Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 mar 2014 - Anul XIX, nr. 64 (5573)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 20 – 26 martie

Târg de Agricultură şi Industrie Alimentară, la Iulius Mall

Camera de Comerţ şi Industrie Suceava,în parteneriat cu Consiliul Judeţean, Instituţia Prefectului, Direcţia pentru Agricultură şi Iulius Mall organizează a XII-a ediţie a Târgului Naţional de Agricultură şi Industrie Alimentară „Agro Expo Bucovina” 2014, care va avea loc, în perioada 21-23 martie, la Iulius Mall Suceava. În cadrul târgului vor fi prezentate utilaje, echipamente şi materii prime, animale de rasă şi păsări, produse alimentare, seminţe şi material săditor, îngrăşăminte şi pesticide, furaje, nutreţuri concentrate, aditivi, flori şi plante de apartament, pentru grădini, parcuri, sere şi altele. Majoritatea expoziţiilor vor fi cu vânzare.

 

Expoziţie de pictură, la City Gallery din Shopping City

În perioada 28 februarie - 24 martie, Shopping City Suceava găzduieşte expoziţia de pictură aparţinând Vioricăi Ana Moruz, artist plastic membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Suceava. Sucevenii vor putea admira aproximativ 60 de picturi realizate în acrilic pe pânză, o metodă de pictură care a dat naștere celor mai atrăgătoare și reușite creaţii. Tablourile artistei Viorica Ana Moruz reflectă o retrospectivă asupra rolului estetic al elementelor de bază din pictură: linia, punctul, forma și culoarea.

 

Weekenduri cu filme gratuite pentru copii

În fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 10:00, toţi copiii sunt aşteptaţi la Shopping City Suceava, să vizioneze filme de animaţie cu cele mai îndrăgite personaje de desene, toate dublate în limba română. Proiecţiile vor avea loc în incinta 3D Café din Shopping City. Intrarea este liberă pentru cei mici. Sâmbătă, 22 martie, şi duminică, 23 martie, începând cu ora 10:00, copiii vor putea urmări filmul “Aventurile lui Sammy 2”.

 

Cursuri gratuite de dans pentru copiii începători

Shopping City Suceava invită toţi copiii la cursurile gratuite pentru începători oferite de Şcoala de dans Fly Dance Studio. Aceştia au ocazia să înveţe diferite stiluri de dans, precum: vals lent, vals vienez, quick step, tango, slow fox, samba, cha-cha, passo doble, rumba sau jive. De altfel, pasionaţii vor putea dansa şi în paşi de salsa, bachata, merengue sau tango argentinian. Cursurile se desfăşoară în City Gallery,din incinta Shopping City, în fiecare luni şi miercuri,între orele 17:00-18:30.

 

Joi, 20 martie

Loredana Groza aduce la Suceava un concert „Magic”

Loredana Groza vrea să împărtăşească magicul cu publicul sucevean. Artista, care se află într-un turneu naţional care se numeşte “Magic”, va susţine un concert, de la ora 19.30, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava. Biletele se găsesc la secretariatul Casei de Cultură Suceava, dar se pot achiziţiona şi online, pe vandbilete.ro, bilete.ro, eventim.ro, bilet.ro. În funcţie de categorie, biletele costă 100 de lei, categoria I, sau 80 de lei, categoria a II-a.

 

Stand-Up Comedy cu Victor Drăgan

Oscar Wilde vă invită la un Stand-Up Comedy cu Victor Drăgan. Intrarea este 10 lei. Rezervări la: 0751 350 575 sau 0330 803 102.

 

Seară Bucovineană, în Padrino

„În Padrino, încingem o horă mare, pe ritmurile deja cunoscute ale formaţiei Cetina, la Seară Bucovineană, începând cu ora 22.30. Pentru că este seară studenţească, Padrino oferă reducere de 15%, după ora 24.00”, anunţă organizatorii. Rezervări la 0742 365 859. www.RestaurantPadrino.ro

 

Vineri, 21  martie

„Afişul polonez”, la Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene

Consiliul Judeţean Suceava, Muzeul Bucovinei, Institutul Polonez Bucureşti şi Uniunea Polonezilor din România organizează, la ora 12.00, la Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene din municipiul Suceava, vernisajul expoziţiei „Afişul polonez”. Expoziţia etalează o selecţie de 80 de afişe realizate de trei graficieni, care sunt consideraţi ca fiind cei mai buni autori de afișe din Polonia de astăzi: Tomasz Bogusławski, Ryszard Kajzer și Sebastian Kubica.

 

Karaoke - The Vintage Edition

Oscar Wilde vă invită, de la ora 23.30, la Karaoke - The Vintage Edition. Intrarea este gratuită. Rezervări la: 0751 350 575 sau 0330 803 102.

 

Concert Tudor Turcu, la Bowling Strikers Club

Bowling Strikers Club Suceavavă invită, de la ora 22:00, la evenimentul aniversar Bowling Strikers 5 Years, alături de Tudor Turcu (câştigător X Factor 2012) şi trupa Clipa. Intrarea este liberă. Rezervări la 0756 094 336 sau 0746 359 519.

 

Doru Octavian Dumitru, la Padrino

Începând cu ora 22:00, Padrino te invită la un nou spectacol susţinut de Doru Octavian Dumitru. Rezervări la 0742 365 859. www.RestaurantPadrino.ro

 

"Friday we are different", Padrino Lounge

„At 22:00 <Friday we are different>, music by DJ XS. Tell only your best friend. Dress Code: Dress Fabulous. www.facebook.com/padrinoloungesuceava”, anunţă organizatorii.Accesul se face pe bază de invitaţie nominală, pentru băieţi, care se poate procura în timpul săptămânii, de la Pub Padrino şi de la Padrino Lounge. Fetele au accesul gratuit.

 

„Penelul fermecat”, faza judeţeană, la Shopping City

La Shopping City Suceava va avea loc, de la ora 10:00, vernisajul expoziţiei ,,Universul Familiei”, organizat în cadrul Concursului Naţional de Creaţie Plastică pentru Preşcolari ,,Penelul Fermecat”, ediţia a IX-a, faza judeţeană. Expoziţia cuprinde lucrări ale preşcolarilor cu vârste cuprinse între 4-6 ani, din grupele mijlocie şi mare, realizate într-un limbaj plastic original şi tehnici de lucru diverse. Concursul este iniţiat de inspectoarea Daniela Răileanu de la Compartimentul învăţământ preşcolar din cadrul Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava, în parteneriat cu Colegiul Naţional de Arte ,,Ciprian Porumbescu” Suceava, Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii ,,Ştefan cel Mare” Suceava, Uniunea Artiştilor Plastici – Filiala Suceava şi este organizat de cadrele didactice de la Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Gulliver’’ Suceava, Grădiniţa cu Program Prelungit ,,1-2-3” Suceava şi Grădiniţa cu Program Normal Ipoteşti.

 

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţii de studii superioare

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţelor de Muncă Suceava va organiza, începând cu ora 10:00, la City Gallery din Shopping City Suceava, o bursă a locurilor de muncă destinată exclusiv absolvenţilor de studii superioare din anul 2013, aflaţi în şomaj. Potrivit directorului executiv al AJOFM Suceava, Mirela Adomnicăi, este vorba de 122 de absolvenţi, cei mai mulţi provenind de la Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava. Bursa va fi organizată în luna martie, deoarece această lună este ultima în care absolvenţii mai primesc indemnizaţia de şomaj, în valoare de 250 de lei. Cei 122 de absolvenţi de studii superioare ar putea fi printre primii beneficiari ai Legii 35, din 10 decembrie 2013, prin care angajatorii pot încheia contracte de stagiatură, a explicat Adomnicăi. Prin aceste contracte de stagiatură, absolvenţii se vor putea forma la locul de muncă timp de şase luni, perioadă în care statul va asigura o subvenţie de 750 de lei pe lună, bani care vor reprezenta salariul tânărului absolvent.

 

Festivalul Primăvara Poeţilor 2014, în City Gallery

Începând cu ora 17:00, în City Gallery din Shopping City Suceava vor avea loc manifestări culturale din cadrul Festivalului Primăvara Poeţilor 2014 – Le Printemps Des Poètes 2014, organizat de Alexandria Librării. Tema acestei ediţii este: Au Coeur Des Arts – În Inima Artelor. În cadrul evenimentului, va fi prezentată o expoziţie de pictură “Armonii”, realizată de elevi de la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” din Suceava și va fi susţinut un recital de poezie de către Angela Furtună “Omagiu poeţilor rezistenţei antitotalitare, dar și un concert de muzică clasică al orchestrei simfonice a Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu” din Suceava. Agenda evenimentelor organizate în Bucovina este foarte bogată şi include manifestări care celebrează francofonia, dialogul româno-francez, valorile interculturale, precum şi forţa artei în societate şi rolul artei în modelarea personalităţii umane.

 

Okra - Last Concert, la Talcioc

De la ora 21:00, la Talcioc Cultural, Okra - Last Concert. Donaţie artiști - 10 lei.

 

Conferinţa „Dreapta și stânga: de la moderaţie la <religiile politice>”, la USV

Asociaţia Tinerilor Istorici și Diplomaţi (ATID), fondată de studenţi ai Universităţii „Ștefan cel Mare” din Suceava, organizează, începând cu ora 18.00, în Sala E 129, Corpul E, Conferinţa cu tema „Dreapta și stânga: de la moderaţie la <religiile politice>”, care va fi susţinută de prof. univ. dr. Daniel Șandru, politolog. Moderatorul acestui eveniment va fi studentul Marius Isticioaie (specializarea Relaţii Internaţionale și Studii Europene a Facultăţii de Istorie-Geografie).

 

Sâmbătă, 22  martie

Concert al formaţiei Cross Medio, la Oscar Wilde

Oscar Wilde vă invită la un concert live al formaţiei Cross Medio. Intrarea este 10 lei. Rezervări la: 0751 350 575 sau 0330 803 102.

 

"We Like 2 Party", cu DJ XS şi DJ Eduard B, la Padrino

Începând cu ora 22.00, Padrino vă aşteaptă la "We Like 2 Party" cu DJ XS şi DJ Eduard B. „Noi facem cele mai bune petreceri pentru tine”, anunţă organizatorii. Rezervări la 0742 365 859. www.RestaurantPadrino.ro

 

Teatru pentru copii, la Talcioc Cultural

De la ora 12.00, la Talcioc Cultural, Teatrul pentru copii își reia activitatea artistică. Începând cu 1 martie, în fiecare sâmbătă, La Fierărie - Talcioc Cultural vă invită la Teatru de și pentru copii. „Invităm toţi copilașii, alături de părinţii lor, la piesa de teatru <Scufiţa Roşie>. Pe durata spectacolului nu se fumează. Intrarea este liberă”, anunţă organizatorii.

 

Duminică, 23  martie

Happy Beer Day, la Talcioc Cultural.

De la ora 18:00 este Happy Beer Day, la Talcioc Cultural. „Premii, concursuri, muzică, bere și voi. Pentru prima dată în Suceava <Câștigă în 60 de secunde>. Lăsaţi plictiseala acasă, luaţi-vă prietenii: distracţia, jocuri și... multă bere vă așteaptă”, anunţă organizatorii. Responsabil pentru muzică și voie bună este Bobby Stroe. Intrarea este liberă.

 

Marţi, 25  martie

Lansare de carte

Consiliul Judeţean Suceava şi Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” organizează, de la ora 16.00, în Sala de Artă „Elena Greculesi” a bibliotecii publice sucevene, lansarea volumului „Nicolae Labiş - Opera Magna”, ediţie îngrijită de criticul si istoricul literar Nicolae Cârlan. Vor prezenta: prof. univ. dr. Mihai Iacobescu, prof. Ioan Ţicalo şi dr. Alexandru-Ovidiu Vintilă. Moderator: dr. Alis Niculică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1301 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Unde fugim de-acasă...5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei