Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 apr 2014 - Anul XIX, nr. 97 (5606)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În grija bunicii

Fetiţa din Izvoarele Sucevei care avea doar 7 kilograme, la aproape 2 ani, a revenit în familie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fetiţa din Izvoarele Sucevei care avea doar 7 kilograme, la aproape 2 ani, a revenit în familie, după ce a fost internată la un spital sucevean, fiind diagnosticată cu distrofie severă. Minora a luat în greutate şi merge singură în picioare. Este în continuare sub tratament, dar evoluţia ei este bună. Copila este crescută de bunica din partea mamei, care are grijă şi de frăţiorii ei mai mari, unul în vârstă de 12 ani, celălalt în vârstă de 10 ani.

Directorul adjunct al Protecţiei Copilului Suceava, Margareta Isăilă, ne-a spus că „minorii se află în grija bunicii materne şi a tatălui, care nu doresc o măsură de protecţie pentru copii. Familia locuieşte într-un imobil format din trei camere modest mobilate şi utilate. Membrii familiei se ocupă cu creşterea animalelor, iar tatăl prestează munci ocazionale la pădure. Copiii sunt foarte legaţi de bunică şi de tată. Asistentul comunitar din comună merge de trei ori pe săptămână la familia copilei, pentru a vedea care este evoluţia ei. Bunica are grijă să-i dea tratamentul şi rezultatele se văd. Fetiţa merge în picioare neînsoţită, fapt care era greu de crezut în momentul în care am primit sesizarea telefonică cu privire la situaţia de risc în care se află minora, în vârstă de 1 an şi 8 luni. Cazul minorei va fi monitorizat, în continuare, de Protecţia Copilului Suceava şi Primăria Izvoarele Sucevei”.

 

Iresponsabilitate din partea mamei

Mama celor trei copii este cunoscută în comună ca fiind consumatoare de băuturi alcoolice. Pentru ea nu sunt o prioritate creşterea, îngrijirea şi educarea minorilor. Femeia a fost internată, recent, la secţia de dezalcoolizare a unui spital sucevean şi a promis că nu va mai consuma băuturi alcoolice, tocmai pentru că nu vrea ca statul să-i ia copiii. De la asistenţii sociali care monitorizează cazul de la Izvoarele Sucevei am aflat că tot greul creşterii celor trei copii cade pe umerii bunicii materne, care face mari eforturi să-şi crească bine nepoţii, mai ales că cei mari au rezultate foarte bune la învăţătură, pentru că mama copiilor încă nu a renunţat la „patima băuturii”.

Cazul micuţei a ajuns în atenţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava la începutul acestei luni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fetiţa din Izvoarele Sucevei care avea doar 7 kilograme, la aproape 2 ani, a revenit în familie.
 Vizualizări articol: 1818 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fetiţa din Izvoarele Sucevei care avea doar 7 kilograme, la aproape 2 ani, a revenit în familie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei