Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 mar 2014 - Anul XIX, nr. 61 (5570)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Câmpulung

O bucată de tencuială de pe fațada Casei de Cultură s-a prăbușit în stradă şi a avariat o mașină

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O bucată de tencuială de pe fațada Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiul Câmpulung Moldovenesc s-a prăbușit sâmbătă la prânz în stradă, iar în cădere a avariat o mașină. Autovehiculul aparține directorului Școlii Profesionale Speciale, Adriana Lăcătâș, care tocmai își lăsase mașina lângă instituția de cultură pentru a participa la o manifestare publică în incintă. Din fericire, în incident nimeni nu a fost rănit, dar mașina a rămas cu zgârieturi și luneta spartă. Pompierii au intervenit pentru îndepărtarea altor bucăți de tencuială ce ar fi periclitat trecătorii.

 

”Indiferența este incredibilă”

Proprietara mașinii avariate s-a declarat uimită și revoltată de atitudinea autorităților. ”Nu e vorba doar de avarierea mașinii mele, ci de faptul că puteam fi eu acolo și eram probabil moartă pe loc. Mai grav este că acolo e mereu plin de copii, ce se întâmplă dacă ei devin victime? Mai revoltătoare decât accidentul în sine a fost pentru mine atitudinea autorităților. Indiferența este incredibilă! S-a petrecut totul peste drum de primărie, iar polițiștii comunitari stăteau și se holbau fără a schița un gest. Am vrut să sun la Poliția Rutieră, să întreb cum trebuie să procedez și polițiștii comunitari mi-au spus că nu au numărul Poliției! Mă uitam în jur și nu-mi venea să cred. În Casa de Cultură era și domnul primar, a venit, a văzut și a plecat. De la Casa de Cultură mi-au spus că nu e vina lor și astfel toată lumea pasează răspunderea. Vă repet, în ce mă privește îmi voi recupera paguba în instanță, dar pericolul rămâne și nu e vorba doar de fațada de la Casa de Cultură”, ne-a explicat proprietara mașinii avariate

 

Vântul și banii sunt de vină

Incidentul de sâmbătă s-a produs pe fondul unor rafale de vânt extrem de puternice, dar și în condițiile în care clădirea nu a mai fost renovată de decenii.

Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor din Câmpulung Moldovenesc, Ionel Focșa, a declarat: ”Din câte știu, fațada nu a fost renovată niciodată, dar nu cunosc ce s-a făcut și ce nu de către cei ce au administrat clădirea înaintea mea. Tot ce pot spune e că de când mă ocup de clădire tot încercăm să adunăm bani pentru o renovare, dar se dovedește misiune imposibilă. Noi trăim din încasări și astea sunt foarte mici. În plus, toți au impresia că pot folosi gratuit spațiile Casei de Cultură, inclusiv primăria, care ne datorează o grămadă de bani și nu binevoiește să plătească, pe motiv că nu are fonduri. Dacă nici ei nu plătesc, de unde să obținem bani de reparații? Și dacă nu putem face reparații, normal că în timp se degradează clădirea și pot apărea astfel de situații regretabile”.

Accidente similare se petrec destul de frecvent în ultima vreme și în alte locuri din centrul municipiului. Fațada Școlii ”Bogdan Vodă”, deși a fost renovată în urmă cu câțiva ani, se rupe și cade chiar pe trotuar, printre trecători. În zonă au fost amplasate indicatoare de avertizare, dar problema nu poate fi rezolvată. Administrarea clădirii este responsabilitatea primăriei, iar problema nu poate fi soluționată deocamdată din lipsă de bani. Alte imobile cu fațade ”căzătoare” sunt un bloc turn, un hotel și câteva clădiri private tot din centrul urbei, ai căror proprietari nu au renovat clădirile tot din motive financiare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O bucată de tencuială de pe fațada Casei de Cultură s-a prăbușit în stradă şi a avariat o mașină.
 Vizualizări articol: 2047 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
O bucată de tencuială de pe fațada Casei de Cultură s-a prăbușit în stradă şi a avariat o mașină5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Incompetenta! trimis de
(17 mar 2014, 13:20:13
Domnul Director al casei de cultura trebuie sa sesizeze Prefectul pentru acest pericol public si pe domnul Primar printr-o scrisoare recomandata care este obligat sa deblocheze un fond de urgenta pentru a renova aceasta cladire publica.
Toate lucrurile acestea fac parte din obligatiile ce le revin ca sefi ale acestor institutii de Stat.
Daca nu sunt capabili sa remedieze aceste probleme, sa demisioneze pentru ca nu-si merita salariile din contributiile locuitorilor prin diferite impozite si taxe.

SPER CA ESTE CLAR PENTRU TOATA LUMEA!
Noi suntem obligati prin lege sa platim, ei sunt obligati sa-si indeplineasca sarcinile posturilor ce le ocupa.

2.   Numai dupa tragedie se face schimbare trimis de
(17 mar 2014, 21:23:47
Din pacate, trebuia sa cada peste cineva pentru a initia o schimbare sau reparatie.

Unii, care se cred destepti, tot zic ca nu trebuie reparat sau actualizat Casa de Cultura ca zic ca e un monument national aparat de UNESCO, si asa. Poate au reusit sa il treaca in program dar e asa de ieftina facuta ca ar cadea pana la fundatie daca o lovesti cu un ciocan de cateva ori. A fost facut rapid si ieftin, punct. Trebuie reparata, trebuie remodelata, trebuie sa arate mai bine deoarece se strica, se crapa, strica imaginea, etc.

Fiti mai maturi despre problemele astea.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei