Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 mar 2014 - Anul XIX, nr. 61 (5570)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alegeri

Candidatul din Moldova al PNL la europarlamentare şi-a început campania din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

PNL Suceava a început, ieri, campania pentru alegerile europarlamentare care vor avea loc în luna mai, cu prezentarea candidaţilor Mihai Ţurcanu şi Ovidiu Doroftei. Evenimentul a avut loc în cadrul Delegaţiei Permanente a Organizaţiei Judeţene a PNL Suceava. Preşedintele PNL Suceava, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, a declarat că organizaţia pe care o conduce susţine doi candidaţi,  pe Mihai Ţurcanu, secretar general adjunct al partidului, frate al preşedintelui PNL Botoşani, Florin Ţurcanu, şi pe viceprimarul sucevean Ovidiu Doroftei.
Ţurcanu se află pe locul opt pe lista PNL, loc considerat eligibil, în timp ce Doroftei este pe loc neeligibil. Potrivit lui Băişanu, este important că liberalii promovează în Parlamentul European reprezentanţi din Moldova, cu atât mai mult cu cât în Guvern sunt numai miniştri din sudul ţării, unii chiar foarte tineri. „Actualul guvern nu are nici un ministru din Moldova. Toţi miniştrii sunt din sud, sunt studenţi, masteranzi, care merg cu sandvişul în geantă la Guvern. Moldova merită mai mult, România merită mai mult!”, a spus Băişanu.

În opinia liderului PNL, ţara are nevoie să fie reprezentată de oameni ca Mihai Ţurcanu, fost preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) pentru o scurtă perioadă de timp.

 

„Nu-mi va mai pune nimeni pumnul în gură”

În prezentarea pe care şi-a făcut-o în faţa liberalilor suceveni, Ţurcanu a arătat că este „moldovean curat, moldovean get-beget” şi că în perioada scurtă în care a fost preşedinte al ANSVSA a făcut „o figură bună”, că a făcut „lucruri puţine, dar mari” pentru România. El a afirmat că situaţia actuală privind nesiguranţa în cazul calităţii cărnii a fost determinată de lipsa controalelor, menţionând că verificările pe care el le-a început au fost sistate după retragerea sa din funcţie.

Ţurcanu a declarat că, „din păcate pentru ţară şi pentru populaţie”, au ieşit la suprafaţă probleme grave după controalele dispuse.

„Premierul le ştia, Constantin ştia şi mi-au dat girul. După trei săptămâni de scandal în presă mi s-a cerut să mă retrag”, a spus Ţurcanu, care a menţionat că i s-a promis că se va menţine aceeaşi linie în privinţa verificărilor.

„Nu s-a vrut să se continue şi am fost minţit. După un an, problemele au apărut din nou din cauza lipsei controlului”,  a spus Ţurcanu.

El a menţionat că în perioada în care a condus ANSVSA s-a început verificarea pieţei şi că dacă va ajunge euro-deputat va continua să susţină acest tip de controale. „Nu-mi va mai pune nimeni pumnul în gură”, a declarat candidatul PNL la euroalegeri.

Mihai Ţurcanu a demisionat în martie 2013 din funcţia de preşedinte al ANSVSA după scandalul laptelui infestat cu aflatoxină.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Candidatul din Moldova al PNL la europarlamentare şi-a început campania din Suceava.
 Vizualizări articol: 2417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 3 voturi
Candidatul din Moldova al PNL la europarlamentare şi-a început campania din Suceava2.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Aschia nu sare departe de trunchi? trimis de
(17 mar 2014, 11:36:08
Fratele lui.
Condamnă pe inculpatul TF pentru săvârşirea infracţiunilor de:
- fals intelectual prevăzută de art.321 alin.1 din Codul penal cu aplicarea art.41 alin.2 din Codul penal din 1968 ( urmare a recalificării juridice a faptei din infracţiunea prevăzută de art.289 alin.1 din Codul penal din 1968 cu aplicarea art.41alin.2 din Codul penal din 1968), art.5 din Codul penal, la pedeapsa de 6 (şase) luni închisoare - 19 acte materiale;
- uz de fals prevăzută de art.323 alin.1 din Codul penal cu aplicarea art.41 alin.2 din Codul penal din 1968 ( urmare a recalificării juridice a faptei din infracţiunea prevăzută de art.291 alin. 1din Codul penal din 1968 cu aplicarea art.41 din Codul penal din 1968), art.5 din Codul penal, la pedeapsa de 3 (trei) luni închisoare – 9 acte materiale.

În temeiul art.33 lit.a, art.34 lit.b din Cod penal din 1969 contopeşte pedepsele aplicate inculpatului în pedeapsa cea mai grea de 6 (şase) luni închisoare.

În temeiul art.81 din Codul penal din 1968, art.5 din Codul penal, suspendă condiţionat executarea pedepsei aplicate pe o durată de 2 ani şi 6 luni ce constituie termen de încercare potrivit art.82 din Codul penal din 1968.

Atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării termenului de încercare prin comiterea unei alte infracţiuni.

Citiţi mai mult: BARONUL PNL DE BOTOŞANI. Vicepreşedintele PNL, Florin Țurcanu, condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru fals şi uz de fals - Justiţie > EVZ.ro  ☭  ϑ
EVZ.ro
2.   RUSINOS PT. PNL SUCEAVA! trimis de
(17 mar 2014, 12:43:08
SUNT UN VOTANT PNL, DAR NICIODATA N-AM FOST ATAT DE SUPARAT PE PNL SI MAI ALES PE CONDUCEREA PNL!!
CUM E POSIBIL CA PNL SUCEAVA SA SUSTINA UN CANDIDAT PNL BOTOSANI??
NOI NU AVEM CANDIDATI SAU PNL SUCEAVA E FOARTE SLAB????
3.   Mai Săndele trimis de
(17 mar 2014, 18:02:01
Ți-ai uitat nevasta in afara listelor? Pai ce-am vorbit?
4.   ;) trimis de
(17 mar 2014, 21:06:57
Vai de capul lor. Is varza fara PSD.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei