Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 mai 2014 - Anul XIX, nr. 110 (5619)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Pătrăuţi

Pădurar reclamat la poliţie pentru un presupus viol asupra unei fete de 14 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un pădurar în vârstă de 56 de ani, din cadrul Ocolului Silvic Pătrăuţi, a fost reclamat la poliţie pentru viol, presupusa sa victimă fiind o minoră în vârstă de 14 ani. Cazul este departe de a fi lămurit, poliţia demarând o anchetă care nu a dus încă la punerea sub acuzare a pădurarului. Trebuie precizat că pădurarul acuzat de viol a fost implicat în numeroase acţiuni de prindere a hoţilor de lemn, mulţi dintre ei romi, etnie din care provine şi presupusa victimă.

 

Minora de 14 ani ar fi petrecut o noapte singură în pădure

Poliţia a fost sesizată de acest caz luni, 12 mai. Carmen Răscol, mama minorei, a relatat cum s-au petrecut lucrurile din punctul său de vedere. Ea a declarat că fata a plecat duminică seară până la un magazin din sat „să cumpere un colac şi o pungă de seminţe” şi nu a mai venit acasă.

„Soţul şi băiatul meu au plecat în căutarea ei şi au găsit-o a doua zi dimineaţa, la o stână. Era disperată săraca, a stat toată noaptea în pădure. Mi-a spus că pădurarul a luat-o în maşină şi i-a spus că o duce acasă, dar a dus-o undeva în pădure, unde şi-a bătut joc de ea. A lăsat-o apoi singură, iar ea s-a adăpostit spre dimineaţă la o stână”, sunt acuzaţiile grave ale lui Carmen Răscol. Aceasta spune că fiica ei se află într-o stare psihică foarte proastă, mai ales că mulţi o acuză în ultimele zile că este mincinoasă.

Luni, fata a fost examinată de un medic legist, care nu a identificat urmele unui act sexual. Din informaţiile pe care le avem, în cauză ar fi vorba de posibile acte de perversiuni sexuale, nu de un contact sexual propriu-zis, astfel că acuzaţiile sunt cu atât mai greu de probat. Fata va fi examinată de un legist pentru a doua oară, au precizat surse judiciare.

 

Se ia în calcul şi o posibilă înscenare

Pădurarul (a cărui identitate nu o vom face deocamdată publică, atâta timp cât ancheta poliţiei nu a conturat încă măcar concluziile preliminare) a recunoscut în faţa anchetatorilor doar că a luat-o pe fată cu maşina pentru a o duce acasă, însă a infirmat  categoric o agresiune sexuală. Problema cea mai mare este, însă, cum de a ajuns aceasta la stână, după ore în care nu se ştie unde s-a aflat.

Pădurarul reclamat pentru viol a avut în trecut numeroase conflicte cu persoane de etnie romă prinse la furat lemn, având foarte mulţi duşmani între aceştia din urmă. În 2010, Direcţia Silvică Suceava a înaintat o plângere penală în care pădurarul cercetat acum pentru viol era victimă într-un dosar de agresiune, după depistarea în flagrant a unui furt de lemne.

Pe de altă parte, astăzi, specialiştii de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Suceava urmează a se deplasa la Pătrăuţi, pentru o şedinţă de evaluare şi consiliere psihologică a fetei de 14 ani.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pădurar reclamat la poliţie pentru un presupus viol asupra unei fete de 14 ani.
 Vizualizări articol: 3512 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pădurar reclamat la poliţie pentru un presupus viol asupra unei fete de 14 ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei