniu care s-a ocupat în ultimii ani de întreținerea acestui drum a confirmat că degradarea masivă a şoselei într-un timp atât de scurt este cauzată în principal de traficul greu, mai exact de vehiculele supraîncărcate care circulă zilnic în număr mare pe acest drum. Atâta timp cât aceste vehicule supraîncărcate vor continua să circule pe acest drum, an de an va fi nevoie de lucrări de reparaţii, a avertizat specialistul.
Pe de altă parte, Radu Avădanei, şeful Direcţiei de Drumuri Judeţene din cadrul Consiliului Judeţean Suceava, a explicat că lucrările care se fac în momentul de faţă sunt intervenţii curente, de întreţinere, aşa cum s-au făcut şi anul trecut. El a arătat că DJ 175 are o structură veche, iar dimensiunea la care a fost proiectat nu mai face faţă valorilor de trafic actuale. Reparaţiile fac parte din amplul program de lucrări curente şi întreţinere al Consiliului Judeţean Suceava, semnat în 2013 pe o perioadă de patru ani de zile cu un consorţiu format din trei firme. 

Lucrările se întreţinere se vor opri la Moldova Suliţa, în condiţiile în care la intrarea în Izvoarele Sucevei, DJ 175 a fost modernizat capital anul trecut pe aproape 5 kilometri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drumul județean Pojorâta-Izvoarele Sucevei, distrus an de an de traficul greu.
 Vizualizări articol: 2490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Drumul județean Pojorâta-Izvoarele Sucevei, distrus an de an de traficul greu5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei