Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 mar 2014 - Anul XIX, nr. 70 (5579)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Avere umblătoare

Costuri imense pentru prinderea câinilor vagabonzi, în ofertele trimise Primăriei Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Pe străzile Sucevei, din estimările oficiale, sunt aproximativ 2.000 de câini. Mulţi înclină să creadă că de fapt sunt vreo 3.000 de câini vagabonzi, pentru prinderea cărora municipalitatea suceveană ar trebui să cheltuie o avere, la tarifele cerute pentru capturarea lor de către operatorii privaţi.

Noile prevederi legale privind gestionarea câinilor vagabonzi obligă municipalitatea suceveană să delege activitatea de prindere a acestora unui operator privat, care să aibă dotările necesare capturării şi transportării câinilor către adăpostul din lunca Sucevei.

„31 martie este termenul scadent pentru luarea măsurilor necesare rezolvării problemei câinilor fără stăpân. Luna trecută am aprobat asocierea cu ProAnimals pentru sterilizarea câinilor, hrană. Acum trebuie să aprobăm o asociere pentru capturarea acestora”, a anunţat miercuri primarul Ion Lungu.

 

80 de lei pentru prinderea unui câine

Numai că tarifele propuse în cadrul ofertelor primite de la mai multe cabinete veterinare ajung şi până la 80 de lei pentru prinderea unui câine.

„Am primit mai multe propuneri de la cabinete veterinare, pentru capturarea câinilor fără stăpân: până la 5 kg - 40 de lei, 5-15 kg - 65 de lei, peste 15 kg - 80 de lei. Nu le putem accepta, sunt mult prea mari pentru posibilităţile noastre”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

La 2.000 de câini, cât se estimează a fi pe străzi, la un tarif mediu de 65 de lei/câine, numai pentru prinderea acestora cheltuielile ar ajunge, în medie, la 130.000 lei (1,3 miliarde lei vechi), sau chiar ar trece de 200.000 lei, dacă se constată că pe străzi sunt de fapt mult mai mulţi câini.

 

Oferta cu cele mai mici preţuri

În aceste condiţii, municipalitatea ia în calcul să încheie o asociere în acest sens tot cu ProAnimals, care a venit cu o ofertă cu preţuri mult mai mici, cam la 30% din cele ale altor ofertanţi.

Mai exact, tariful de prindere pentru câinii de până la 5 kg este de 5 lei, pentru cei între 5-15 kg, de 15 lei, iar pentru cei mai mari de 15 kg, de 25 de lei.

“Asociaţia ProAnimals Tina a înfiinţat un cabinet medical care funcţionează strict pentru problemele adăpostului şi ale câinilor fără stăpân din oraş. Tariful propus urmăreşte doar acoperirea costurilor tranchilizantelor folosite la capturare, restul cheltuielilor fiind suportate din alte surse de finanţare. Salariile personalului medical sunt asigurate de asociaţia Suceava Memory of Tina, care acoperă financiar şi mare parte din cheltuielile adăpostului din lunca Sucevei”, a precizat preşedinta asociaţiei, Doiniţa Cocriş.

Semnarea contractului ar duce la deblocarea acţiunii de prindere a câinilor fără stăpân, care, de câteva luni, bate pasul pe loc, din cauza prevederilor legislative care nu le permit decât cabinetelor medicale veterinare autorizate să folosească tranchilizante.

“Luna trecută am aprobat asocierea cu ProAnimals pentru sterilizarea câinilor şi asigurarea hranei acestora. Acum discutăm de asociere pentru capturare. Nu vrem să dăm monopol acestei asociaţii, dar au venit cu cele mai mici costuri”, a concluzionat Lungu.

 

Negocieri pentru incinerarea câinilor eutanasiaţi

Pe lângă costurile de prindere, municipalitatea va mai avea de suportat alte cheltuieli, precum cele de eutanasiere a câinilor bolnavi sau agresivi, dar şi cele de incinerare a cadavrelor acestora, conform prevederilor legale.

“Sper ca în şedinţa CL să se aprobe acest proiect şi să trecem la capturarea câinilor de pe străzi. Suntem pregătiţi şi pentru incinerarea lor, acolo unde se va impune eutanasierea lor, iar pentru acest aspect suntem în discuţii şi cu Mondeco”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene.

Conform contractului care urmează să fie semnat, dacă va fi aprobat de Consiliul Local Suceava, ProAnimals trebuie să asigure substanţele tranchilizante pentru prinderea a 2.000 de câini.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Costuri imense pentru prinderea câinilor vagabonzi, în ofertele trimise Primăriei Suceava.
 Vizualizări articol: 1550 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
Costuri imense pentru prinderea câinilor vagabonzi, în ofertele trimise Primăriei Suceava4.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Centre de colectare trimis de
(27 mar 2014, 21:23:03
De ce nu face primaria un "centru de colectare" al cainilor si sa plateasca, sa zicem, 20 RON pentru fiecare caine adus (ceva gen centru de colectare fier vechi). Sunt sigur ca intr-o saptamana sau doua nu o sa mai vedem nici un caine in oras sau chiar si in curtile oamenilor ce stau la casa.
2.   Comentariu trimis de
(27 mar 2014, 22:34:18
de ce nu face primaria un centru de colectare a cainilor ? foarte simplu pentru ca nu ar mai avea lungu de unde sa ia spaga. doar nu credeti ca poate cineva prinde vreun contract cu primaria fara spaga,
3.   Licitatie! trimis de
(28 mar 2014, 17:44:59
Bre, cabinetelor medicale - aduceti niste oferte astronomice pentru prinderea cainilor (oricum nu o sa le luam in seama), pentru ca eu, Primaria SV - legal sa pot acorda contractul lu' ProAnima.
Si prostu' plateste, ca de aia e prost!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei