Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 mar 2014 - Anul XIX, nr. 64 (5573)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Colaps

La Oficiul de Studii Pedologice mai sunt doi angajaţi, iar salariile nu s-au plătit de un an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Blocajul de la Oficiul Judeţean pentru Studii Pedologice şi Agrochimice (OJSPA) Suceava nu a ajuns la liman nici la un an de zile după ce întregul buget al instituţiei a fost tăiat. Instituţia mai are în momentul de faţă doar doi angajaţi, din cei nouă pe care i-a avut. Sunt ultimii doi oameni care s-au încăpăţânat să nu plece, asta deşi noţiunea de salariu nu mai există pentru ei de fix un an de zile. Paradoxal, instituţia nu se va desfiinţa, ba chiar, spune directorul executiv al Direcţiei Agricole Suceava, va avea buget alocat pentru 2014.

 

Directorul demisionar s-a săturat de indiferenţă

Ieri, la sediul instituţiei, peste drum de Spitalul Judeţean Suceava, am găsit doi bărbaţi. Sunt ultimii doi angajaţi ai instituţiei. Unul dintre ei, Adrian Curaleţ, a preluat cu delegaţie şi atribuţiile de şef. Cei doi au refuzat să discute cu reporterii Monitorul de Suceava, declarându-se total descumpăniţi de situaţia în care se află. Ultimul director al instituţiei, Vasile Galeş, şi-a dat demisia începând din 20 ianuarie.

„Pur şi simplu nu s-a mai putut continua. Am fost de nenumărate ori la Ministerul Agriculturii, am stat pe sub uşile lor, dar de fiecare dată am fost tratat cu indiferenţă”, a declarat Vasile Galeş. El a subliniat că angajaţii instituţiei au muncit un an de zile pentru şapte studii pedologice în beneficiul Direcţiei Agricole, însă acestea nu au fost nici până azi plătite.

„Am tot aşteptat ca şeful Direcţiei Agricole să solicite de la Ministerul Agriculturiisumele care ar trebui să ne fie plătite. Din păcate asta nu s-a întâmplat”, a mai spus Vasile Galeş.

 

O parte dintre angajaţi încearcă să-şi recupereze salariile în instanţă

El a recunoscut că în trecut salariile angajaţilor instituţiei au fost nepermis de mari, însă a subliniat că acestea au fost reactualizare pentru o instituţie bugetară. Cel mai mare salariu, al directorului, este de 2.300 de lei net, a explicat Galeş. Salariile au fost  actualizate însă doar pe hârtie, pentru că bani efectiv nu a încasat nici un angajat.

De precizat că o parte dintre foştii angajaţi, care se află acum în şomaj, au deschis o acţiune în instanţă, cerând ca Ministerul Agriculturii şi Direcţia Agricolă să fie obligate să le viteze salariile restante.

 

Directorul Direcţiei Agricole spune că managementul prost şi salariile mari au dus instituția în colaps 

De cealaltă parte, Vasile Schipor, directorul Direcţiei Agricole Suceava, a reafirmat că din punctul său de vedere în colapsul de acum s-a ajuns din cauza unui prost management promovat de fosta conducere a oficiului, care a pus pe primul plan salariile şi s-a bazar doar pe contractele cu statul.

„Am tot aşteptat ziua în care angajaţii acestei instituţii vor găsi un client pentru studii pedologice, mai exact se vor zbate să facă bani şi să se autofinanţeze. Acum, când au mai rămas doi angajaţi, este greu de spus ce va urma, cred că o soluţie ar fi comasarea celor care au mai rămas, din mai multe judeţe”, a declarat Schipor.

El a subliniat că Oficiul de Pedologie Suceava nu se va desfiinţa, instituţia urmând a avea pentru acest an un buget de 100.000 de lei. Bugetul va putea fi accesat doar prin încheierea de contracte de studii pedologice, a subliniat directorul Direcţiei Agricole, care are în subordine activitatea OJSPA Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Oficiul de Studii Pedologice mai sunt doi angajaţi, iar salariile nu s-au plătit de un an.
 Vizualizări articol: 1758 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
La Oficiul de Studii Pedologice mai sunt doi angajaţi, iar salariile nu s-au plătit de un an5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei