Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 apr 2014 - Anul XIX, nr. 88 (5597)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Activitate suspendată

Şapte şcoli de şoferi, închise pentru că nu au respectat graficul de ore de pregătire

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şapte şcoli de şoferi din judeţul Suceava au autorizaţia de funcţionare suspendată  pentru nereguli legate de respectarea graficului de ore de pregătire teoretică şi practică. În plus, administratorii şcolilor au încasat şi amenzi mari. Neregulile au fost constatate în urma unui amplu control al inspectorilor din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR).

Inspectorul-şef al ISCTR Suceava, Florin Petru Homiuc, a declarat că au fost verificate zece şcoli atestate pentru pregătirea tuturor categoriilor de permis auto.

„Din cele zece şcoli la care s-au făcut controale încrucişate, atât pe traseu cât şi la sedii, opt au fost sancţionate cu amendă, iar la şapte dintre acestea s-a dispus suspendarea autorizaţiilor pentru o perioadă de 30 de zile”, a declarat inspectorul-şef. El a explicat că imediat ce au fost aplicate sancţiunile s-au trimis notificări atât la Autoritatea Rutieră Română (ARR), cea care se ocupă de autorizarea şcolilor de şoferi, cât şi către serviciul de examinări.

Cele opt amenzi aplicate au o valoarea totală de 29.000 de lei.

„Neregulile au constat în principal în nerespectarea planului de învăţământ şi a programei prevăzute de legislaţie”, a explicat Homiuc. Concret, în goana de a atrage clienţi şi a oferi preţuri cât mai scăzute, şcolile de şoferi au redus sub limita prevăzută de lege numărul de ore de pregătire, în special cele practice de pe traseu. 

Şeful ISCTR Suceava a mai ţinut să precizeze că nici una dintre amenzile aplicate nu a fost contestată, ceea ce se poate interpreta ca o asumare a vinei din partea agentului economic. După expirarea celor 30 de zile de suspendare a autorizării şcolile de şoferi vor fi reevaluate. 

În judeţul Suceava sunt autorizate în jur de 65 de şcoli de şoferi, mult peste media pe ţară. Şeful ISCTR Suceava a anunţat că seria de controale va continua cu alte şcoli de şoferi în perioada imediat următoare.

El a mai precizat că măsurile de sancţionare au fost luate în baza noului Ordin 75/2014, care reglementează în momentul de faţă activitatea de pregătire a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere şi asigură temporar normele privind autorizarea şcolilor de şoferi, a instructorilor auto, precum şi metodele de organizare a cursurilor de pregătire teoretică şi practică în vedere obţinerii permisului de conducere. Ordinul 75/2014 a fost introdus cu caracter temporar, după ce instanţele de judecată au suspendat vechiul Ordin 733/2013. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şapte şcoli de şoferi, închise pentru că nu au respectat graficul de ore de pregătire.
 Vizualizări articol: 5852 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Şapte şcoli de şoferi, închise pentru că nu au respectat graficul de ore de pregătire5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei