Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 mai 2014 - Anul XIX, nr. 110 (5619)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Halucinant

Şeful Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava, schimbat din nou după doar două săptămâni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Schimbările de directori din fruntea Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava continuă într-un ritm halucinant. De ieri, a fost împuternicit ca director executiv medicul veterinar oficial zonal Leon Postolache, care l-a înlocuit pe doctorul Ioan Corduneanu, pus şef ultima oară pe 1 mai. Două săptămâni aşadar a rezistat în fruntea instituţiei doctorul Corduneanu, aflat deja la al treilea scurt mandat în fruntea instituţiei. Doctorului Ioan Corduneanu i s-a oferit totuşi o mică compensaţie, de ieri fiind adjunct al instituţiei.

Leon Laurenţiu Postolache are 39 de ani şi a absolvit Facultatea de Medicină Veterinară din Iaşi în 1999, iar la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava lucrează din 2006.

Noul şef al DSVSA Suceava este medic pe inspecţie şi control pe zece comune, dar şi în municipiul Rădăuţi, iar colegii din breaslă îl cunosc ca o persoană responsabilă şi echilibrată.

 

Directori schimbaţi pe bandă şi inspectori de control care nu mai înţeleg nimic din ce au de făcut

De un an şi jumătate instituţia a fost condusă doar cu titlu interimar, pe perioade de maximum şase luni de zile, însă au fost şi situaţii în care un director a fost îndepărtat după trei zile. Este cazul doctorului Radu Lupeş, pus director, îndepărtat după trei zile, repus pe post a doua oară şi între timp schimbat din nou. Acesta a făcut în două rânduri rocadă cu Ioan Corduneanu, cel care nu a apucat să fie şef prea mult timp, asta deşi a fost deja director de trei ori. Toată această instabilitate nu a făcut decât să afecteze imaginea instituţiei, cu atât mai mult cu cât majoritatea directorilor interimari au avut o activitate invizibilă. Cei mai mulţi veterinari din judeţ sunt revoltaţi şi descumpăniţi de această situaţie. Fiecare dintre şefi a venit cu idei şi dispoziţii noi privind acţiunile de control, astfel că cei din teren nu mai înţeleg nimic din ce au de făcut.

DSVSA Suceava este condusă cu titlu interimar de la începutul lui octombrie 2012, ultimul director executiv fiind Petrea Dulgheru.

 

Şefii de la ANSVSA nu au nici un răspuns referitor la situaţia de la Suceava

Reporterii Monitorului de Suceava au încercat să obţină un punct de vedere oficial referitor la aceste mutări inexplicabile dispuse de la nivel central de Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţă Alimentară (ANSVSA). Oficialii de aici nu ne-au transmis însă absolut nimic concret, furnizându-ne doar un răspuns sec, prin care ni s-a explicat că directorii interimari au aceleaşi atribuţii ca şi cei definitivi şi prin urmare nu ar fi nici o problemă că această situaţie se prelungeşte de un an şi jumătate. Cât despre întrebarea când va fi organizat totuşi un concurs pentru acest post nu ni s-a comunicat nici un răspuns, ci doar că acesta „va fi organizat în conformitate cu prevederile legale”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava, schimbat din nou după doar două săptămâni.
 Vizualizări articol: 3610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Şeful Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava, schimbat din nou după doar două săptămâni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei