Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 apr 2014 - Anul XIX, nr. 95 (5604)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Întâlnire în Turcia

Experienţă europeană pentru elevi şi profesori ai Colegiului Economic din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava se derulează, în perioada 2012-2014, proiectul „Europe defines unity and diversity in food culture”, în care sunt implicate două şcoli din România – Suceava şi Piatra Neamţ, o şcoală din Lancut - Polonia şi o şcoală din Kayseri - Turcia.

În perioada 30 martie – 5 aprilie 2014, a avut loc ultima întâlnire în cadrul proiectului, în Kayseri, Turcia, la unitatea şcolară Halide Nusret Zorlutuna Kiz Teknik ve Meslek Lisesi, întâlnire la care au participat profesori şi elevi de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” Piatra Neamţ, o unitate şcolară din Lancut, Polonia, şi profesori şi elevi reprezentanţi ai şcolii din Turcia. Gazdele au impresionat plăcut participanţii prin programul propus şi printr-o organizare de excepţie a activităţilor acestuia.

Potrivit Florentinei Elena Sfichi, profesor al colegiului sucevean, „scopul principal al proiectului este de a observa diferențele și bunele practici în domeniul serviciilor de alimentaţie din ţările implicate şi de a le adapta în cadrul instituțiilor participante. Se urmăreşte, de asemenea, compararea bucătăriilor tradiţionale și aducerea bucătăriile țărilor partenere sub același acoperiș”.

Activităţile au fost diverse şi interesante: prezentarea bucătăriilor tradiţionale specifice fiecărei ţări, seminarii, workshopuri în care elevii au gătit şi au prezentat preparate specifice sărbătorii de Paşti şi tradiţiile care se păstrează în această perioadă, realizând expoziţii culinare inedite.

„Oaspeţii au aflat că Turcia este un adevărat paradis pentru gurmanzi, oferind o experienţă de neuitat prin combinaţia excelentă a gusturilor. Gazdele şi-au arătat permanent respectul deosebit faţă de tradiţiile şi cultura naţională ale Turciei, iar vizitele turistice în Kayseri şi Cappadocia au arătat ceea ce mulţi dintre noi ştim: Turcia ştie să-şi respecte oaspeţii şi să-şi prezinte frumuseţile”, a mai menţionat Florentina Elena Sfichi.

Întâlnirea a fost un real prilej de formare profesională, culturală, schimb de experienţă şi exersare a competenţelor lingvistice pentru elevii şi cadrele didactice participante.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Experienţă europeană pentru elevi şi profesori ai Colegiului Economic din Suceava.
 Vizualizări articol: 2494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 3 voturi
Experienţă europeană pentru elevi şi profesori ai Colegiului Economic din Suceava2.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei