Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 apr 2014 - Anul XIX, nr. 84 (5593)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Transport public local

5.100 de suceveni circulă cu abonamente cu preţ redus, în autobuzele şi microbuzele TPL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul sucevenilor care circulă cu abonamente cu preţ redus, cu autobuzele şi microbuzele TPL- societatea de transport public în comun din municipiul Suceava, a devenit mai mare decât cel al sucevenilor care plătesc abonamentele la preţ întreg.

Principalul factor îl reprezintă reducerea de 50% care se acordă pensionarilor, începând cu luna februarie, când a fost dată hotărârea de Consiliu Local Suceava în baza căreia se aplică această facilitate tuturor pensionarilor, indiferent de venituri.

În luna respectivă, ceva mai puţin de 1.000 de pensionari au achiziţionat aceste abonamente speciale, cu valoare de 33 de lei, în loc de 66 lei, cât costă un abonament la preţ întreg. Însă în luna martie, numărul pensionarilor care circulă cu abonamente la jumătate de preţ a crescut la peste 1.800.

„Numărul de pensionari care beneficiază de această facilitate este sub cel estimat. Vom vedea la finele anului câţi bani trebuie să mai dăm ca subvenţie la societatea de transport public local. Important este că de la 1 aprilie primăria nu mai are nici o datorie către TPL”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Conform calculelor făcute la fundamentarea proiectului care a stat la baza respectivei decizii de CL, creşterea numărului de călători la TPL ar fi dus la o creştere a veniturilor, necesară pentru acoperirea pierderilor societăţii de transport public local.

Efectul este însă mai mic decât se spera, deoarece, dacă în ianuarie, numărul abonamentelor cu preţ întreg eliberate de TPL a fost de 6.800, în februarie acesta a scăzut la 5.395, iar în martie la 4.641, înregistrându-se o scădere de aproape 2.200 de abonamente.

Fenomenul este explicabil şi din prisma faptului că în ianuarie, elevii şi studenţii nu beneficiau încă de abonamentele speciale, în valoare de 15 lei, care au început să fie eliberate abia de la jumătatea lunii februarie, când au fost aprobate în CL.

În februarie, numărul elevilor care au cumpărat abonamente speciale, de 15 lei, a fost de 2.217, la care s-au mai adăugat 364 de abonamente pentru studenţi.

În martie, numărul beneficiarilor de abonamente la 15 lei a crescut, 2.837 de elevi beneficiind de această facilitate, în vreme ce numărul studenţilor care au cumpărat astfel de abonamente a crescut la 451.

Practic, chiar de numărul abonamentelor vândute la preţ întreg a scăzut semnificativ după acordarea facilităţilor speciale pentru elevi, studenţi şi pensionari, pe de altă parte, numărul celor care călătoresc cu autobuzele şi microbuzele TPL a crescut, de la 7.300 (6.800 pe o lună de zile şi 500 pe 15 zile)  în ianuarie, la 9.926 în luna martie (4.641 abonamente la preţ de 66 lei, 193 abonamente pe jumătate de lună, la 40 de lei, 1.804 pentru pensionari, la 33 lei şi 3.288 pentru elevi şi studenţi, la 15 lei).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 5.100 de suceveni circulă cu abonamente cu preţ redus, în autobuzele şi microbuzele TPL.
 Vizualizări articol: 1828 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
5.100 de suceveni circulă cu abonamente cu preţ redus, în autobuzele şi microbuzele TPL5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei