Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 apr 2014 - Anul XIX, nr. 88 (5597)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Vandalism

Lalelele de pe străzile Sucevei au devenit ţinta hoţilor de flori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rondurile cu lalele de pe spaţiile verzi din municipiul Suceava au devenit sursă de aprovizionare pentru cei care vând flori pe stradă. Numai în ultimele zile, sute de lalele înflorite au dispărut de pe spaţiile verzi, chiar şi din centrul Sucevei.

„În toamnă au fost plantaţi 20.000 de bulbi de lalele, de la intrarea în oraş dinspre Fălticeni până la ieşirea spre Botoşani, nu doar în spaţiile verzi de pe lateralele străzilor, ci şi în sensurile giratorii, precum şi pe spaţiile verzi din zona centrală. Din păcate, observăm tot mai multe distrugeri ale spaţiilor verzi amenajate”, a declarat Ovidiu Doroftei, viceprimar al municipiului Suceava.

Pentru depistarea celor care au furat lalelele înflorite din rondurile sensului giratoriu din faţa McDonald's, cei de la primărie au verificat inclusiv înregistrările de pe una din camerele video montate de-a lungul principalei artere rutiere a Sucevei. Numai că, deşi au găsit momentul exact al producerii unuia dintre aceste acte de vandalism/furt, din cauza întunericului, faţa bărbatului care pleacă din sensul giratoriu cu un braţ de lalele proaspăt „culese” nu este clar vizibilă.

În alte câteva cazuri, în care celor de la primărie li s-a semnalat dispariţia de lalele, dar şi existenţa unor vânzători ambulanţi, care ofereau la vânzare flori care semănau foarte mult cu cele de pe marginea străzii, verificările făcute cu Poliţia Locală nu au avut vreun rezultat concret, pentru că nu s-a putut demonstra vreo legătură între florile de pe spaţiile verzi şi cele scoase la vânzare de cei care susţineau că sunt de la ei din grădină.

 

Cu maşina, pe spaţiul verde din sensul giratoriu

Neatenţia, viteza, iar uneori tupeul şi nesimţirea duc de asemenea la distrugerea spaţiilor verzi din Suceava, în mai multe cazuri, unii şoferi urcându-se cu maşinile pe rondurile cu flori.

Un astfel de exemplu este vizibil la sensul giratoriu de lângă Casa de Cultură Suceava, unde recent, o maşină, probabil scăpată de sub control, a intrat pe jumătate în rondul de flori, unde i s-au şi afundat roţile în pământul moale, udat de ploi.

Culmea, pe lângă distrugerile provocate de maşina ce venea dinspre fostul Cinema Modern, şi pe celelalte laterale se văd urme de maşini care au urcat pe spaţiul verde din sensul giratoriu, de parcă ar fi vrut să treacă de-a dreptul peste, fără a mai intra în curbă.

În alte zone din oraş, spaţiile verzi de pe lateralele străzilor au fost distruse de cei care au parcat maşina pe ele, chiar de acolo erau plantate flori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lalelele de pe străzile Sucevei au devenit ţinta hoţilor de flori.
 Vizualizări articol: 1925 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lalelele de pe străzile Sucevei au devenit ţinta hoţilor de flori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei