Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 mar 2014 - Anul XIX, nr. 64 (5573)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

„Dezbrăcat” de uniformă

Un tânăr din Gura Humorului, polițist în Bucureşti, arestat pentru că a omorât un suspect în sediul poliţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr din oraşul Gura Humorului, care lucra de aproximativ doi ani ca agent de poliţie în Bucureşti, a fost arestat preventiv zilele trecute, fiind acuzat că a bătut un suspect chiar în sediul Secţiei 10 de poliţie din Capitală, victima decedând ca urmare a loviturilor primite.

Agentul George Ştefan Isopescu (24 de ani) a ajuns în arestul Poliţiei Capitalei, la cererea procurorilor criminalişti care îl acuză acum de lovituri cauzatoare de moarte.

 

Victima, un tânăr de 26 de ani, „parcangiu” în Bucureşti

 

Potrivit unui comunicat remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, la data de 4 martie, în jurul orei 23.00, în sediul Secţiei 10 Poliţie din sectorul 3 s-a produs decesul unui tânăr în vârstă de 26 de ani.

Fiind vorba de o moarte suspectă, cercetările au fost preluate de procurori, în urma necropsiei şi a audierii martorilor reieşind că victima a decedat ca urmare a loviturii primite de la unul dintre poliţişti, şi anume agentul George Ştefan Isopescu.

Potrivit cotidianului „Evenimentul Zilei”, victima, Gabriel-Daniel Dumitrache, în vârstă  de 26 de ani, era „parcangiu” şi încasa ilegal bani de la şoferii care căutau un loc de parcare în zona centrală a municipiului Bucureşti.

Pe data de 4 martie, Dumitrache, fost narcoman, a fost săltat de un echipaj de poliţie, din care făcea parte şi agentul Isopescu, poreclit de colegii săi „Moldoveanul”, şi dus la sediul Secţiei 10.

 

„I-a spus că îl dezbracă de uniformă. L-a făcut tablagiu”

Adusă la sediul Secţiei 10, victima a fost lovită la un moment dat cu pumnul în zona toracelui de către tânărul poliţist Isopescu, la scurt timp survenind decesul acesteia.

"I-a spus că îl dezbracă de uniformă. L-a făcut tablagiu. Fapta e, însă, de netolerat. Poliţiştii nu sunt bătăuşi", a declarat pentru EVZ preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP), Iulian Surugiu.

O singură lovitură de pumn i-a fost fatală lui Gabriel-Daniel Dumitrache, acesta suferind de mai multe afecţiuni. La Secţia 10 a fost chemată de urgenţă o ambulanţă, însă medicii nu au mai putut face nimic. 

În urma necropsiei, s-a stabilit că tânărul în vârstă de 26 de ani a decedat ca urmare a unei hemoragii interne, provocată de ruptura de splină.

 

"Reţinut + anchetat = decedat"

În urmă cu două zile, reprezentanţii Poliţiei Capitalei au dat un comunicat de presă prin care se anunţa că din dispoziţia şefului unităţii, „imediat după producerea incidentului din data de 4 martie a.c., au fost demarate verificări cu privire la modul de respectare a procedurilor legale de către întregul personal al Secţiei 10 Poliţie, urmând a fi dispuse măsuri în consecinţă”.

Tot marţi, în faţa sediului Poliţiei Capitalei a fost organizat un protest la care au participat aproximativ 20 de persoane care au afişat pancarte cu mesaje precum "Nu vă plătim pentru abuzuri", "Drepturile omului = drepturile tuturor", "Reţinut + anchetat = decedat" sau "Poliţia Română = siguranţă şi încredere?".

Protestatarii au pus pe trotuarul din fața poliției lumânări în memoria celui decedat.

 

Poliţia a anunţat „moartea suspectă” abia după trei zile

Reprezentanţii Asociaţiei pentru apărarea drepturilor omului în România - Comitetul Helsinki (APADOR-CH) au publicat un raport despre acest caz, în care acuză Poliţia că ar fi încercat să muşamalizeze acest caz.

„Moartea suspectă” din sediul secţiei de poliţiei, survenită în seara zilei de 4 martie a.c., a fost anunţată printr-un comunicat de presă abia pe data de 7 martie. „În sediul secției de poliție, bărbatului i s-a făcut rău, motiv pentru care polițiștii au solicitat prezența unui echipaj medical, iar până la sosirea acestuia i-a fost acordat primul ajutor. Echipajele medicale sosite la fața locului au aplicat manevre de resuscitare, bărbatul fiind declarat decedat la scurt timp după aceasta. În cauză se fac verificări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a survenit decesul. Menționăm faptul că bărbatul de 26 de ani nu prezenta urme exterioare de violență”, se arăta în comunicatul respectiv.

Cei de la APADOR-CH susţin că întârzierea cu care a fost trimis acel comunicat, privind decesul lui Gabriel Daniel Dumitrache, „este un indiciu că se încearcă muşamalizarea cazului”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr din Gura Humorului, polițist în Bucureşti, arestat pentru că a omorât un suspect în sediul poliţiei.
 Vizualizări articol: 6436 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Un tânăr din Gura Humorului, polițist în Bucureşti, arestat pentru că a omorât un suspect în sediul poliţiei5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   In atenţia unor politicieni... trimis de
(20 mar 2014, 13:05:39
Tocmai ce-a dispărut articolul ăla, în care dna Steliana Miron cerea o poliţie puternică, să combată "forţele paramilitare". Doamna Miron, iată încă o dovadă că poliţia e puternică. La propriu! Chiar aşa, nu ştiu ce rol mai au "forţele paramilitare", adică firmele de pază incriminate de dna Steliana în acea intervenţie nesalutară.
2.   Gura Humorului şi vinovăţia... trimis de
(20 mar 2014, 13:13:46
Scuze pentru revenire. Mi-a sărit între ochi titlul, precum bastonul de cauciuc: "tânăr din Gura Humorului, poliţist în Bucureşti". Asta-i tare. Mai tare chiar decât poliţia cea puternică. Adică, vinovatul e "Gura Humorului"? Titlul corect era: "un poliţist a ucis în bătaie... bla, bla". Încercăm să băgăm sub preş? Să mai analizăm titlul: "tânărul din Gura Humorului (întâmplător, era şi poliţist în Bucureşti, meserie pe care o exercita în timpul liber) este DOAR arestat pentru că a omorât, NU A OMORÂT, pur şi simplu". Uite, la asta nu m-am gândit. Cred că de fapt nici "n-a omorât". Este doar un alt "atac" la adresa "puterii poliţiei". Sau, a "poliţiei puterii".

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei