Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 apr 2014 - Anul XIX, nr. 84 (5593)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De luni

DNA Suceava va lucra în noua formulă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând de luni, 14 aprilie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, va funcţiona în noua formulă. Cel de-al doilea procuror care va efectua muncă pe linie judiciară, Ana Maria Chelăraşu, a primit oficial delegarea la această instituţie. Este vorba de o delegare pentru o perioadă de 6 luni, cu posibilitate de prelungire sau învestire pentru o durată mai lungă, de minim 3 ani.

Ana Maria Chelăraşu a declarat că este pregătită pentru această nouă provocare şi că este convinsă că va face o echipă foarte bună cu Mihaela Mihai, noua şefă a DNA Suceava.

„Mă bucur că am găsit un procuror cu performanţe şi referinţe foarte bune şi sunt convinsă că ne vom descurca în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei”, a arătat Mihaela Mihai.

Ana Maria Chelăraşu are 33 de ani şi vine de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, acolo unde a activat în ultimii doi ani.

A absolvit facultatea de drept a Univesităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi în 2004, iar după doi ani a finalizat şi cursurile de master în domeniul penal la aceeaşi instituţie de învăţământ.

Între 2006 şi 2008 a urmat cursurile Institutului Naţional de Magistratură, iar în perioada 2008-2012 a activat ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.

Din 2012 este procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, iar pe 15 ianuarie 2014 a luat examenul care-i permite să activeze ca procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel.

Aceasta nu este ultima schimbare de la DNA Suceava, din ultimele semnale existând indicii că unul sau doi ofiţeri de poliţie judiciară vor pleca la alte structuri şi vor fi înlocuiţi cu alte persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DNA Suceava va lucra în noua formulă.
 Vizualizări articol: 4480 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
DNA Suceava va lucra în noua formulă5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari DNA trimis de
(12 apr 2014, 15:01:37
In ultimul timp se observa o activitate efervescenta si plina de vitalitate referitoare la activitatea DNA.Sa speram ca prin numirea tinerelor doamne procuror si la Suceava baronii locali corupti vor fi trimisi in justitie .Doar nu are sa ramana Moldova fara coruptii ei:)).
La Piatra Neamt il avem pe Gherghe Stefan (pinalty) anchetat in legatura cu clubul Ceahlaul si cu tranzactionarea unui teren.Şeful Consiliului Judeţean Neamţ este controversatul Culiţă Tărâţă. Ar fi anchetat penal de către DNA pentru fraudă cu fonduri europene şi corupţie precum si cu preluarea Insulei Mari a Brailei.
Primarul Bacăului, Romeo Stavarache anchetat de acordarea discretionara a locuintelor sociale.Şeful judeţului Bacău, Dragoş Benea ar fi subiectul unor verificări ale procurorilor anticorupţie legată de concesionarea Aeroportului Bacău către Blue Air.

2.   Felicitari DNA trimis de
(12 apr 2014, 15:05:19
Primăria Iaşi, condusă de Gheorghe Nichita , face subiectul unei anchete a Parchetului legată de modul în care a fost falimentată echipa de fotbal Politehnica Iaşi.Procurorii DNA au luat în vizor Primăria Iaşi având suspiciuni de fraudă în derularea a şase proiecte cu fonduri europene, în valoare de 420 de milioane de lei. Preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei , are probleme cu legea. Inspectorii ANI ar verifica în prezent un posibil conflict de interese al acestuia .Numele lui Adomniţei a fost implicat şi în celebrul dosar "Transformatorul", care s-a soldat cu trimiterea la închisoare pentru cinci ani a lui Relu Fenechiu.

3.   Felicitari DNA trimis de
(12 apr 2014, 15:10:03
Preşedintele CJ Botoşani, Florin Ţurcanu , a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare într-un dosar de fals intelectual.Primarul de Botoşani, Ovidiu Portariuc are o plângere penală formulată de un consilier din opoziţie în care-l acuză de nereguli în derularea mai multor proceduri de atribuire a unor contracte publice.
Baronul PSD de Vrancea, Marian Oprişan este învinuit în „dosarul Căprioara” de abuz în serviciu, utilizarea în alte scopuri a banilor de la stat, fals şi uz de fals.
Presedintele Consiliului judetean Vaslui Dumitru Buzatu, apare la ANI.

4.   Felicitari DNA trimis de
(12 apr 2014, 15:25:06
Primarul Sucevei, Ion Lungu a fost chemat la DNA de cel puţin cinci ori în cursul anului trecut. Dosarul DNA face referire la un program de anvelopare termică din 2009.
În privinţa şefului CJ, Cătălin Nechifor (PSD), numele acestuia apare într-un dosar instrumentat de DNA şi care vizează modul în care o firmă controlată de un „locotenent” al vicepremierului Liviu Dragnea a câştigat în judeţ contracte cu fonduri europene. Nechifor nu a fost acuzat în acest dosar.
Patronul firmei sucevene Florconstruct, Vasile Florea, a dat cu subsemnatul la sediul DIICOT Suceava in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu de aproape 10 milioane de euro.
Patronul de la Loial, Sorin Iacob, a trebuit sa vina la DIICOT pentru a da declaratii.
Fostul primar Marian Ionescu - 3 ani de inchisoare cu suspendare.El a fost condamnat pentru luare de mita si alte infractiuni de coruptie . Alaturi de el, Tribunalul Iasi l-a condamnat pe fostul director economic al Primariei Neculai Bujor.
Fosta directoare generală de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, Cristina Iordăchel (actualmente Ionescu), a fost condamnată la opt luni de închisoare cu suspendare în dosarul reţetelor falsificate.
Omul de afaceri Vasilică Puşcaşu a fost condamnat de instanţele de judecată din Austria la 10 ani de închisoare pentru două jafuri cu mână armată comise în aprilie 2005.

5.   Ma bucur de ele si sper sa curete acest oras trimis de
(12 apr 2014, 17:54:39
Orasul nu ofera foart mult dar sunt sigur ca sunt multe de cercetat si de aflat. Le urez succes doamnelor si sa nu fie influentate politic.
6.   Felicitari DNA trimis de
(13 apr 2014, 07:14:24
Poate doamnele procuror se vor apleca si asupra DGASPC.Un fost angajat al biroului de achiziţii publice din cadrul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) a dezvăluit mecanismul prin care, spune el, aproximativ 20 de miliarde de lei au fost sifonaţi din bugetul instituţiei.Funcţionarul Stelian Sârghi spune că totul s-ar fi făcut cu ştiinţa directorului adjunct Mona Săndulescu.
*Corsem Impex SRL a făcut doar o "magherniţă" de 20 de metri pătraţi şi a prezentat o factură de vreun miliard de lei vechi.
*Trei miliarde pentru Instcomp SA. Pentru nişte var la CP Laurenţia Ulici din Gura Humorului. Şi ca să schimbe geamurile termopan instalate în urmă cu doi ani cu altele noi.
*Tot Instcomp SA a ridicat la sediul Direcţiei un gard de 300 de metri liniari care a costat 2,5 miliarde lei vechi.
*Înlocuirea a 200 de metri de cablu electric la centrul de la Pojorâta costat 573 de milioane lei vechi, bani încasaţi de Unitim Prod Com SRL Suceava şi Macosin SRL Suceava.
*O donaţie de o sută de mii de euro a ducelui de Bavaria, Franz von Bayern, a fost irosită practic aiurea. Banii au fost cheltuiţi pentru construirea unei mansarde pe structură de lemn peste mansarda deja existentă la centrul de la Pojorâta.

7.   BAZARRRRRRRRRRR! trimis de
(14 apr 2014, 07:09:00
Este rusinos cum apar oameni politici, cei de la finante si se plang ca nu sunt bani, dar in bazar nu vad pe nimeni sa i intrebe pe acesti evazionosti nimi, acolo se invart sute de milioane fara niciun act si NIMENI NU VEDE NIMIC!!! DECI CINEVA MULGE DE ACOLO!!!
CUM SA AM INCREDERE IN INSTITUTIILE STATULUI????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei