Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 apr 2014 - Anul XIX, nr. 84 (5593)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Treabă românească

Drumul naţional la intrarea în Suceava dinspre Botoşani, acoperit de ape din cauza lipsei canalizării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

România pare ţara tuturor posibilităţilor, mai ales când vine vorba de soluţii tehnice de o stupiditate aparte. Este şi cazul drumului naţional DN 29, care la ieşirea din Suceava spre Botoşani nu este prevăzut cu rigole de scurgere a apei rezultate din precipitaţii.

Aşa se face că fiecare ploicică transformă carosabilul într-un bazin de colectare a apelor murdare. Pe lângă faptul că circulaţia rutieră este îngreunată vizibil, marea baltă a Burdujeniului reprezintă şi un real pericol pentru şoferii implicaţi în trafic şi care riscă să comită un accident în orice moment.

Geniala soluţie inginerească, prin care un drum naţional extrem de important a fost lăsat fără măcar un şanţ, la îndemâna oricărui ţăran, a fost pusă în practică chiar la intrarea în municipiul Suceava.Mai exact, în zona drumului care asigură accesul în cartierul „Dealul Mănăstirii” sau „Tinereţii” şi a staţiei OMV Petrom.

Atât drumul, cât şi benzinăria acţionează exact ca o barieră, nici unul dintre aceste obiective nefiind prevăzut cu vreun canal prin care apa să se poată scurge.

Din păcate, nu se întâmplă de azi, de ieri, ci de câţiva ani buni, iar până acum nimeni nu s-a străduit să găsească o soluţie viabilă de rezolvare a acestei prostii de proiectare.

„Eu am semnalat această problemă reprezentanţilor de la Direcţia Tehnică din cadrul primăriei, dar nici până acum nu mi s-a comunicat care ar putea fi soluţia pentru rezolvarea acestei anomalii”, a declarat viceprimarul Ovidiu Doroftei.

 

Primarul Lungu spune că problema se va rezolva în această vară

Aşa se face că sub presiunea apei, asfaltul a crăpat în mai multe locuri în acea zonă, iar în perioadele de iarnă acţiunea împotriva drumului naţional este mult mai puternică şi mai distructivă.

Pe de altă parte, primarul Ion Lungu spune că pe sub drumul naţional existau subtraversări prin care apa era evacuată pe terenurile virane aflate pe partea dreaptă în direcţia de mers spre Botoşani.

„Terenurile respective au fost achiziţionate de diferite persoane, care au colmatat acele subtraversări pentru a nu le mai fi inundate pământurile. Situaţia se va rezolva în vara acestui an, când se va finaliza proiectul aglomerării urbane Salcea-Suceava pe linia canalizării. În acest fel, se va realiza o legătură între zona care este inundată acum şi canalizarea de pe strada Eroilor, din cartierul Burdujeni”, a arătat primarul Sucevei.

Până atunci se va recurge la metodele din ultimii ani, adică se vor trimite la faţa locului pompierii care vor scoate apa şi apoi o vor arunca în altă parte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drumul naţional la intrarea în Suceava dinspre Botoşani, acoperit de ape din cauza lipsei canalizării.
 Vizualizări articol: 2300 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Drumul naţional la intrarea în Suceava dinspre Botoşani, acoperit de ape din cauza lipsei canalizării3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei