Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 apr 2014 - Anul XIX, nr. 86 (5595)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Reuşită

Un elev al Colegiului „Ştefan cel Mare”, medaliat cu argint la Olimpiada Națională de Fizică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucian Bicsi, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, se află la doar un pas de participarea la Olimpiada Internaţională de Fizică, competiţie ce va avea loc în luna iulie, în Kazakhstan, la Astana.

Tânărul, pregătit de prof. Costică Costan, a fost distins cu medalie de argint la faza naţională a Olimpiadei de Fizică, poziția în clasamentul național permițându-i să participe la proba de selecţie și să se califice în lotul lărgit pentru olimpiada internaţională.

În acest an, Lucian Bicsi s-a calificat la fazele naţionale ale olimpiadelor de matematică, fizică şi informatică, alegând să participe la cea de fizică.

Elevul participă încă din clasa a V-a la fazele naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor de matematică şi fizică, de unde s-a întors, în repetate rânduri, cu premii importante.

 

Şapte elevi s-au întors cu premii de la olimpiada naţională

În perioada 13-17 aprilie, la Cluj, a avut loc Olimpiada Naţională de Fizică, competiţie în cadrul căreia judeţul Suceava a fost reprezentat de 10 elevi, şapte dintre aceştia întorcându-se cu premii.

Au primit medalie de argint următorii: Samuel Teodor Gherasim, de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Rădăuţi, îndrumat de prof. Haralambie Macovei, Ştefan-Ciprian Cojocariu şi Lucian Bicsi, de la Colegiul “Ştefan cel Mare”, ambii îndrumaţi de prof. Costică Costan.

Cu medalie de bronz au fost recompensaţi Adrian Petraş, de la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava, coordonat de prof. Daniela Dungeanu, Dimitrie-Călin Cielecki, de la Colegiul Naţional “Nicu Gane” Fălticeni, şi Daniel Prelipcean, de la Colegiul Naţional "Eudoxiu Hurmuzachi" Rădăuţi, pregătit de prof. Mirela Chelba.

Eusebiu Şutu a primit menţiune de onoare. El este elev al Colegiului Naţional "Ştefan cel Mare" Suceava, fiind coordonat de prof. Sorin Golda.

Sorin Golda a însoţit lotul sucevean la olimpiada de la Cluj. Potrivit acestuia, “rezultatul obţinut de elevi este unul bun, ne menţinem printre judeţele fruntaşe în ceea ce priveşte medaliile şi asta ne bucură”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un elev al Colegiului „Ştefan cel Mare”, medaliat cu argint la Olimpiada Națională de Fizică.
 Vizualizări articol: 3165 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Un elev al Colegiului „Ştefan cel Mare”, medaliat cu argint la Olimpiada Națională de Fizică5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei