Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 mar 2014 - Anul XIX, nr. 61 (5570)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Video viral

Fenomenul Happy a cuprins şi oraşul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un grup de tineri suceveni s-a decis să pună Suceava pe harta oraşelor fericite ale lumii.

Inspiraţi de fenomenul global creat de piesa “Happy”, a lui Pharrell Williams,aceştia s-au filmat dansând veseli pe stradă, prin diverse locuri publice, în preajma clădirilor care fac parte din istoria Sucevei sau în zone de mare interes public. Filmuleţul de 4 minute, intitulat „Suceava is also Happy”, a fost pus pe Youtube duminică şi în doar câteva ore de la lansare adunase deja aproape o mie de vizualizări, fiind distribuit de multă lume prin intermediul reţelelor de socializare.

Pe fundalul muzical al piesei “Happy”, municipiul Suceava este prezentat atât din câteva cadre luate la înălţime, dar mai ales prin prezentarea unor oameni simpli, care se distrează pe stradă, cântând şi dansând, răspândind bucurie în jurul lor.

În videoclip apar şi câţiva dintre skaterii şi bikerii care pot fi văzuţi deseori făcând acrobaţii pe bicicletă ori pe role, prin zona centrală a Sucevei, un sucevean care îşi arată afecţiunea faţă de căţelul cu care a ieşit la plimbare, copilaşi care se bucură de o plimbare prin zona centrală modernizată, mămici care dansează cu tot cu căruciorul de copii pe care îl împing, dar şi micuţi care se bucură de vederea stolurilor de porumbei de pe esplanada centrală.

Un personaj aparte este Alexandru, sau „Indianul” - cum i se mai spune celui mai fericit dintre suceveni, cu al său nelipsit casetofon de pe care ascultă muzică pe stradă, dansează şi cântă, indiferent de anotimp.

Printre zonele de interes ale Sucevei, mediatizate de clipul devenit viral, chiar din prima zi, se numără Cetatea de Scaun, Muzeul Satului, zona centrală a municipiului, parcul Şipote, cu uriaşul ou tradiţional de Paşte şi statuia ecvestră a domnitorului Ştefan cel Mare, Muzeul de Istorie şi Palatul Administrativ.

Nebunia “Happy” a început în urmă cu cinci luni, când Pharrell Williams şi-a lansat videoclipul melodiei din coloana sonoră a filmului “Despicable Me 2″ în care mai mulţi oameni dansează şi se bucură de lucruri banale care se întâmplă pe stradă, acasă sau la magazin. După lansarea oficială a acestui clip, un regizor din Paris a ales aceeaşi metodă să îşi promoveze oraşul prin oamenii şi peisajele sale.

Melodia lui Pharrell Williams a provocat apoi o adevărată “epidemie de veselie” în toată lumea. În oraşe din toate colţurile lumii, precum Sydney, Cracovia, Moscova, Barcelona, Antananarivo, Budapesta, Lyon, Paris, Viena sau Berlin, oamenii s-au filmat dansând fericiţi pe piesa “Happy”.

 

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=gZ_CqSDLXSw

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fenomenul Happy a cuprins şi oraşul Suceava.
 Vizualizări articol: 4586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Fenomenul Happy a cuprins şi oraşul Suceava1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Happy trimis de
(17 mar 2014, 11:41:52
Bravo celor care au facut videoclpul ,dar de happy nimic in svsad mizerie multa ,caini ,strazi bombardate de gropi ,parcuri lipsa ,culori de toate felurile (clipul e in gri) birocratie ,functionari corupti ....etc. Iar daca dati o tura prin oras vezi 80% fete posomorite si fiecare cu problemele lor . Un oras stricat din toate punctele de vederesad
2.   Happy or unhappy trimis de
(17 mar 2014, 12:21:53
Filmuletul oglindeste o stare de optimism si veselie si e filmat cu grija in zonele reprezentative a le orasului.Parca ar fi un clip de prezentare turistica.Din pacate el nu reflecta realitatea.Suceava arata groaznic si oamenii nu au nici un motiv de bucurie sau de" dans in ploaie"(exceptandu-l pe Indianul care e fericit in lumea lui).Parcul Sipote s-a filmat doar o secunda.Daca se aprofunda imaginea era de groapa de gunoi.Cum ar arata oamenii dansand pe strazile peticite si murdare din G.Enescu,Zamca,Obcini,Burdujen ar arata dansatorii pe pasarela itcani (de pe care cade betonul si raman armaturile ranjind la soare) si apoi sa continuie pe stradutele de pamant batatorit si sa starneasca colbul.
3.   Happy trimis de
(17 mar 2014, 15:14:50
Happy e primarul Lungu cu conturile sale...
4.   Cand am fi si noi happy trimis de
(17 mar 2014, 16:44:14
Spirake are dreptate.Primarul Lungu este happy.Cand am fi noi locuitorii orasului happy?Cand ar fi asfaltate toate cele 280 de strazi ale orasului si nu doar 36.Cand in Obcini procentul de asfaltare al strazilor ar fi de 100% si nu 6%.Cand primarul si-ar indeplini promisiunile electorale.
*2012 Locuitorii cartierului Zamca vor putea ajunge în Centru, sau chiar la Cetatea de Scaun a Sucevei, în doar câteva minute şi fără pic de efort, folosind telegondola care va pune în valoare cele două monumente istorice definitorii pentru oraş – Cetatea Suceava şi Mănăstirea Zamca.Primarul Sucevei, Ion Lungu i-a asigurat pe locuitorii cartierului că proiectul de telegondolă nu este deloc o poveste, ci va fi realizat şi va avea ca punct de pornire chiar Mănăstirea Zamca.

5.   Cand am fi si noi happy trimis de
(17 mar 2014, 16:47:22
Cand primarul si-ar indeplini promisiunile electorale.
*2012 "Un proiect în valoare de zeci de milioane de euro, care îşi propune îndiguirea malurilor râului Suceava pe o distanţă de zece kilometri, stabilizarea celor două poduri, de la Iţcani şi de la Burdujeni, dar şi amenajarea unor zone de agrement pe marginea apei a fost prezentat de primarul Sucevei, Ion Lungu."
*2011 Primăria municipiului Suceava face primul pas pentru realizarea unei zone de agrement situată în spatele Uzinei Electrice.Zona de agrement va cuprinde mai multe obiective printre care un teren de minigolf, trei de tenis şi locuri de joacă pentru copii. „Acolo vor fi mai multe obiective, în număr de opt. În primul rând reabilitarea lacului, crearea unui ponton, pavilion de muzică, poduri, podeţe, dotări cu bărci şi hidrobiciclete, de asemenea un spaţiu administrativ cu închiriere de material sportiv, cabinet medical, grupuri sanitare, o cafenea, amenajare de alei, bănci, fântâni arteziene, spaţii verzi, drumuri noi şi trotuare, patru terenuri de sport din care un teren de minigolf şi trei terenuri de tenis, iluminat stradal şi decorativ şi nu în ultimul rând locuri de joacă pe 1000 de metri pătraţi”, a explicat primarul Ion Lungu.

6.   Cand am fi si noi happy trimis de
(17 mar 2014, 16:52:47
Cand Primaria va atrage fonduri europene nu doar 5,6 programe ci mult mai multe.Cand vom avea teatru,teatru de papusi,filarmonica ,cinematograf 3D,stadion modern,sala de sport polivalenta.Cand se va finaliza gradinita liceului pedagogic,sala de sport liceu Stefan cel Mare,internatul si stadionul Liceului sportiv.Cand banii de la bugetul local nu vor mai fi dati la biserici si pentru subventii la caldura ci vor fi folositi pentru si in interesul tuturor cetatenilor orasului.
6.1  RE: Cand am fi si noi happy trimis de
(17 mar 2014, 18:27:02
Asa e cand promiti prea multe, nu stii de ce sa te apuci. Sau poate e usor a strica vorbe cand nimic nu ai a spune, fapte goale ce din coada au sa sune ( o fi coada aia de matura ca de alta nu stiu).

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei