Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 apr 2014 - Anul XIX, nr. 97 (5606)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comandament POS Mediu

Termenele de finalizare a lucrărilor de apă - canalizare de pe mai multe străzi din Suceava, prelungite cu încă o lună

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de reabilitare ori de extindere a reţelelor de apă - canalizare de pe mai multe străzi din municipiul Suceava vor dura mai mult decât au anunţat iniţial constructorii, încă o dată, termenele înaintate de aceştia dovedindu-se a fi nerealiste.

La comandamentul de marţi dimineaţă, de gestionare a acestor lucrări, primarul Ion Lungu a constatat cu surprindere că termenele de finalizare a unor străzi importante, care ar fi trebuit să fie finalizate luna aceasta, nu mai corespund cu termenele date anterior de constructori.

Prelungirea termenului de execuţie nu este chiar mare, ci de o lună de zile, dar şi aceasta este foarte importantă, în condiţiile în care pe străzile respective trebuie făcute anul acesta şi alte lucrări, de refacere a carosabilului sau de turnare a asfaltului pentru prima oară.

„Hai, faceţi astfel încât 31 mai să fie ultimul termen, altfel părem neserioşi în faţa oamenilor!”, le-a spus Lungu constructorilor, care au motivat întârzierea de complexitatea lucrărilor, greutăţile întâmpinate şi sărbătorile legale, în care muncitorii au avut liber.

De altfel, nici săptămâna aceasta lucrările de apă-canalizare nu vor înainta mult, pentru că zilele de 1 şi 2 mai vor fi libere.

„Sper ca de săptămâna viitoare să se intre în plin cu lucrările, pentru că sunt străzi care nu pot fi asfaltate până nu se finalizează apa şi canalizarea. Este clar că la finele acestui proiect, pe anumite străzi vom fi nevoiţi să asfaltăm din nou, pentru că, chiar de ei toarnă asfalt sau beton peste porţiunea pe care au lucrat, nivelul străzii nu mai este acelaşi, plus că se distruge mai mult decât doar cât e şanţul săpat de ei”, a adăugat edilul sucevean, care a insistat să le fie predate cât mai rapid străzile Aurel Vlaicu, Iacob Zadik, Mihail Sadoveanu şi Petru Rareş.

Odată cu prelungirea termenelor de execuţie a lucrărilor, s-a prelungit şi termenul de impunere a unor restricţii rutiere pe străzile afectate de lucrările din proiectul de POS Mediu, în unele cazuri fiind vorba de închiderea unui sens de circulaţie sau chiar total, pe străzile înguste, din zonele mărginaşe ale Sucevei.

„Este un disconfort, dar cetăţenii trebuie să înţeleagă că este un proiect pentru ei. Sunt mulţi suceveni care aşteaptă aceste utilităţi- apă şi canalizare, de ani şi ani de zile. Chiar de durează mai mult, trebuie să ne asigurăm că se fac lucrări de calitate”, a precizat Ion Lungu.

În prezent, lucrările de apă - canalizare afectează peste 30 de străzi din municipiul Suceava, în special din cartierule Burdujeni şi Iţcani.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termenele de finalizare a lucrărilor de apă - canalizare de pe mai multe străzi din Suceava, prelungite cu încă o lună.
 Vizualizări articol: 1574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Termenele de finalizare a lucrărilor de apă - canalizare de pe mai multe străzi din Suceava, prelungite cu încă o lună5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Penali trimis de
(30 apr 2014, 11:21:49
fiecare contract are un cap. de penalitati de nerespectare a termenelor de executie. De ce nu se aplica? a-ti luat cumva mielul ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei