Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 apr 2014 - Anul XIX, nr. 88 (5597)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie

Aproape jumătate dintre inculpaţii dintr-un dosar au fost achitaţi de judecători

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un dosar instrumentat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava în care au fost trimişi în judecată nu mai puţin de 29 de indivizi a ajuns la final în prima faza a procesului. Tribunalul Suceava s-a pronunţat ieri şi aproape jumătate dintre inculpaţi au fost achitaţi.

Mai exact, achitări s-au pronunţat pentru 12 persoane, în timp ce restul celor trimişi în judecată au primit condamnări cu executare sau suspendare.

Dosarul priveşte o grupare care se ocupa cu traficul de ţigări din Ucraina către România şi care acţiona, în special, în zona Brodina-Straja.

Cei care au primit vestea achitării sunt Ion Juravle, zis „Bro”, Mihai Savin, Adrian Meţcan, Ioan Constantin Cenuşă, Ionel Juravle, zis „Moga”, Constantin Teodor Hasna, Vasile Meţcan, Ionel Schipor, Vasile Adrian Hasna, zis „Dârlă”, Ştefan Perdun, Ilie Bodnar, Gheorghe Reuţ, majoritatea dintre ei din Straja.

Mihai Ştreangă, avocatul care l-a reprezentat pe Savin, spune că instanţa a ţinut cont exact de solicitările pe care le-a formulat în cursul procesului penal şi, în consecinţă, soluţia de ieri i se pare una firească şi legală.

„Hotărârea instanţei de fond este conformă cu probatoriul administrat în cauză şi cu solicitările formulate în apărarea clientului prin concluziile scrise depuse la dosar”, a arătat avocatul Mihai Ştreangă.

Constantin Cotos, zis „Costan”, a primit un an de închisoare, în timp ce Ioan Buta a fost condamnat la doi ani de închisoare, ambele pedepse fiind cu executare.

Viorel Adrian Cotos, un alt individ trimis în judecată în acest dosar, a primit trei ani de închisoare cu executare, iar Ilie Juravle a primit doi ani cu suspendare, aceeaşi pedeapsă fiind pronunţată şi faţă de Dimitrie Ciprian Iliuţ.

O condamnare similară, de doi ani cu suspendare, a primit şi Ilie Şoflău, dar şi Vasile Rubin Cluciovan, în timp ce Aurel Petrescul a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, aceeaşi pedeapsă fiindu-i aplicată şi lui Vasile Creţan.

Eusebiu Vasile Ardeleanu a fost găsit vinovat şi el, iar judecătorii l-au condamnat la un an de închisoare cu executare, iar Nicolae Cotos a primit şase luni cu suspendare.

O altă persoană trimisă în judecată în acest dosar, Ilie Popescu, a fost condamnată la doi ani cu executare, pedeapsă similară şi cu cea primită de Vasile Valentin Juravle, în timp ce Ştefan Constantin Bodnar a primit 1 an cu suspendare, iar Valentin Juravle, un alt bărbat din acest dosar, a primit şase luni cu suspendare, soluţie similară şi cu cea care îl priveşte pe Ovidiu Cotos.

Soluţia de ieri nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la instanţa superioară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape jumătate dintre inculpaţii dintr-un dosar au fost achitaţi de judecători.
 Vizualizări articol: 2810 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape jumătate dintre inculpaţii dintr-un dosar au fost achitaţi de judecători0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei