Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 mar 2014 - Anul XIX, nr. 70 (5579)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Din ziar

Arhiepiscopia s-a autosesizat în cazul preotului acuzat că a refuzat să împărtășească un bebeluș

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților s-a autosesizat în urma apariției articolului din ediția de ieri a „Monitorului de Suceava” referitor la preotul din satul Bereşti - Hânţeşti, acuzat că a refuzat să împărtășească un bebeluș, pe motiv că părinţii micuțului l-au botezat la o altă biserică.

Familia bebelușului a ales să creștineze copilul la o biserică din municipiul Suceava după ce, susţin reclamantaţii, preotul din satul lor le-a cerut o taxă de 100-150 de lei.

Contactat telefonic, consilierul administrativ al Arhiepiscopiei, preotul Vasile Baltag, a declarat că se vor face verificări zilele acestea la Bereşti, urmând a fi ascultată fiecare parte, atât familia care îl acuză pe preotul din sat, cât și acesta din urmă.

„Incidentul este analizat de către Protopopiatul 1 Suceava şi sperăm ca până la sfârșitul săptămânii acesteia să avem un răspuns oficial”, a declarat    reprezentantul Arhiepiscopiei.

Consilierul administrativ Vasile Baltag a precizat că rezultatul verificărilor va fi supus atenției consiliului eparhial al Arhiepiscopiei. „În urma acestei analize vom lua măsurile care se cuvin, conform canoanelor Bisericii ortodoxe”, a completat preotul.

 

Preotul acuzat: „Ziariștii mi-au bătut cu pumnii şi picioarele în uşă”

În cursul zilei de ieri, corespondentul de la Suceava al unei televiziuni centrale l-a sunat pe preotul acuzat, Adrian Cobzaru, pentru a-i lua un punct de vedere legat de acuzațiile care i se aduc de către membrii unei familii din parohia sa.

Preotul a refuzat să facă vreo declarație oficială, însă i-a mărturisit corespondentului doar că acuzațiile sunt mincinoase şi că ziariştii care au venit la casa parohială (printre care se afla chiar şi cel cu care faţa bisericească tocmai vorbea la telefon), „mi-au speriat copiii. Au bătut cu picioarele şi cu pumnii în uşă... Era şi soacră-mea acolo. Mi s-a făcut rău şi m-am dus şi m-am întins pe pat, iar ăștialalți (n.r. - ziariştii) băteau la ușă ca-n Vestul Sălbatic”.

Realitatea însă a fost cu totul alta, aşa cum se poate dovedi foarte uşor din înregistrările video, iar pentru noi e foarte clar acum cine minte în toată această poveste.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arhiepiscopia s-a autosesizat în cazul preotului acuzat că a refuzat să împărtășească un bebeluș.
 Vizualizări articol: 6673 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.44/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 9 voturi
Arhiepiscopia s-a autosesizat în cazul preotului acuzat că a refuzat să împărtășească un bebeluș3.459

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei