Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 mar 2014 - Anul XIX, nr. 67 (5576)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De ce ne face bine ciocolata neagră?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai multe studii arătaseră că un consum rezonabil de ciocolată amăruie –„neagră”, cum mai este numită ciocolata cu conţinut ridicat de cacao – are diferite efecte benefice pentru sănătate; printre altele, reduce tensiunea arterială şi îmbunătăţeşte sănătatea inimii. Mecanismul din spatele acestui efect rămăsese însă necunoscut. Acum, oamenii de ştiinţă au aflat secretul: efectul e legat de acţiunea bacteriilor din intestin.

Bacteriile „bune”, benefice, din intestinul uman fermentează anumiţi compuşi din cacao, rezultând substanţe cu acţiune  anti-inflamatoare, care protejează inima şi vasele de sânge.

Cacaoa conţine antioxidanţi din grupa polifenolilor, precum catechina şi epicatechina, precum şi o cantitate mică de fibre alimentare.

Toate aceste componente se digeră şi se asimilează greu de către organismul uman, dar bacteriile din intestin le prelucrează în mod eficient. Ciocolata amăruie, care conţine un procent mai mare de cacao, intensifică acest proces de fermentaţie,  în urma căruia rezultă molecule mai mici, ce pot fi absorbite cu mai multă uşurinţă din intestin, trecând în sânge. 

Graţie activităţii lor anti-inflamatoare, ele atenuează starea de inflamaţie la nivelul ţesutului cardiovascular, reducând, pe termen lung, riscul de accident vascular.

Cercetările au fost realizate de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Louisiana, SUA, rezultatele fiind prezentate la întrunirea anuală a Societăţii Americane de Chimie. 

Sursa: Mail Online

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De ce ne face bine ciocolata neagră?.
 Vizualizări articol: 2623 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
De ce ne face bine ciocolata neagră?5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei