Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 mai 2014 - Anul XIX, nr. 110 (5619)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

Onofrei îi cere ministrului Rovana Plumb să lase Hora Bucovinei şi să meargă la Marginea, pentru a le spune oamenilor de ce riscă să fie inundaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prim-vicepreședintele PDL Suceava, Orest Onofrei, i-a solicitat ministrului Rovana Plumb să vină în mijlocul locuitorilor din comuna Marginea şi să le explice de ce aceştia riscă să fie inundaţi după oprirea investițiilor în regularizarea cursurilor de apă. Orest Onofrei a declarat că în loc să meargă la Hora Bucovinei, actualul ministru al Muncii, fost ministru al Mediului, Rovana Plumb ar trebui să meargă să le explice oamenilor de ce nu s-au mai continuat aceste investiții începute în perioada guvernării PDL. El a subliniat că sistarea investițiilor în ceea ce priveşte regularizarea unor cursuri de apă în judeţul Suceava ar putea pune în pericol unele lucrări deja efectuate, dar şi locuinţele oamenilor.

Liderul PDL Suceava a declarat că din punctul de vedere al investiţiilor, Bucovina pare să fie un judeţ îngheţat, iar faptul că există investiţii începute şi neterminate ar putea avea efecte adverse.

El a exemplificat cu situaţia înregistrată în cursul zilei de ieri, în urma ploilor torenţiale, în comuna Marginea, unde o investiţie de regularizare a unui curs de apă, începută în urmă cu doi ani, este abandonată şi a creat probleme.

Orest Onofrei a precizat că în urma inundaţiilor din 2010, când un pod peste drumul naţional a fost rupt de ape, s-a stabilit ca măsură de prevenire a unor noi situaţii similare executarea unei lucrări de regularizare a cursului de apă.

„Investiţia este foarte bună pentru a se evita o nouă viitură care să ducă la ruperea podului”, a declarat Onofrei. El a subliniat că o parte din această investiţie a fost realizată, însă în ultimii doi ani nu au mai fost alocate fonduri pentru continuarea lucrărilor.

Orest Onofrei a arătat că după inundaţiile din 2010 a fost începută o investiţie de regularizare a cursului de apă cu bani de la Fondul de Mediu, însă în acelaşi timp s-a executat şi o lucrare suplimentară, ce a fost finalizată, care include un nou canal care să preia debitul suplimentar în caz de inundaţii şi care e pusă în pericol dacă investiţia iniţială nu se finalizează.

Prim-vicepreședintele PDL a spus că investiția se face prin Fondul de Mediu, iar primarul din Marginea se chinuie de doi ani să obţină fonduri pentru finalizarea investiției. „În urma ploilor torenţiale de ieri s-a constatat că în amonte de lucrările executate, malurile râului s-au rupt. Iar fostul ministru al Mediului Rovana Plumb, care nu a dat finanţare pentru acest proiect, văd că vine la Hora Bucovinei la Bucşoaia. Mai bine ar veni la Marginea să le explice oamenilor de ce nu a dat banii pentru continuarea lucrărilor, ca să fie azi puse în pericol casele oamenilor şi ceea ce s-a lucrat până acum”, a încheiat Onofrei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Onofrei îi cere ministrului Rovana Plumb să lase Hora Bucovinei şi să meargă la Marginea, pentru a le spune oamenilor de ce riscă să fie inundaţi.
 Vizualizări articol: 3120 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Onofrei îi cere ministrului Rovana Plumb să lase Hora Bucovinei şi să meargă la Marginea, pentru a le spune oamenilor de ce riscă să fie inundaţi4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(16 mai 2014, 13:15:47
Dl.o.o. a aflat "UNDE SUNT BANIIIII" si a trecut sa rezolve problemele cetatenilor????sunt sigur ca asta il va tine pana dupa 25.05.2014 , indiferent de rezultatul alegerilor dupa care nu/i va mai pasa de oameni ca sunt inundati , nu au de lucru,sunt saraci ,etc, probleme care ar trebui sa/l preocupe permanent pe un politician care se respecta.
2.   Comentariu trimis de
(16 mai 2014, 16:54:25
Se respecta dl. 0.o. pe el si pe ai lui sa fim siguri ca isi duce grija . Daca o sa schimbam mai tot timpul partidele si conducerile e sigur ca nimica nu va fi realizat . Nu vedeti ce simplu este ,, nu facem ca ne-au lasat o mostenire catastrofala stapinirea anterioara . Si asa din unii in altii nevoile zonei nu se rezolva iar ei se inbogatesc . Nu sunt PDL -ist dar parca unul ca FLUTUR a mai rezolvat cite ceva in judet . E , cam de tinut oameni buni , nu de schimbat ca ciorapi .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei