Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 mai 2014 - Anul XIX, nr. 103 (5612)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fălticeni

„Drepturi egale, şanse egale!” în cadrul Campaniei Globale pentru Educaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşcolarii de la grupa mijlocie “Isteţii” şi grupa mare ”Campionii” de la Grădiniţa “Lizuca” din Fălticeni participă în perioada 5-11 mai la Săptămâna Globală de Acţiune din cadrul Campaniei Globale pentru Educaţie, având ca temă accesul la educaţie al copiilor cu dizabilităţi.

Educatoarea Doiniţa Bălan ne-a declarat: “De mai mulţi ani ne-am alăturat activităţilor propuse deCampania Globală pentru Educaţie. În acest an solicitările Campaniei vizează crearea unui mediu favorabil educaţiei incluzive, prin politici şi strategii multisectoriale care reduc excluziunea. Marţi, 6 mai, am desfăşurat prima activitate,sub sloganul <Drepturi egale, şanse egale!>. Am căutat să atragem atenţia asupra nevoii urgente de a se lua măsuri pentru ca şi copiii cu dizabilităţi să-şi realizeze dreptul la o educaţie de calitate, accesibilă şi incluzivă. Copiii cu dizabilităţi reprezintă mai mult de o treime din copiii care nu merg la şcoală (24 de milioane din 57 de milioane). În România sunt peste 72.000 de copii cu dizabilităţi şi doar puţin peste o treime dintre ei frecventează învăţământul de masă. Existenţa barierelor cu care se confruntă copiii cu dizabilităţi afectează grav şansele de realizare a accesului universal la educaţie - promisiune asumată de comunitatea internaţională atât prin Obiectivele Educaţiei pentru Toţi, cât şi prin Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului”.

La această activitate preşcolarii l-au avut ca invitat pe prof. Mihai Ion, directorul Clubului Sporturilor Tehnico Aplicative Suceava, urmând ca în zilele următoare să fie în mijlocul copiilor primarul Cătălin Coman.

Campania Globală pentru Educaţie (CGE) este o iniţiativă a societăţii civile, începută în anul 1999, având ca scop combaterea crizei globale din domeniul educaţiei.

Săptămâna Globală de Acţiune reprezintă perioada cea mai importantă din CGE, în care susţinători din întreaga lume desfăşoară activităţi prin care promovează mesajele campaniei.

Din anul 2001, Campania Globală pentru Educaţie organizează Săptămâna Globală de Acţiune, perioadă din an în care şcolile, susţinătorii şi organizaţiile care lucrează în domeniul educaţiei acţionează împreună pentru a atrage atenţia opiniei publice asupra unui punct de pe agenda Educaţiei pentru Toţi şi adresând solicitări oamenilor politici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Drepturi egale, şanse egale!” în cadrul Campaniei Globale pentru Educaţie.
 Vizualizări articol: 1765 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Drepturi egale, şanse egale!” în cadrul Campaniei Globale pentru Educaţie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei