Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 apr 2014 - Anul XIX, nr. 86 (5595)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

3 x „Elodia”

Oase găsite îngropate în curtea părinţilor principalului suspect în cazul a trei surori dispărute

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Misteriosul caz al dispariţiilor a trei surori din municipiul Rădăuţi, una în 1995, celelalte două în 2005, pare aproape de rezolvare, după ce, ieri, o armată întreagă de poliţişti şi procurori de la Bucureşti a descins la locuinţa principalului suspect şi a părinţilor acestuia, găsind îngropate mai multe fragmente osoase.

 

Povestea dispariţiilor

Încă de la început, anchetatorii l-au pus în capul listei de suspecţi pe Vasile Lavric, în vârstă de 57 de ani, soţul, respectiv cumnatul dispărutelor, ai cărui părinţi locuiesc în acelaşi imobil cu familia presupuselor victime. Practic, este aceeaşi casă, cu intrări separate pentru fiecare familie, Iordache (a dispărutelor), respectiv Lavric.

În 1995, dispare prima fată. Iuliana. Avea 16 ani pe atunci. Pur şi simplu parcă a intrat în pământ. Mama minorei spunea atunci că fiica ei a fost văzută ultima oară urcându-se în microbuzul lui Vasile Lavric. Acesta din urmă era căsătorit la acea vreme cu Nicoleta Iordache (o soră de-a Iulianei), cu care bărbatul, mecanic auto în Rădăuţi, avea şi un copil.

Ca într-o telenovelă de mahala, în poveste apare în 1999 şi Ramona Iordache, o puştoaică de 13 ani pe atunci, despre care Nicoleta află că a trecut prin aşternuturile soţului ei, Vasile Lavric, şi chiar a rămas gravidă cu acesta. „ Ea s-a dat la mine. Făcusem o petrecere şi am băut toţi vodcă, bere, şi soţia mea s-a dus să mai cumpere nişte băutură. Atunci Ramona a venit în cameră şi mi-a dat jos pantalonii şi m-a împins pe pat. Eu nu mai ţin minte nimic, că eram băut”, scriau în 2007 cei de la publicaţia „Ieşeanul” că le-ar fi declarat Vasile Lavric.

Culmea, în 2005, Nicoleta, dar şi Ramona, care între timp născute un băieţel, dispar fără urmă.

Prima Nicoleta. În aprilie 2005. Tânăra avea 31 de ani atunci.

Soţul ei ar fi luat-o cu maşina să-i arate unde stă sora ei Ramona, care locuia într-o garsonieră la margine de oraş. „Nicoleta mi-a spus că aşa cum mi-am făcut viaţa şi m-am distrat cu Ramona, aşa o să şi-o facă şi ea. De atunci nu am mai văzut-o”, spunea Vasile Lavric în publicaţia mai sus amintită, precizând că, înainte de a pleca, femeia i-a furat aurul din casă, inclusiv lănţişorul de la gâtul băieţelului lor.

La scurt timp, mecanicul auto s-a împăcat cu gândul că Nicoleta „s-a dus” şi a adus-o în casă pe Ramona. La câteva luni, tot în 2005, dispare şi Ramona, care împlinise la vremea respectivă 18 ani.

 

Cum au ajuns anchetatorii în curtea unde bănuiesc ei că ar fi fost îngropate cadavrele

 

Ani de zile, poliţiştii de la Rădăuţi şi de la Suceava au făcut cercetări în acest dosar al dispariţiilor suspecte. Părinţii şi rudele fetelor dispărute susţineau că acestea au fost omorâte, anchetatorii bănuiau şi ei acest lucru, însă, fără cadavrele tinerelor, criminaliştii ridicau din umeri.

De la sfârşitul anului trecut, după ce la Suceava dosarul se prăfuise deja printr-un fişet de poliţie ori Parchet, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii de caz lucrând cu ofiţeri de la Direcţia de Investigaţii Criminale a Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Cu aproximativ o lună în urmă, anchetatori de la Bucureşti au venit la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava şi au audiat mai multe persoane. Se pare că declaraţia unuia dintre martori i-a dus pe anchetatori la o pistă concretă, un posibil loc în care ar fi fost îngropate cadavrele. Culmea: locul cu pricina este chiar la câţiva metri de casa victimelor, chiar în curtea părinţilor principalului suspect, unde acesta îşi are şi atelierul auto.

 

Unde au fost găsite oasele  

Ieri dimineaţă, anchetatorii au făcut nu mai puţin de patru percheziţii: la părinţii lui Vasile Lavric, în curtea în care acesta îşi are şi atelierul auto, la locuinţa suspectului, situată pe aceeaşi stradă, la câteva sute de metri distanţă, la un apartament de pe strada Mihai Viteazu, aparţinând, se pare, tot lui Vasile Lavric, precum şi la locuinţa rudelor presupuselor victime.

Alături de poliţiştii şi procurorii de la Bucureşti, la acţiunile de ieri au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciul Criminalistic şi luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

În curtea unde se află şi atelierul auto al lui Vasile Lavric, într-un garaj, anchetatorii au găsit îngropate, la aproximativ jumătate de metru, mai multe fragmente osoase, printre care o bucată de mandibulă şi dinţi.

Criminaliştii au venit cu un aparat special care „radiografiază” solul, stabilind astfel locurile unde s-au făcut anterior săpături.

Au făcut săpături şi într-o altă anexă a gospodăriei, dar şi prin curte.

Peste drum de casa familiei Lavric se adunaseră zeci de oameni, iar şoferii maşinilor care treceau prin zonă opreau şi se uitau să vadă ce se întâmplă, curtea unde se află atelierul auto fiind plină de poliţişti, iar în faţa porţii fiind parcate mai multe autospeciale ale criminaliştilor.

La cealaltă locuinţă, cea a lui Vasile Lavric, mascaţii poliţiei îl supravegheau pe acesta pe timpul desfăşurării percheziţiei.

În timp ce oamenii legii scotoceau gospodăriile vizate, actuala soţie ori concubină a lui Vasile Lavric, precum şi alte rude de-ale acestuia încercau să îi intimideze pe jurnaliştii prezenţi la faţa locului, ameninţându-i cu procese şi chiar aruncând cu o găleată cu apă înspre ei.

 

Mama surorilor dispărute:  „M-au scos afară din poliţie. Că dacă mai vin, mă arestează”

În toţi aceşti ani, mărturisea ieri, cu lacrimi în ochi, Cornelia Iordache, mama fetelor dispărute, a trăit un adevărat coşmar cu cel pe care îl bănuieşte că nu e străin de dispariţia celor trei surori. „M-a bătut, m-a dat în judecată şi tot ei au câştigat, că eu nu am avut bani să umblu prin tribunale”, ofta femeia, sperând să mai trăiască ziua în care va afla ce s-a întâmplat cu fetele ei.

Cornelia Iordache povesteşte că a încercat la poliţia din Rădăuţi să îi convingă pe anchetatori că fetele ei sunt moarte şi îngropate cine ştie unde, însă, spunea ea, a fost scoasă pe uşă afară.

„Poliţia a spus să nu plâng ca vaca. M-au scos afară din poliţie. Că dacă mai vin, mă arestează, mă bagă la beci. Dacă se căutau, se găseau (n.r. cadavrele) dinainte”, mai spune femeia.

 

Suspectul principal: „Sunt nevinovat. M-au ridicat abuziv”

Escortat de caguliştii poliţiei, Vasile Lavric a fost urcat spre seară într-o dubă apoliţiei şi dus la Bucureşti, pe numele său figurând un mandat de aducere, susţin sursele noastre. Înconjurat de cagulişti, bărbatul şi-a pus geaca în cap şi a negat acuzaţiile anchetatorilor. „Sunt nevinovat. M-au ridicat abuziv”, a declarat suspectul, care, până la o eventuală sentinţă definitivă, se bucură de prezumţia de nevinovăţie.  Cât despre locul unde s-ar afla dispărutele: „Întrebaţi-o pe mama lor”, ne indică Vasile Lavric.

Rămâne de văzut ce au decis procurorii ieri noapte, dacă au luat vreo măsură preventivă împotriva suspectului lor sau dacă îl vor lăsa să se întoarcă acasă, la Rădăuţi.

Cert e că fragmentele osoase găsite în curtea părinţilor acestuia trebuie examinate din punct de vedere antropologic, iar criminaliştii vor trebui să stabilească şi dacă corespund probele ADN, iar concluziile vor fi cunoscute peste cel puţin câteva săptămâni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oase găsite îngropate în curtea părinţilor principalului suspect în cazul a trei surori dispărute.
 Vizualizări articol: 12114 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.55/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 11 voturi
Oase găsite îngropate în curtea părinţilor principalului suspect în cazul a trei surori dispărute4.5511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lilly lavric trimis de
(15 apr 2014, 12:23:05
In primul rand invata sa scrii corect, si dupa iti poti da cu parerea daca e vinovat sau nu.Iar din datele date de anchetatori reiese ca si pe tine te-a babardit.
2.   Lilly lavric invatata sa scrii! trimis de
(15 apr 2014, 14:10:21
Mai Lily invata sa scrii mai fata mai, ca degeaba vorbesti daca nu intelegem nimic din ce spui.Nu stii sa scrii corect romaneste, da ti-ai pus numele cu Ylaughing
3.   Comentariu trimis de
(15 apr 2014, 14:31:37
seful de politie din radauti sa-si dea demisia din politie, ca un astfel de oameni nu au ce cauta in politia romana
4.   O persoana care traieste cu 3 surori trimis de
(15 apr 2014, 14:43:15
Un individ care are 5 neveste(cu acte sau fara), din care doua mor si dupa traieste cu 3 surori si le mai face si copii clar nu e om.Daca nu era vinovat, veneau astia sa caute cu aparatura pe sub garaj si prin curte?
5.   Comentariu trimis de
(15 apr 2014, 14:59:02
lilly lavric stii ca te paste puscaria? in primul rand pentru marturie mincinoasa, sa fie dusi la testul poligraf, si cativa bocanci in cap si sigur spune cea supt de la masa, sau tacsu.
6.   Com trimis de
(15 apr 2014, 15:11:48
va ia dracu pe toti in puscarie animalelor! e vorba de 3 vieti nevinovate ce au putrezit in pamant.. oricum jegul asta sa pus bine pe tot restul vieti
7.   Are nume LILLY trimis de
(15 apr 2014, 15:16:16
Bineinteles ca am nume, dar nu vreau sa ti-l zic tie ca sa te oftici! In primul rand tu nu ai nici o vina ca nu ai primit o educatie si ca nu ti-a placut scoala, dar daca pui mana pe o carte nici acum nu e tarziu sa inveti sa scrii cu cratima si sa folosesti cuvinte corecte, iar referitor la lasitate... parerea mea este ca tu esti o lasa si ascunzi multe lucruri murdare la care ai luat parte LILLYhappy
8.   Patetic... trimis de
(15 apr 2014, 15:21:19
Nu poti avea pretentii la un tigan sa iti scrie bine romaneste!!!hai sa fim seriosi!!!s-au .... in familie ca asa e la ei!!!
9.   Un monstru cu chip de om! trimis de
(15 apr 2014, 16:21:04
Acest monstru trebuie sa plateasca pentru ceea ce a facut dar si cei care l-au acoperit atatea ani, oameni lipsiti de constiinta, in speta politia si primarul Olarean! El l-a instigat pe Lavric sa dea in judecata jurnalistii care au relatat aceasta monstruozitate in presa!
De ce a fost acoperit? Poate, fiind mecanic auto, le-a reparat moca masinile celor in drept sa-l ancheteze! Lucrurile acestea se pot afla foarte usor daca se doreste!
Nu o judecati prea aspru pe fiica lui. Sigur i-a fost spalat creierul de cand era copil!
10.   Ingrozitor.... trimis de
(15 apr 2014, 17:41:23
Unde au fost autoritatile in tot acest timp??? Ai ,,nostrii" de la Sv nu au putut sa faca ce a facut Bucurestiul? De ce a fost lasat sa omoare trei femei? Ingrozita ma intreb, oare cate cazuri mai sunt in Sv. sau in tara nerezolvate, de genul acesta?
Cat despre fata acestuia, ar trebui sa fiti mai ingaduitori, in primul rand nu este resposabila pentru actiunile tatalui, nu este vinovata ca sa nascut in asa familie.Oricare cati din noi si-ar apara parintele?. Speram ca macar in al doisprezecelea ceas politia sa-si faca treaba si sa nu-l vedem maine plimbandu se pe strazile Radautiului.
11.   Cretinism trimis de
(15 apr 2014, 18:05:02
e prea blanda puscaria cu monstru asta! dar nu va pripiti ca poate il veti vedea plimbanduse pe strada, si sa ne rada in nas ca nu au probe in potriva lui cea ce nu vreau sa cred.
12.   O Familie de limitati trimis de
(16 apr 2014, 07:44:55
Asta e o familie de limitati, ieri aruncau cu apa in reporteri, copii care de fapt nici ei nu stiu ce e unul cu altul, cert este ca toti si-o trageau intre ei si te mai mira faptul ca au iesit toti handi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei