Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 mar 2014 - Anul XIX, nr. 67 (5576)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsură necesară

Peste 750 de familii rău-platnice din Suceava vor fi „vizitate” de echipele mixte de recuperare a datoriilor la utilităţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Datoriile imense care sunt de recuperat de la populaţie pentru cheltuielile comune de întreţinere au dus la luarea unor măsuri neobişnuite, la nivelul a numeroase asociaţii de locatari din Suceava.

De săptămâna trecută, echipe mixte, de salariaţi ai Termica şi reprezentanţi ai asociaţiilor de proprietari, vor bate la uşile rău-platnicilor, pentru a-i determina să achite datoriile la întreţinere, care, în cazul unora, au trecut de mult de sute de milioane de lei vechi.

„Până acum avem formate 27 de echipe, din care fac parte 30 de salariaţi ai Termica, care, împreună cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari, merg acasă la rău-platnici, pentru a le prezenta riscurile la care se expun în urma acumulării acestor datorii, dar şi răul pe care îl fac celor din acelaşi bloc cu ei, care, nevinovaţi, ajung să fie debranşaţi de la apă caldă şi căldură”, a declarat directorul Termica Suceava, Ovidiu Dumitrescu.

Conform graficului de lucru al celor 27 de echipe, până la Paşte, acestea ar urma să ajungă să discute cu cel puţin 750 de familii rău-platnice, dar conform experienţelor de anul trecut, şansele să vorbească cu o parte din ei sunt foarte mici, pentru că unii pur şi simplu refuză să le deschidă uşa, deşi sunt acasă.

Din cele peste 750 de cazuri grave de rău-platnici, selectate din cadrul mai multor asociaţii de proprietari, cele mai multe, peste 300, sunt din cartierul Obcini, în cadrul Asociaţiei 23+27.

Termica Suceava are de recuperat de la populaţie aproape 21 de milioane de lei (210 miliarde de lei vechi), în contul energiei termice consumate pentru căldură şi apă caldă, dar nemulţumiri mari există şi la furnizorul de servicii de apă potabilă şi canalizare, ACET, ale cărui datorii de recuperat de la populaţie au ajuns la 4,5 milioane de lei (45 de miliarde de lei vechi).

Alte echipe mixte care să bată la uşile rău-platnicilor vor fi alcătuite dacă există disponibilitate în acest sens din partea asociaţiilor de proprietari în care recuperarea cheltuielilor de întreţinere reprezintă mereu o problemă stringentă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 750 de familii rău-platnice din Suceava vor fi „vizitate” de echipele mixte de recuperare a datoriilor la utilităţi.
 Vizualizări articol: 3231 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Peste 750 de familii rău-platnice din Suceava vor fi „vizitate” de echipele mixte de recuperare a datoriilor la utilităţi3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(24 mar 2014, 12:47:24
De ce nu-i debransati de la utilitati?
1.1  RE: ... trimis de
(24 mar 2014, 20:21:17
Bine, le tai caldura, dar banii de unde vin? Opresti robinetul dar o paguba deja este facuta.
2.   Un mare fassss! COLAPS TOTAL! trimis de
(24 mar 2014, 13:59:53
Da` marea familie zis primaria n-o vizitati? Ati avea 100 de milioane, de 5 ori mai mult decat populatia!
3.   Comentariu trimis de
(24 mar 2014, 16:34:51
sa nu scapati blocurile ANL din burdujeni. acolo sunt angajatii primariei si neamurile lor care au datorii mari la intretinere in conditiile in care au chirii modice
4.   Era si timpul!!! trimis de
(24 mar 2014, 20:30:45
Va rog, tineti cont de ce va spun: atasati microfoane de acei oameni sa vedeti cand sunt amenintati cu moartea sau poate un politist sub acoperire alaturi de oamenii astia pentru a ii aresta cand ameninta oamenii.

Al doilea lucru este ca nu ii ajutati pe oameni sa se mintina cinstiti. Adica pentru cel care plateste la timp in fiecare luna, faceti-i macar o reducere de 10-20% ca oamenii aia merita si s-ar simti mai fericiti sa isi plateasca platile.

Apoi, deveniti mai flexibili, adica daca 1 nu plateste nu ii faceti sa sufere 20 de familii.

In final, tinand cont de flexibilitate, creati cateva pachete mai ieftine, adica sa fie un pachet de apa calda 4-5 zile pe saptamana cu o plata echivalenta, etc. Ajunge un bloc la un acord si poate puteti sa faceti aceste programe posibile.

Trebuie sa tineti minte ca asta e Suceava, nu este Iasi, nu este Cluj, nu este Bucuresti, este Suceava si lumea nu are locuri de munca, sau nu are bani suficienti, sau are datorii, etc.

Daca vreti succes aveti nevoie sa fiti mai flexibili cu serviciile voastre.
5.   Un alt aspect al acestei probleme ! trimis de
(24 mar 2014, 20:50:52
Drebanșarea de la căldură și apă caldă rezolvă parțial problema, în sensul că rău-platnicii nu vor mai realiza consum, deci nici pierderi pentru furnizori.
Imaginați-vă cum este să ai un vecin debranșat de la căldură, care face foc cu lemne, în soba din micro-apartament, la lăsarea serii, pentru a nu atrage atenția cu fumul care iese prin burlanul scos pe geamul de la baie, doar cât sa permită evacuarea fumului afară.
Faptul că el se încălzește făcând foc cu lemne și tot felul de materiale combustibile adunate de pe cine știe unde, poate nu este un lucru atât de grav, deși pare incredibil, dar apare disconfortul creat de faptul că tot fumul de la soba lui ajunge în locuința mea situată la un etaj superior, motiv pentru care trebuie să închid imediat geamul la cameră și la balcon dacă am rufe puse la uscat. Și aceasta nu se întâmplă la mai departe de 10 minute de mers pe jos din centrul orașului Suceava.
Oare pentru aceasta problemă ce soluție există ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei