Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 apr 2014 - Anul XIX, nr. 86 (5595)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Abordare diferită

2.000 de câini vagabonzi ar trebui să fie capturaţi de pe străzile Sucevei, până la finele anului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câinii vagabonzi ar putea deveni o raritate pe străzile Sucevei. Cel puţin asta îşi propune conducerea Primăriei Suceava, care vrea ca până la finele anului să fie capturaţi de pe străzi 2.000 de câini fără stăpân.

„Este o problemă la care ne-am blocat la nivel decizional, pentru că deşi în şedinţa anterioară de Consiliu Local am intrat cu un proiect de asociere cu Proanimals Tina, care au venit cu cele mai mici tarife pentru capturarea câinilor fără stăpân, au fost diverse observaţii din partea consilierilor locali, precum lipsa criteriilor de performanţă. Tocmai de aceea vrem să condiţionăm plata sumelor solicitate ca decont de prinderea unui anumit număr de câini într-o perioadă de timp stabilită”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Noua variantă a caietului de sarcini al licitaţiei de contractare a serviciului de prindere şi transport al câinilor vagabonzi de către un operator privat va fi supusă aprobării Consiliului Local în şedinţa de la finele lunii aprilie.

„Pentru rezolvarea problemei câinilor vagabonzi este nevoie de eficienţă, de un operator care să aibă dotarea tehnică necesară să prindă 1.400 de câini în primele şase luni şi diferenţa, până la 2.000 de câini, până la finele anului. Doar aşa putem scăpa municipiul de haitele de câini care terorizează o mare parte a populaţiei”, consideră viceprimarul Ovidiu Doroftei, care vrea ca noul operator să aibă în dotare minim două maşini şi două echipe de prindere a câinilor de pe străzi şi să poată răspunde oricând la solicitările populaţiei.

În paralel cu organizarea unei noi licitaţii pentru desemnarea operatorului privat care să se ocupe de capturarea câinilor de pe străzi, municipalitatea suceveană va veni şi cu un regulament de gestionare a câinilor, cu sau fără stăpân, care va include obligaţii şi pentru proprietarii de câini, astfel încât să fie prevenit abandonul acestora ori al puilor acestora, fenomen care a dus la înmulţirea necontrolată a acestor patrupede, în special în marile oraşe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 2.000 de câini vagabonzi ar trebui să fie capturaţi de pe străzile Sucevei, până la finele anului.
 Vizualizări articol: 1829 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
2.000 de câini vagabonzi ar trebui să fie capturaţi de pe străzile Sucevei, până la finele anului5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hot dog trimis de
(15 apr 2014, 12:24:28
Asteptam cu mare interes capturarea prelipceanului cu fata de buldog pentru " c�inismele" comise de-a lungul timpului!
2.   Corectura trimis de
(15 apr 2014, 12:25:42
" c�inismele"
3.   Minciuni trimis de
(16 apr 2014, 00:43:32
Mai jos un article din Martie 2012 !

Lungu promite ca, anul acesta, va strange toti maidanezii de pe strazile Sucevei

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri 07 Martie 2012 in cadrul sedintei CL Suceava va fi adoptata strategia de solutionare a problemei cainilor fara stapan in conformitate cu rezultatul consultarii populatiei privind gestionarea problemei maidanezilor din municipiu, iar pana in luna iunie urmeaza sa fie construit inca un adapost pentru cainii vagabonzi. "E clar ce avem de facut. Ne vom tine de cuvant sa strangem anul acesta cainii de pe strazi", a spus Lungu, intr-o ...citeste toata stirea
Citeste mai multe despreIon Lungu strangere maidanezi maidanezi strazi Suceava
Citeste stirile pe mobil: m.ziare.com
Miercuri, 07 Martie 2012, ora 12:05
Sursa: News Bucovina
Articol citit de 55 ori

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei