Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 mar 2014 - Anul XIX, nr. 64 (5573)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Bani. Munciţi şi nemunciţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Ochiul dracului nu putea să ocolească tocmai sportul. Ba dimpotrivă: performanţele şi meritele sportive se exprimă şi în clasamente şi puncte, dar mai ales în bani. Iar sportivii cei mai apreciaţi sunt, desigur, cei ale căror conturi sunt consistente, sfidătoare. S-a ajuns, în câteva sporturi, în frunte cu fotbalul, la preţuri de cumpărare (a jucătorilor şi chiar antrenorilor) astronomice şi la salarii care întrec imaginaţia. Pe lângă salarii, cei mai în vogă iau bani şi din reclame, clipuri, filme, chiar discuri, încât venitul din meseria de bază, deşi enorm, ajunge să reprezinte un procentaj mic din câştigurile totale. De-ar fi numai atât... Însă s-au mai inventat şi alte maşinării de produs bani, cum ar fi agenţiile de pariuri care adesea dictează rezultatele din sport, nu neapărat din fotbal, sau nu numai. Pe lângă toate astea care au ajuns un bun de patrimoniu planetar, mai apar, ici şi colo, şi invenţii locale / naţionale. Iar România nu numai că nu face excepţie, ci poate fi considerată chiar printre pionierii câştigurilor bizare sub pretextul „meritelor sportive”, unele (poate chiar majoritatea) aflându-se pe muchia Codului Penal sau dincolo de ea. O recent declanşată anchetă a Gazetei Sporturilor arată că şi renta viageră, acordată adevăraţilor sportivi, cei care au câştigat campionate europene, mondiale sau olimpice, nu este tocmai în regulă, în unele cazuri fiind de „n” ori mai mare decât prevede legea. Asta încă n-ar fi nimic, dar ce mai poţi zice când afli că la FRF, pe lângă plata regească a unor neisprăviţi ca Piţurcă, pe lângă tâlhăria cu „indemnizaţia de Naş”, mai există un caz încă mai penal? Cel al doctorului Dan Claudiu Tănăsescu, un cunoscut lătrău de-al lui Vadim Tudor, ex-deputat (şi-acolo a mânărit nişte semne!) şi ex-primar de Mogoşoaia, care cică mai ia vreo 700 de euroi lunar şi de la FRF în calitate de „consultat al medicilor de la loturi”!!! Nici o grijă: D. C. Tănăsescu va da consultaţii şi lotului „greilor” din pârnaie. Dinăuntru!
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bani. Munciţi şi nemunciţi.
 Vizualizări articol: 1211 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bani. Munciţi şi nemunciţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei