Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 mar 2014 - Anul XIX, nr. 64 (5573)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Proiecte comune

O nouă rută ocolitoare a Sucevei şi noi drumuri între localităţile din Zona Metropolitană a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Membrii comitetului director al Asocierii de tip Zonă Metropolitană Suceava se vor întruni mâine pentru a discuta studiul de dezvoltare durabilă, pentru perioada 2014-2020.

„În măsura în care va fi aprobat, pe 27 martie doresc să avem discuţii pe această temă în Consiliul de Administraţie al zonei metropolitane. Cele mai importante proiecte propuse pentru zona metropolitană sunt cele legate de infrastructură. Avem trei categorii – proiecte pe drumuri naţionale, pe drumuri comunale şi ruta ocolitoare nr. 2, pe varianta sud-est”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu, care este şi preşedinte al Zonei Metropolitane Suceava.

Cele mai importante proiecte propuse pentru zona metropolitană sunt cele legate de infrastructură.

“Avem trei categorii – proiecte pe drumuri naţionale, pe drumuri comunale şi ruta ocolitoare nr. 2, pe varianta sud-est. Ruta ocolitoare nr. 2 pleacă de la Bosanci – Ipoteşti – Tişăuţi – Salcea”, a anunţat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu.

Alte propuneri din studiul de dezvoltare durabilă prevăd modernizarea de drumuri judeţene, dar şi crearea de noi legături între localităţi, pe traseele: Suceava – Mitocu Dragomirnei – Mitocaşi – Adâncata – Hânţeşti - Siminicea; Suceava – Feteşti – Grigoreşti – Siminicea; Suceava – Lisaura – Ipoteşti – Bosanci – Securiceni – Luncuşoara – Vereşti;  Frumoasa - Vornicenii Mari.

Nu lipsesc nici proiectele care vizează drumuri comunale, precum Salcea – Aeroport – Siminicea şi Dumbrăveni – Bursuceni -  Corocăieşti – Vereşti – Hancea.

„Aceste propuneri au fost discutate cu primarii localităţilor membre ale Asocierii de tip Zonă Metropolitană Suceava, e vorba de drumuri care unesc mai multe localităţi, o să vedem exact modalitatea lor de finanţare. Această strategie se aprobă până în 2020, încât sunt şanse de promovare a acestor proiecte”, a adăugat preşedintele Zonei Metropolitane Suceava, Ion Lungu.

Studiul de dezvoltare durabilă cuprinde şi proiecte legate de infrastructura de apă şi canalizare, şcoli, obiective culturale, extinderea reţelelor de iluminat public.

Strategia cadru de finanţare din fonduri europene a zonelor metropolitane, pentru perioada 2014 – 2020, în baza căreia se pot obţine fondurile necesare pentru punerea în practică a proiectelor propuse, nu este aprobată încă.

Din Zona Metropolitană Suceava fac parte 14 localităţi: municipiul Suceava, oraşul Salcea şi comunele Bosanci, Adâncata, Ipoteşti, Mitocu Dragomirnei, Moara, Pătrăuţi, Vereşti, Siminicea, Stroieşti, Dumbrăveni, Udeşti şi Hânţeşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O nouă rută ocolitoare a Sucevei şi noi drumuri între localităţile din Zona Metropolitană a Sucevei.
 Vizualizări articol: 5690 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
O nouă rută ocolitoare a Sucevei şi noi drumuri între localităţile din Zona Metropolitană a Sucevei3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rute ocolitoare trimis de
(20 mar 2014, 11:07:22
Planuri mari, vorbe multe, hartii, anul 2020, strategia nu este aprobata, romanii se sprijina in lopata.. ne prinde anu' 2050.. si cu asta ramanem.
2.   ZONA METROPOLITANAAAAAAA!!!! trimis de
(20 mar 2014, 12:01:08
Cand am citit articolul m-am blocat.Am zis ca e vorba de zona metropolitana New-York.am zis ca citesc ziarul New York Times.Cand colo ce sa vezi,era vorba de Suceava.Si ce limbaj elevat de-am stat cu dictionarul in mana.Vorbim de strategii dezvoltare 2014-2020(urmeaza 2100).
"Vor fi analizate structural mai multe activităţi, pe puncte tari, puncte slabe, oportunităţi şi ameninţări în realizarea proiectelor".
Aici m-am blocat.Eu cred ca multe din activitatile pe care le-a facut primaria pana acuma sunt pe puncte slabe si amenintarea proiectelor vine tocmai de acolo.
Exemplu:asfaltarea strazilor,gropile ,curatenia orasului.Ia metropolitanaaaaaaaaa frate doua la pret de una!!!

2.1  RE: ZONA METROPOLITANAAAAAAA!!!! trimis de
(20 mar 2014, 12:41:28
lungu are impresia ca mai pupa vr'o doua mandate cu noua lui politica de campanie
3.   ZONA METROPOLITANAAAAAAAAAAAAAAA!!!!! trimis de
(20 mar 2014, 12:10:31
O zonă metropolitană este un centru mare urban, format dintr-o metropolă mare și zona sa adiacentă de influență.in întreaga lume sunt peste 115 astfel de zone metropolitane. Printre cele mai populate (împreună cu orașele lor adiacente) se numără Tokyo, Chongqing, New York City, Shanghai, Ciudad de México, Mumbay, ș.a.m.d.Am retinut ruta ocolitoare nr. 2, pe varianta sud-est. Ruta ocolitoare nr. 2 pleacă de la Bosanci – Ipoteşti – Tişăuţi – Salcea”,Frate pai ne chinuim de 6 ani cu ruta ocolitoate nr.1 care nu e terminata(soseaua de centura).Si va mai dura inca 6 ani.Si vorbim acum de ruta ocolitoare nr.2?Chiar nu ne este rusine sa venim la interval cu asemenea fantasmagorii care nu vor fi realizate nici in 2100??????

3.1  RE: ZONA METROPOLITANAAAAAAAAAAAAAAA!!!!! trimis de
(20 mar 2014, 15:45:07
Lasa-l bre, asta viseaza si ziua, cred ca ia ceva prafuri pentru mam-mare. Nu poate sa intoarca caruta-n Suceava de atatea hartoape, iar musiu a trecut la nationale.
4.   Din nou ABUR trimis de
(20 mar 2014, 12:30:51
Ca si cum actuala ruta ocolitoare este terminata !!!
Pe unde se gandeste a fi a doua ruta ocolitoare? Stim de ce, este foarte aproape de Prelipca pe unde unii (!!!) au achizitionat ceva terenuri (vorbeste lumea invidioasa,dar nu cred ca este asa...)
Suceveni mare teapa am luat cu actuala ADMINISTRATIE!!!
5.   Autostrazile spre Cluj si Iasi s-a renuntat ? trimis de
(20 mar 2014, 12:56:48
Soselele peste tot sunt subdimensionate, la autostrazile spre Cluj si Iasi s-a renuntat pentru totdeuna! ?
6.   Rusine trimis de
(20 mar 2014, 15:31:02
Ma Lungule nu iti e rusine sa mai scoti capul? Dupa ce ca nu esti in stare sa maturi in oras si sa acoperi gropile ( fara pavele) mai vii cu proiecte noi? Cine crezi ca te mai crede umflatule?
7.   Suceava Medievala trimis de
(20 mar 2014, 15:47:16
Este posibil ca noile rute ocolitoare ale Sucevei sa fie facute pentru a ascunde mizeria din oras!!! Ioaneeeeeeee, fa-ti curat intai in casa si apoi pe la vecini. Iar mi-am murdarit pantofii in noroiul tau.
"-N-am bani ai, n-am bani!!!"
8.   Suceava Medievala trimis de
(20 mar 2014, 15:50:40
https://www.facebook.com/pages/Suceava-Medievala/264574657045557

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei