Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 mar 2014 - Anul XIX, nr. 67 (5576)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

“Nouă ne pasă! Implică-te şi tu!

Elevi ai Liceului Tehnologic din Liteni, implicaţi într-un proiect naţional pentru alimentaţie sănătoasă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii Liceului Tehnologic ,,Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni pledează pentru o alimentaţie sănătoasă. Tinerii s-au înscris la un proiect naţional, la care participă 20 de şcoli din ţară. 145 de elevi ai liceului din Liteni, coordonaţi de profesoarele Cristina Dumitraş şi Elena Mancaş, au realizat, în cadrul ediţiei a III-a a proiectului educaţional ,,Nouă ne pasă! Implică-te şi tu! Pledoarie pentru ecologie şi ştiinţe”, un Top 5 alimente nesănătoase şi Top 5 alimente sănătoase.

Elevii Nicoleta Apetrăchioaie, Maria-Iuliana Cazacu, Adriana Dascălu, Bianca Mihaela Ilie, din clasa a X-a C, şi Ioan Daniel Ananii şi Sabina Botîrcă, din clasa a X-a D, au spus că prin acest demers al lor vor să-i determine pe pofticioşi să se gândească mai mult la sănătate, înainte de a-şi alege hrana. Sfatul lor este să consumăm cât mai multe legume şi fructe proaspete, neprocesate.

 

Un semnal de alarmă

Pe primele cinci locuri, în topul celor mai nesănătoase alimente, în opinia liceenilor, se află carnea procesată, chipsurile, alimentele şi băuturile dietetice, făina albă procesată şi zahărul rafinat. Eleva Maria-Iuliana Cazacu a explicat că „expresia <orice este o sursă de cancer> a devenit o hiperbolă la modă şi una pe care mulţi oameni o folosesc ca scuză retorică pentru propriul stil de viaţă nesănătos şi cu risc de cancer ridicat. Cred că fiecare dintre noi am auzit oameni din jurul nostru afirmând: <Păi şi ce mai mâncăm, toate sunt periculoase> sau <O viaţă am, măcar să o trăiesc>. Adevărul, însă, pe care cu toţii începem să îl înţelegem din ce în ce mai bine, este că pentru multe dintre alimentele pe care le consumăm s-a demonstrat ştiinţific că au un risc crescut de a declanşa cancer, unele din ele chiar în mod substanţial”.

 

Alimentaţia sănătoasă, o provocare

În proiectul educaţional ,,Nouă ne pasă! Implică-te şi tu! Pledoarie pentru ecologie şi ştiinţe” sunt implicaţi elevi din 20 de şcoli din ţară, care şi-au dovedit cunoştinţele, dibăcia şi dragostea pentru mediul înconjurător, participând la toate etapele concursului din cadrul proiectului (,,Catastrofe care au schimbat lumea”, ,,Mărţişoare ecologice”, ,,Top 5 alimente sănătoase şi nesănătoase” și ,,Ziua biodiversităţii în oraşul tău”).

Proiectul îi provoacă pe elevi să alcătuiască diverse materiale de prezentare pe aceste teme şi să concureze, iar cei mai buni să câştige. „Cu toţii avem schimbări de dispoziţii, iar alimentaţia sănătoasă ne poate fi de folos. Cei mai mulţi dintre oameni în astfel de momente apelează la junk food, ceea ce nu doar că le înrăutăţeşte starea de sănătate, dar are şi efecte negative asupra stării lor de spirit. Însă ar trebui să ştii că o alimentaţie sănătoasă este şi un antidepresiv natural. Iată câteva alimente care întrunesc aceste calităţi: morcovul, ciocolata neagră, dovleacul, mierea de albine şi peştele”, a explicat eleva Nicoleta Apetrăchioaie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi ai Liceului Tehnologic din Liteni, implicaţi într-un proiect naţional pentru alimentaţie sănătoasă.
 Vizualizări articol: 2464 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elevi ai Liceului Tehnologic din Liteni, implicaţi într-un proiect naţional pentru alimentaţie sănătoasă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei