Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 mai 2014 - Anul XIX, nr. 103 (5612)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

12-17 mai

Universitatea din Suceava organizează a XXI-a ediţie a Concursului Internaţional „Hard & Soft”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) organizează, în perioada 12-17 mai, Concursul Internaţional Studenţesc de Calculatoare "Hard & Soft", ediţia a XXI-a. Competiţia este adresată studenților seniori din domeniile calculatoarelor, electronicii şi automaticii şi îşi propune să testeze competențele tehnice hardware și software ale viitorilor ingineri.

La ediţia 2014 a concursului s-au înscris 14 echipaje - zece echipaje din ţară (Cluj-Napoca și Oradea cu câte un echipaj, București, Timișoara, Iaşi și Suceava cu câte două echipaje) şi patru echipaje din străinătate (Beihang – China, Cernăuţi – Ucraina, Chişinău – Republica Moldova și Ilmenau – Germania). Echipele formate din câte patru studenți vor încerca să rezolve sarcini cu un grad ridicat de complexitate, care vor necesita cunoștințe avansate din domeniile știința calculatoarelor, inginerie electronică și automatizări, referitoare la proiectarea sistemelor electronice, interfaţare, programare, utilizarea mediilor de dezvoltare software și hardware, testare și documentare, și nu numai.

Pentru ediţia 2014 juriul concursului este format din Timothy Hall, Universitatea din Limerick, Irlanda – președinte, Ciaran MacNamee, Kevin Johnson, de la aceeași universitate, Florin Prutianu şi Kristijan Videc, de la ServiceXpert GmbH Munchen, Germania, în calitate de membri.

Concursul beneficiază de sprijinul Ministerului Educației Naționale, al Consiliului Judeţean Suceava, al Primăriei Suceava şi al Consiliului Local Suceava, precum şi al unor firme care se implică şi în organizarea de workshop-uri adresate studenţilor de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor.

Prezentarea practică a temelor va avea loc vineri, 16 mai, începând cu ora 14.00, în Atrium, Corpul E. Festivitatea de premiere se va desfăşura tot vineri, 16 mai, de la ora 16.00, în Aula din corpul E.

 

Prima ediţie a avut loc în 1994

Potrivit prof. univ. dr. ing. Adrian Graur, „concursul a debutat în 1994, cu sprijinul profesorului John Milner, de la City University din Londra, în calitate de președinte al juriului pentru primele nouă ediții ale concursului”.

Începând din anul 2003, coordonarea activității de jurizare a fost asigurată de profesorul Timothy Hall, de la Universitatea din Limerick, Irlanda. Concursul „Hard & Soft” a devenit o competiție internațională respectabilă, ocupând un loc privilegiat în programele manifestărilor studențești. De-a lungul timpului, echipe din principalele centre universitare din România, alături de reprezentanţi ai mai multor universităţi partenere din Europa, s-au confruntat, la Suceava, cu provocări tehnice spectaculoase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea din Suceava organizează a XXI-a ediţie a Concursului Internaţional „Hard & Soft”.
 Vizualizări articol: 1882 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Universitatea din Suceava organizează a XXI-a ediţie a Concursului Internaţional „Hard & Soft”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei