Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 mar 2014 - Anul XIX, nr. 70 (5579)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă

Perioada 27 martie - 2 aprilie

Expoziţia „Apa, seva vieţii pe Pământ”

Muzeul de Ştiinţele Naturii din municipiul Suceava prezintă, până pe data de 21 aprilie, expoziţia cu genericul „Apa, seva vieţii pe Pământ”.

Organizată pentru a marca Ziua Mondială a Apei, expoziţia, care poată fi vizionată zilnic între orele 9.00 - 17.00, prezintă informaţii şi fotografii despre proprietăţile şi caracteristicile apei, precum şi o serie de exponate de faună din mediul acvatic.

Sunt etalate exponate din patrimoniul Muzeului Apelor din Fălticeni, precum şi păsări şi mamifere naturalizate din colecţiile Muzeului de Ştiinţele Naturii Suceava. Sunt totodată prezentate publicului fotografii care vizează poluarea apelor şi desene realizate de copii care au aceeaşi temă.

 

„Oraşe în acuarelă”, la Iulius Mall Suceava

La Iulius Mall Suceava poate fi vizionată, până pe data de 9 aprilie, expoziţia „Oraşe în acuarelă”, realizată de tânărul artist fălticenean Alexandros Pintilii Karciucas.

Expoziţia etalează un număr de 25 de lucrări, cu precădere peisaje citadine, care acoperă arealul european din partea de sud-est şi din nord-vestul peninsulei balcanice, până în Europa Centrală şi partea de vest, dar şi de dincolo de ocean.

Alexandros Pintilii Karciucas a participat la Concursul Mondial de Acuarelă organizat la Narbonne de revista „The Art of Watercolour” şi s-a calificat pentru etapa finală.

 

Weekenduri cu filme gratuite pentru copii

În fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 10:00, toţi copiii sunt aşteptaţi la Shopping City Suceava să vizioneze filme de animaţie cu cele mai îndrăgite personaje de desene, toate dublate în limba română. Proiecţiile vor avea loc în incinta 3D Café din Shopping City Suceava. Intrarea este liberă pentru cei mici. Sâmbătă, 29 martie, şi duminică, 30 martie, începând cu ora 10.00, copiii vor putea urmări filmul “Alladin”.

 

Cursuri gratuite de dans pentru copiii începători

Shopping City Suceava invită toţi copiii la cursurile gratuite pentru începători oferite de Şcoala de dans FLY DANCE STUDIO. Aceştia au ocazia de a învăţa diferite stiluri de dans, precum vals lent, vals vienez, quick step, tango, slow fox, samba, cha-cha, passo doble, rumba sau jive. Pasionaţii vor putea dansa şi în paşi de salsa, bachata, merengue sau tango argentinian.

Cursurile se desfăşoară în City Gallery, din incinta Shopping City Suceava, în fiecare luni şi miercuri între orele 17.00-18.30.

 

Joi 27 martie

Manifestare dedicată împlinirii a 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

Filiala Suceava a Platformei unioniste Acţiunea 2012 organizează joi, începând cu ora 17.00, în Sala de Artă „Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” din municipiul Suceava, o manifestare prin care marchează împlinirea a 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Conferinţa, susţinută de prof. univ. dr. Ştefan Purici şi prof. Oltea Prelucă, va cuprinde şi un spectacol artistic.

De la ora 19.00, de pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, vor fi lansate 27 de lampioane tricolore.

 

„Îngerul blond”, la Casa de Cultură „Alexandru Arşinel” din Dolhasca

Primăria Oraşului Dolhasca, Liceul Tehnologic „Moldova” Suceava şi Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca organizează joi, 27 martie, la ora 13.00, la Casa de Cultură „Alexandru Arşinel”, manifestarea cu genericul „Îngerul blond”, dedicată poetului Nichita Stănescu.

Programul cuprinde: vernisajul expoziţiei de grafică „Respirând cu Nichita”, realizată de artistul plastic Mihai Pânzaru PIM, medalionul liric şi biografic „Îngerul blond”, „Amintiri despre Nichita” - povestirea unor întâmplări din viaţa poetului relatate de Mihai Pânzaru PIM şi Roman Istrati, lansarea volumelor „Motive mitice în lirica românească” şi „Receptarea motivelor mitice în lirica românească. Perspective metodice” - autor prof. Ofelia Florentina Ducec, de  la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava. Moderator prof. Roman Istrati.

 

Vineri 28 martie

Expoziţia de icoane„Dumnezeul răbdării şi al mângâierii”

Uniunea Artiştilor Plastici - Filiala Suceava organizează vineri, 28 martie a.c., la ora 16.30, la City Gallery din incinta Shopping City Suceava, vernisajul celei de-a IV-a ediţii a expoziţiei cu genericul „Dumnezeul răbdării şi al mângâierii”.

Expoziţia, organizată în întâmpinarea sfintelor sărbători de Paşti, etalează icoane pictate pe lemn, sticlă sau pânză şi lucrări de sculptură realizate de artişti din judeţele Suceava, Botoşani şi Mureş.

În deschiderea manifestării vor cânta Ana Creangă şi un grup de copii de la Cercul de muzică populară de la Palatul Copiilor Suceava.

 

Recital de flaut şi pian, la Auditorium „Joseph Schmidt”

La Auditorium Joseph Schmidt, de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, are loc vineri, 28 martie a.c., la ora 18.30, un recital de flaut şi pian - care se circumscrie Turneului Naţional „Playlist 2014” - susţinut de muzicienii Matei Ioachimescu şi Horia Maxim.

Biletele pot fi procurate de la Observatorul Astronomic al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, (informaţii suplimentare la tel. 0749-309.691 şi 0749-451.589.
Prețul unui bilet este 10 lei, iar pentru elevi și studenți 5 lei.

 

Lansare de carte, la Librăria Cărtureşti

La Librăria Cărtureşti, din incinta Iulius Mall Suceava, va avea loc vineri, 28 martie, la ora 17.00, o întâlnire cu autorul Ioan T. Lazăr, în cadrul căreia va fi lansată monografia „Putna - kilometrul zero al Continentului Bucovina”. Prezintă Mihai Pânzaru PIM.

 

Retro Party, la Centru Vechi

Restaurantul Centru Vechi vă invită vineri, 28 martie, începând cu ora 21.00, la discotecă - muzica anilor '70, '80, '90. Intrare cu consumaţie 30 lei. Rezervări la 0749-222.202.

 

Sâmbătă 29 martie

Trupa Univers Suceava, la Centru Vechi

Live, trupa Univers Suceava la Restaurantul Centru Vechi, sâmbătă, 29 martie, ora 19.00, vă aşteaptă cu un repertoriu de cover-uri într-o ambianţă plăcută şi relaxantă pentru o seară de sâmbătă. Intrare liberă. Rezervări la tel. 0749 222 202.

 

Duminică 30 martie

Ada şi Ionuţ, recital de cover-uri

Live, la Restaurant Centru Vechi, Ada şi Ionuţ, duminică, 30 martie, de la ora 19.00, vă aşteaptă cu un recital deosebit de cover-uri. Intrare liberă. Rezervări la tel. 0749-222.202.

 

Marţi 1 aprilie

Târg de cariere în turism, la hotelul Daily Plaza

Marţi, la hotelul Daily Plaza (str. Ştefan cel Mare, nr. 4) va avea loc un târg de cariere în turism pentru ocuparea a peste 2.000 de locuri de muncă în domeniul hotelier, atât în Grecia și Cipru, cât și în Marea Britanie. Tinerii interesaţi să participe la târgul de cariere trebuie să se înregistreze online la www.happysummer.ro/applyşi să se prezinte la eveniment cu un CV.

La târgurile de joburi organizate de IcepWorld participă an de an hoteluri și resorturi de lux din ţările menţionate, care oferă în fiecare sezon oportunități de angajare pentru sute de tineri.

 

Miercuri 2 aprilie

Ziua mondială a cărţii pentru copii, la Biblioteca Bucovinei

Consiliul Judeţean Suceava şi Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, în colaborare cu Cercetaşii României - Filiala Suceava, organizează miercuri, 2 aprilie, la biblioteca publică suceveană, pentru a marca Ziua mondială a cărţii pentru copii, activitatea cu genericul „Paşi spre bibliotecă”.

Programul acţiunilor cuprinde: Expoziţia de carte „Andersen, magicianul basmelor”, Concursul de ilustraţie de carte „Imagini de poveste”, Maratonul de lectură din poveştile copilăriei „Citeşte...şi dă mai departe”, Concursul de creaţie „Continuă povestea” şi „Ora poveştilor” (17.00) - ora în care cele mai frumoase poveşti vor fi citite de către scriitori, bibliotecari, părinţi sau voluntari. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă.
 Vizualizări articol: 1500 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de-acasă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei