Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 mar 2014 - Anul XIX, nr. 63 (5572)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Afacere

Schimburile ilegale de terenuri la şoseaua de centură se prescriu în septembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Termenul maxim în care se poate constata nulitatea schimburilor de terenuri de pe traseul şoselei de centură, în cele 41 de dosare deschise de Prefectura Suceava la instanţa de Contencios Administrativ, expiră în luna septembrie a acestui an. Cauza se află acum la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a dat însă termen de judecată în luna mai a anului viitor. Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat, ieri, că astăzi va solicita Curţii Supreme preschimbarea termenului. „Vom solicita preschimbarea termenului dat pentru luna mai 2015, cu altul, până în septembrie 2014”, a declarat prefectul Sinescu.

Dosarele care au ca obiect anulările de acte de proprietate pentru partea de islaz situată pe traseul lucrărilor de la şoseaua de centură din Şcheia, aflate pe rolul instanţelor de judecată, sunt suspendate până la pronunţarea nulităţii anexelor celor două hotărâri prin care Consiliul Local Şcheia a aprobat efectuarea de schimburi de terenuri.

 

Tergiversarea dosarelor este în favoarea cumpărătorilor

Termenul de suspendare expiră însă în septembrie şi dacă instanţa supremă nu acordă un termen de judecată până atunci, anexele ar putea rămâne valabile şi actualii proprietari nu numai că ar rămâne cu terenurile, dar ar mai fi şi despăgubiţi de stat pentru parcelele traversate de şoseaua de centură.

Reamintim că anexa iniţială, din anul 2003, conţinea 29 de poziţii cu persoane şi suprafeţele care făceau obiectul schimbului, însă la cartea funciară a ajuns pentru înscrierea drepturilor de proprietate o anexă cu 177 de poziţii, din care 41 erau amplasamente pe traseul liniei de centură.

Instanţa de contencios şi poliţia au fost sesizate de Prefectura Suceava despre acest lucru încă din 2011, dar până acum nu există o soluţie definitivă în această afacere de multe milioane de euro, aşa cum nu avem până acum nici un răspuns în legătură cu plângerea penală formulată de fostul prefect Sorin Popescu, tot în 2011, împotriva primarului de Şcheia, Vasile Andriciuc. În acest context, actualul prefect, Florin Sinescu, a înfiinţat o comisie care a extins verificarea punerilor în posesie la nivelul întregului islaz din Şcheia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Schimburile ilegale de terenuri la şoseaua de centură se prescriu în septembrie.
 Vizualizări articol: 2981 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Schimburile ilegale de terenuri la şoseaua de centură se prescriu în septembrie4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Romanii au talent trimis de
(19 mar 2014, 13:23:53
Pina sa apara in presa afacerea cu terenurile de pe centrura prefectul nostru a dormit. Acum se va prescrie. E si normal sa nu prea fie in tema. El la dansuri din buric pe scaunele prefecturii e cel mai bun!
2.   Solutia finala? trimis de
(19 mar 2014, 13:27:49
Poate tragerea la raspundere a procurorilor basisti evident corupti care au tergiversat chestia asta ca sa se prescrie? Ca doar nu pentru mine au tergiversat-o ci pentru alde Carcalete si Monacu, PDL-isti de frunte la vremea aia.
2.1  RE: Solutia finala? trimis de
(19 mar 2014, 13:28:50
Nu cumva se numeste favorizarea infractorului sau ceva de genul asta?
3.   Astia ori nu cunosc legea ori se fac trimis de
(19 mar 2014, 18:11:13
E clar ca apa limpede ca se tergiverseaza procesul, oameni buni in Codul Penal exista termenul de intrerupere a prescriptiei penale, ceea ce inseamna ca readucerea la cunostinta societatii a faptei, sau in cazul lui Andriciuc a faptelor comise, sterge termenul de prescriptie scurs pana in prezent, urmand a curge un nou termen.
Ce nu stie Andriciuc este ca pe langa el cei mai vizati de DNA Bucuresti sunt procurorii , judecatorii si politistii care au terenuri in Scheia si mai ales la soseaua de centura, se lucreaza la un dosar rasunator de ceva timp, se pare ca avenit vremea sa se faca curatenie si la Suceava.
Asa ca asta cu prescriptia e praf in ochi, inselaciunea, fals in toate formele, abuzul in serviciu in toate formele, delapidare etc. Andriciuc le comite si azi si maine, cu alte cuvinte termenul de prescriptie nici nu a inceput, daramite sa se mai implineasca.
Spor la infractiuni domnule primar ca prescriptia curge de cand te opresti nu de cand da sute de mii de euro la Baisanu!
4.   Si la Capra ii tremura chilotii trimis de
(19 mar 2014, 18:26:46
Capra Neagra deja incepe sa se dezica de Andriciuc, el credea ca scapa basma curata, acum cand s-a vazut incoltit, il infunda pe Andriciuc de asta zice pe toate drumurile ca el doar l-a ajutat pe domn primar ca lui nu i-a iesit nimic, ca primarul a luat toti banii.

Saracul de el e si el una din victimele lui Andriciuc! Oare cine urmeaza vicili?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei