Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 mar 2014 - Anul XIX, nr. 63 (5572)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Controale

Inspectorii de muncă au amendat patru angajatori suceveni la care au găsit persoane care munceau la negru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectorii de muncă suceveni au efectuat în ultima lună peste 600 de controale la firme din judeţul Suceava, aplicând 332 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 255.900 de lei. Potrivit şefului Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Suceava, Romeo Butnariu, inspectorii acestei instituţii au efectuat 467 de controale pentru verificarea activităţii în domeniul relaţiilor de muncă, fiind date 102 sancţiuni contravenţionale.

Romeo Butnariu a spus că inspectorii ITM au depistat patru angajatori suceveni la care munceau opt persoane fără a avea forme legale de angajare, amenzile aplicate fiind de 80.000 de lei. El a arătat că alte sancţiuni au fost aplicate la firmele care nu au respectat prevederile legale privind acordarea concediilor de odihnă, repausul săptămânal şi munca suplimentară, sau pentru nerespectarea dispoziţiilor legale referitoare la obligaţia de a ţine evidenţa orelor prestate de fiecare salariat.

Romeo Butnariu a mai spus că inspectorii de muncă au efectuat şi 152 de controale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în urma cărora s-au aplicat 230 de sancţiuni contravenţionale cu o valoare de 72.000 de lei. El a declarat că printre deficienţele constatate se numără lipsa certificatului constatator emis în baza declaraţiei pe propria răspundere privind respectarea condiţiilor de securitate şi sănătate în muncă, lipsa instrucţiunilor proprii de securitate şi sănătate în muncă, neefectuarea controlului medical periodic de către un medic de medicină a muncii sau neorganizarea activităţii de acordare a primului ajutor.

Potrivit şefului ITM Suceava, la finalul lunii trecute, în judeţul Suceava erau înregistrate 108.606 contracte individuale de muncă active, din care 101.507 pe durată nedeterminată şi 7.099 pe durată determinată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inspectorii de muncă au amendat patru angajatori suceveni la care au găsit persoane care munceau la negru.
 Vizualizări articol: 895 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Inspectorii de muncă au amendat patru angajatori suceveni la care au găsit persoane care munceau la negru5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Slabut... trimis de
(19 mar 2014, 19:15:48
SIST MACOVEI PROD SRL din comuna Boroaia trebuie verificat de cei de la ITM deoarece acolo lucreaza foarte multi oameni la negru si multi care sunt inca in somaj ....dar problema sta altfel se pare ca aceasta firma stie din timp de aceste controle si isi trimite toti oamenii acasa apoi pune lantul pe poarta si gata ... cei de la ITM ajung acolo vad poate inchisa si pleaca ...si uite asa scapa de aceste controale ...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei