Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 mar 2014 - Anul XIX, nr. 70 (5579)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Deranj mare

Poliţiştii rutieri au amendat 281 de transportatori de mărfuri şi persoane

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii de la Serviciul Rutier Suceava au organizat o acţiune de control extinsă care i-a vizat în mod special pe transportatorii de mărfuri sau persoane, într-un interval de şase zile fiind aplicate nu mai puţin de 281 de amenzi pentru nereguli în transport. Controlul s-a desfăşurat în perioada 20-25 martie, zilnic fiind angrenaţi câte 32 de poliţişti şi doi inspectori ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Suceava.

Foarte multe dintre amenzi au fost aplicate pentru nereguli în transporturi de marfă în timp ce radarele au înregistrat nu mai puţin de 86 de transportatori care circulau cu viteză peste limitele legale.

Dintre abaterile cele mai grave, nouă transportatori au fost amendaţi la OG 37/2007, pentru nerespectarea perioadelor de repaus şi odihnă, în timp ce în alte cazuri au fost depistate transporturi de marfă fără acte de provenienţă ori cu vehicule care nu erau autorizate în acest sens.

Inspectorul Bogdan Bercea, din cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, a precizat că în cazul unei autoutilitare Volvo, care se deplasa pe Calea Obcinilor din Suceava, transportând material lemnos, s-a constatat că nu există licenţă de transport, fiind reţinute plăcuţele de înmatriculare şi certificatul vehiculului.

„Au fost aplicate două amenzi şi la Legea 38/2003, legea taximetriei. În cazul unui taximetrist din Câmpulung Moldovenesc s-a întocmit şi dosar penal, pentru că avea licenţa expirată din 2011”, a exemplificat inspectorul Bogdan Bercea.

Un alt caz aparte este cel al unui şofer de autocar din Râmnicu Vâlcea, care se deplasa pe DN 2, cu pelerini veniţi la mănăstirile din judeţ. El a fost surprins de un radar la Roşiori, cu 85 de kilometri la oră, după care un al doilea echipaj cu radar l-a înregistrat cu 81 de kilometri la oră la Vadu Moldovei. Şoferul a încasat două amenzi care totalizează 680 de lei şi s-a ales cu 6 puncte de penalizare.

Acţiunea de control a fost dispusă de Inspectoratul General al Poliţiei Române pentru reducerea riscului de accidente rutiere în domeniul transportatorilor publici de mărfuri şi persoane.

Anul trecut, judeţul Suceava a fost primul pe ţară la număr de accidente grave în care au fost implicate vehicule de transport marfă ori pasageri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii rutieri au amendat 281 de transportatori de mărfuri şi persoane.
 Vizualizări articol: 1552 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
Poliţiştii rutieri au amendat 281 de transportatori de mărfuri şi persoane4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei