Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 apr 2014 - Anul XIX, nr. 84 (5593)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Șosele periculoase

Și-a găsit mașina, lăsată parcată pe Traian Vuia, cu urme de gloanțe în ea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șoferul unui autocamion care a lăsat autovehiculul parcat pe strada Traian Vuia din municipiul Suceava și-a găsit mașina peste noapte cu urme de gloanțe în ea.

Speriat, șoferul cu pricina, un tânăr de aproximativ 35 de ani, din Drăgoiești, s-a dus “glonț” la poliție și a reclamat situația.

Era chiar de 1 aprilie, însă nu părea deloc o păcăleală, mai ales că polițiștii trimiși la fața locului au confirmat că sunt urme de gloanțe.

Autocamionul fusese lăsat parcat cu o zi înainte peste drum de fabrica de pâine Mopan, iar a doua zi, conducătorul auto a observat în zona aripii și a spoilerului două orificii tip glonț.

 

·        Polițiștii și-au dat seama imediat ce s-a întâmplat

 

Polițiștii și-au dat seama ce s-a întâmplat, făcând legătura cu o urmărire care a avut loc în seara zilei precedente pe strada respectivă, când colegi de-ai lor de la frontieră au tras mai multe focuri de armă înspre un șofer care nu a vrut să oprească la semnalele lor.

Urmărirea respectivă s-a petrecut pe 31 martie a.c., în intervalul orar 21.30-21,45, și s-au tras în total 12 focuri de armă.

Reprezentanții Poliției de Frontieră au declarat ieri că nu știu nimic de gloanțele ricoșate într-un autocamion pe strada Traia Vuia din municipiul Suceava.

Toată povestea este anchetată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, unitate la care au fost trimise și fotografiile cu autocamionul “ciuruit” de peste drum de fabrica de pâine.

 

A crezut că e urmărit de rakeți și a călcat accelerația

În povestea urmăririi există două variante, cea a polițiștilor de frontieră care spun că șoferul unei dube nu a vrut să oprească la semnalul lor, pe raza comunei Dărmănești, după ce îl filaseră mai multe ore, bănuind că este implicat în activități de contrabandă, și cea a conducătorului auto urmărit care arată că a călcat accelerația, pentru că nu și-a dat seama că în mașinile neinscripționate care îl urmăreau sunt polițiști de frontieră, crezând că sunt rakeți, indivizi periculoși care vor să-i facă rău.

A urmat apoi o urmărire ca-n filme, polițiștii de frontieră implicați în această misiune susținând că șoferul fugar a încercat să le tamponeze intenționat una dintre mașini și circulând cu viteză foarte mare prin oraș, pe contrasens, pe culoarea roșie a semaforului.

Inițial, la Dărmănești, șoferul fugar, identificat ulterior în persoana unui tânăr din municipiul Galați, a oprit, însă, spune el, când a văzut că din mașina cu folii negre să dă jos un individ în civil, s-a speriat și a demarat în trombă, în dubiță cu el fiind mama și sora lui.

Era cât pe ce să dea cu autoutilitara peste unul dintre polițiștii de frontieră și a lovit portiera mașinii urmăritorilor săi.

 

Trei focuri de armă în aer, nouă înspre pneurile dubiței

Polițiștii de frontieră arată că aveau voie să folosească mașini neinscripționate, fiind în misiune de urmărire, că aveau semnalele acustice și luminoase pe mașina din care i s-a făcut respectivului semn să oprească, iar polițistul care l-a tras pe dreapta pe gălățean avea paletă reflectorizantă, vestă cu însemnele poliției de frontieră și insignă de identificare la vedere.

Pe tot traseul urmăririi, polițiștii au tras 12 focuri de armă, trei în aer și nouă înspre pneurile dubiței.

Urmărirea s-a terminat în parcarea Poliției municipiului Suceava, unde șoferul din Galați a reclamat că este urmărit de niște indivizi suspecți, la scurt timp ajungând și “suspecții”, care le-au povestit totul colegilor lor.

Cine are sau nu dreptate în tot acest caz, au acționat sau nu corect polițiștii de frontieră, toate astea urmează să le stabilească procurorii rădăuțeni, care au început urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și ultraj.

Și șoferul din Galați a declarat că va depune o plângere față de urmăritorii săi, pe care îi acuză de tentativă de omor.

Trebuie făcută precizarea că în dubița gălățeanului nu s-a găsit nimic suspect.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Și-a găsit mașina, lăsată parcată pe Traian Vuia, cu urme de gloanțe în ea.
 Vizualizări articol: 4878 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.78/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 9 voturi
Și-a găsit mașina, lăsată parcată pe Traian Vuia, cu urme de gloanțe în ea3.859

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo trimis de
(12 apr 2014, 11:20:22
ma intreb doar asa ca prostu.. daca in acel camion stationa un sofer care si.a terminat timpul de conducere si dormea in cabina..
O fi ei mari ciumegi cu pistoale dar totusi nu suntem in texas..
sper ca vamesii sa puna in bagajul lor de vacanta si vaselina
2.   Articol de doi lei... trimis de
(12 apr 2014, 11:39:29
Conteaza ce aveau politistii pe ei si ce palete foloseau, cand un nebun iese pe strada si impusca tot ce prinde ??? Cred ca ar trebui testat psihologic ! In doua saptamani, a tras dupa doua masini in care nu se afla nici o tigara. Ba mai mult pe unul dintre ei l-au si batut. E clar omul are o problema .
Eu am o intrebare... Dl. Rusu de la frontiera o fi ruda cu S. Rusu (ziaristul) sau e doar o concidenta de nume, pt. ca ii cam tine partea. In general stiu ca acest ziarist nu ii prea inghite pe cei de la frontiera, dovada fiind articolele mai vechi.
3.   Politistii p...loii! trimis de
(12 apr 2014, 13:15:06
Băietanii ăştia care s-au văzut cu epoleţi cumpăraţi pe viţei şi euro ar cam fi momentul să afle în instanţă ca uzul de arma se face mai ales în zone locuite doar în anume condiţii chiar dacă autoutilitara era condusă de Ben Laden ! Ca să aplici legea trebuie în primul rând să o cunoşti şi să o respecţi nu să o interpretezi după creieraşul tău că nu ai căderea asta...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei