Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 mar 2014 - Anul XIX, nr. 67 (5576)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Protest public

Aproape 200 de suceveni au participat la „Marşul pentru viaţă”, miting anti-avort

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipiul Suceava a fost ieri gazda unui protest paşnic, al unui grup de aproximativ 200 de persoane, care au mărșăluit prin oraş, atât copiii, cât şi adulţii purtând cu ei pancarte care condamnă avortul, în toate formele sale.

„Spune Nu avortului”, „Viaţa începe în momentul concepţiei”, „Avortul nu te face neînsărcinată, avortul te face mama unui copil mort”, „Anticoncepţionalele sunt avortive” sau „Să nu porţi centură de siguranţă este ilegal. De ce uciderea unui copil nenăscut este legală?”, sunt câteva din mesajele transmise de protestatarii care au defilat ieri după-amiază pe străzile Sucevei.

„Marşul pentru viaţă”, anunţat pentru ora 15.30, a început în fapt la 16.20, atunci când participanţii, care au avut ca punct de întâlnire Biserica „Sf. Dumitru”, au ieşit pe porţile lăcaşului de cult, pornind pe esplanadă, pe traseul Casa de Cultură - Biserica „Sf. Înviere” - Biblioteca Judeţeană - Magazinul Bucovina - Palatul de Justiţie - Policlinica Areni - Spitalul Judeţean, la întoarcere refăcând traseul, în sens invers.

Spre deosebire de alţi ani, când au mai fost organizate proteste similare, anul acesta, unul din principalele mesaje transmise a vizat adopţia, ca alternativă la avort: „Români, adopţia este o soluţie nobilă”.

O parte dintre participanţii la mitingul de protest, inclusiv copii, au venit îmbrăcaţi în costume populare tradiţionale.

Una din nemulţumirile organizatorilor a fost cea că marşul lor de protest a fost autorizat a se desfăşura doar pe zonele pietonale, nu şi pe stradă, pentru a nu afecta circulaţia autovehiculelor.

„Marşul pentru viaţă” a fost organizat de Alianţa Bucovina Pentru Viaţă (Asociaţia ProVita Bucovina, Asociaţia Familia Ortodoxă „Sfinţii Ioachim şi Ana”, ASCOR Suceava, Asociaţia Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei”, Fundaţia IPAMIA, Bucovina Profundă, Asociaţia Kozaciok, Asociaţia Ucrainenilor Ortodocşi din Bucovina, Fundaţia „Sfinţii Martiri Brâncoveni, Asociaţia „Sfântul Ioan cel Nou”) .

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 200 de suceveni au participat la „Marşul pentru viaţă”, miting anti-avort.
 Vizualizări articol: 6142 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Aproape 200 de suceveni au participat la „Marşul pentru viaţă”, miting anti-avort5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari? trimis de
(24 mar 2014, 16:47:47
Pentru ce Felicitari pt articol sau mars? Hai sa ne intorcem la comunism , femeia sa faca avort cu paiul de la carioca. Unii din participantii la mars sau chiar membrii de ONG (frecat banii) nici nu stiu in ce pozitie se concepe copilul si ies sa marcheze momentul. Bleah
2.   Papagali trimis de
(24 mar 2014, 17:16:04
Pentru salarii,educatie,sanatate ,justitie si o viata mai buna nu iesiti in strada !!! Va dati voi cu parerea ce trebuie sa faca o femeie ce e mai bine pt ea si pt viitorul copilului ei .Sau va place sa vedeti la stiri copiii care nu au ce minca,jucarii si vai de capul lor .Sa traiti bine !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei