Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 apr 2014 - Anul XIX, nr. 84 (5593)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

APM Suceava

Educație ecologică în săptămâna “Școala altfel”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul programului „Şcoala altfel”, desfăşurat săptămâna aceasta, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Suceava a organizat, împreună cu mai multe unități de învățământ din județ, acțiuni de educație în domeniul protecției mediului.

Luni, reprezentanții instituției au însoțit un grup de 40 de elevi, din clasele a IX-a și a X-a, de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, într-o vizită de studiu, cu scop didactic, în Rezervația “Fânețele Seculare Ponoare”, fiindu-le prezentate elevilor informații generale privind ariile naturale protejate, siturile Natura 2000, parcuri, aspecte specifice Rezervației “Fânețele Seculare Ponoare”, dar și norme de comportare ale vizitatorilor în aceste zone protejate.

Marți, șeful Serviciului Calitatea Factorilor de Mediu, Iluță Cocriș, a participat la acțiunea extracurriculară “Un mediu sănătos mă ajută să trăiesc sănătos”, desfășurată la Școala Postliceală Sanitară Laureatus Siret. Grupul țintă al activității au fost elevii anului I ai acestei școli. Scopul acestei acțiuni a fost sprijinirea elevilor în însușirea unui sistem de valori și grija pentru păstrarea sănătății mediului în care trăiesc.

Miercuri, reprezentanții APM şi cei ai Asociației Eudemos au organizat o lecție în natură despre importanța conservării biodiversității în ariile naturale protejate. Acțiunea s-a desfășurat cu participarea unui număr de 30 de elevi de clasa a V-a, de la Eco-Școala Nr. 9 “Ion Creangă”, în situl Natura 2000 “Fânețele Seculare Ponoare”, al cărui custode este APM Suceava. Elevilor le-au fost distribuite materiale de promovare a acestei arii naturale protejate.

Tot în data de 9 aprilie, Grădinița cu Program Prelungit “Gulliver” a organizat o acțiune de ecologizare în păduricea Șcheia, la care APM Suceava a fost colaborator. Scopul activității a fost cultivarea interesului preșcolarilor pentru protejarea mediului înconjurător, gestiunea deșeurilor și adoptării unui comportament eco-civic față de natură.

Joi, 10 aprilie, APM şi Asociația Eudemos au organizat o expediție în zona Dealului Ciungi din comuna Păltinoasa, în vederea instituirii rezervației naturale de interes local „Delta fosilă a Moldovei” Păltinoasa. Activitatea a beneficiat de sprijinul Ocolului Silvic Silva-Bucovina, fiind desfășurată cu participarea elevilor ecologi de la Eco-Școala Păltinoasa. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Educație ecologică în săptămâna “Școala altfel”.
 Vizualizări articol: 1631 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Educație ecologică în săptămâna “Școala altfel”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei