Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 apr 2014 - Anul XIX, nr. 97 (5606)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

La Dorohoi

Un fălticenean s-a remarcat la Festivalul „Nord-Est Folk”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sala Teatrului din Dorohoi a găzduit, în perioada 26-27 aprilie, cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Folk „Nord-Est Folk”. Ca şi anul precedent, ediţia din acest an s-a desfăşurat pe două categorii, Individual şi Grupuri.

Conform regulamentului festivalului, sâmbătă, 26 aprilie, a avut loc concursul, iar duminică s-a desfăşurat Gala Laureaţilor în cadrul căreia fălticeneanul Paul Tihan a obţinut premiul III la secţiunea Individual, premiul I revenindu-i ieşeanului Cezar Popescu, iar pe locul II situându-se Cosmin Mariciuc, câştigătorul ediţiei de anul trecut a Festivalului Fălticeni Folk.

Paul Tihan a devenit deja un nume cunoscut la manifestările dedicate folkului prin compoziţiile proprii, în general melodii de dragoste, urcând pe podium la mai multe concursuri folk organizate în judeţ şi în ţară, printre care se numără cele de la Bistriţa, Mediaş, fie individual, fie în duet.

Festivalul „Nord-Est Folk” de la Dorohoi este conceput ca o manifestare artistică şi culturală care se adresează interpreţilor individuali şi de grup de muzică folk din ţară. Anul acesta concurenţii au fost din Dorohoi, Fălticeni, Iaşi, Piteşti şi Săveni. După preselecţii, în faza finală a competiţiei, la secţiunea Individual s-au înscris şapte persoane, iar la cea de grup, cinci formaţii.

Notele au fost acordate de un juriu format din şapte membri, interpreţi recunoscuţi, redactori muzicali şi persoane cu rol de decizie în organisme care gestionează actul de cultură: Radu Gheorghe – actor şi interpret folk, preşedintele juriului, Emil Răducanu – redactor muzical Radio Iaşi, Mirela Kozlovsky – conferenţiar universitar doctor la Universitatea „Ovidius” Constanţa, Adrian Bezna – interpret folk, prezentatorul festivalului, Iurie Levcic – profesor, director al Centrului pentru Promovarea şi Păstrarea Tradiţiilor Populare din Bucovina, Cernăuţi, Ucraina, Aurel Melniciuc – director al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, Dănuţ Huţu – director Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Naţional Botoşani.

În cele două seri au avut loc şi recitaluri susţinute de nume consacrate ale muzicii folk. Sâmbătă, atmosfera a fost animată de Cosmin Vaman & Alexandra Andrei şi Adrian Beznă, iar duminică, în seara Galei Laureaţilor, au susţinut recitaluri actorul şi interpretul folk Radu Gheorghe, Ovidiu Mihăilescu şi trupa Joi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un fălticenean s-a remarcat la Festivalul „Nord-Est Folk”.
 Vizualizări articol: 1694 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un fălticenean s-a remarcat la Festivalul „Nord-Est Folk”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei