Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 apr 2014 - Anul XIX, nr. 97 (5606)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Dezvoltare

Comuna Suceviţa va fi declarată staţiune turistică de interes naţional

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comuna Suceviţa va fi declarată anul acesta staţiune turistică de interes naţional. Anunţul a fost făcut de primarul comunei, Dorin Ioan Pînzar, acesta subliniind faptul că Suceviţa este una dintre cele mai importante destinaţii turistice din judeţul Suceava   şi datorită faptului că este ferită de agitaţia urbană şi beneficiază de un cadru natural de excepţie.

Dorin Ioan Pînzar a precizat că declararea comunei Suceviţa drept staţiune turistică de interes naţional nu va implica şi creşterea impozitelor şi taxelor locale, ba mai mult, va avea numeroase avantaje, prin posibilitatea de a atrage noi fonduri de dezvoltare sau de a beneficia de o publicitate mai intensă.

„Pot să spun că în Suceviţa încep să se îndeplinească principalele condiţii ale unei aşezări de acest nivel. Astfel, în acest an vor fi finalizate lucrările la staţia de epurare, la alimentarea cu apă, la canalizare, precum şi pentru extinderea acestor reţele”, a spus primarul din Suceviţa. El a precizat că unul dintre instrumentele pentru dezvoltarea acestei comune este proiectul finanţat prim măsura 322 D, în valoare de 3,2 milioane de lei, plus TVA. Dorin Ioan Pînzar a explicat că prin acest proiect au început deja o parte din lucrările de betonare a drumurilor comunale, precum şi construcţia unor apărări de maluri. De precizat că în urma demersurilor făcute de primarul acestei comune, în acest an vor începe şi lucrările de regularizare a pârâului Suceviţa. Dorin Ioan Pînzar a mai spus că pentru anii 2015-2016 intenţionează să acceseze alte proiecte de finanţare prin care vor fi betonate toate drumurile din comuna Suceviţa.

Primarul din Suceviţa a ţinut să precizeze că în urma demersurilor făcute la Consiliul Judeţean Suceava şi Ministerul Dezvoltării Regionale vor fi amenajate aleile pietonale cu rigole pe toată lungimea localităţii. „Aceste lucrări sunt absolut necesare având în vedere fluxul mare al circulaţiei rutiere şi necesitatea protecţiei copiilor, a locuitorilor în general, şi a turiştilor, care sunt în număr tot mai mare”, a spus primarul din Suceviţa.

 

Turiştii sunt aşteptaţi în Suceviţa în aproximativ 60 de unităţi de primire, de la pensiuni şi până la hoteluri de patru stele

Pe de altă parte, primarul a arătat că în această perioadă a fost demarată procedura de licitaţie pentru achiziţionarea unui buldoexcavator, prin intermediul unui proiect de 91.000 de euro finanţat prin Grupul de Acţiune Locală Suceviţa-Putna. Dorin Ioan Pînzar a spus că acest utilaj este necesar pentru lucrările de deszăpezire, săpături de şanţuri sau intervenţii în albia pârâului Suceviţa, pentru regularizarea cursului apei.

„Dezvoltarea este prioritară pentru întreaga zonă de nord a României, în principal datorită faptului că Bucovina este recunoscută pentru potenţialul natural şi antropic de excepţie. Ca localitate turistică de referinţă, Suceviţa face eforturi considerabile şi se implică activ în consolidare unei noi identităţi turistice, rural-culturale, prin dezvoltarea infrastructurii şi prin punerea la dispoziţia cetăţenilor şi turiştilor a mijloacelor necesare pentru a realiza o dezvoltare durabilă. Şi sperăm că prin tot acest efort, cu sprijinul Consiliului Judeţean şi al Guvernului, să facem în aşa fel încât Suceviţa să merite statutul pe care îl are”, a declarat Dorin Ioan Pînzar.

El a mai spus că în Suceviţa sunt aproximativ 60 de unităţi de primire turistică, de la pensiuni şi până la hoteluri de patru stele, care oferă circa 1.000 de locuri de cazare şi 3.000 de locuri în restaurante. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comuna Suceviţa va fi declarată staţiune turistică de interes naţional.
 Vizualizări articol: 1668 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Comuna Suceviţa va fi declarată staţiune turistică de interes naţional5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Povesti trimis de
(30 apr 2014, 19:40:19
Ce articol plin de optimism! In realitate foarte greu s-au miscat lucrurile in Sucevita in ultimii ani iar viitorul nu e unul promitator!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei