Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 mar 2014 - Anul XIX, nr. 60 (5569)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Simularea bacalaureatului

Peste 60% dintre elevii de clasa a XII-a au promovat la română şi proba la alegere, iar mai puţin de jumătate au trecut la matematică şi istorie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a centralizat datele privind rezultatele probelor susţinute în cadrul simulării naţionale pentru examenul de bacalaureat, atât pentru elevii clasei a XI-a, cât şi pentru elevii clasei a XII-a.

Analizele efectuate arată că elevii clasei a XII-a din judeţul Suceava au obţinut note peste 5, astfel: 64,78% la limba română, 93,75% la limba maternă, 48,05% la proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie) şi 62,15% la proba la alegere a profilului. La nivelul judeţului, peste 5.500 de elevi de clasa a XII-a au susţinut simularea examenului maturităţii.

Din punct de vedere al promovabilităţii la disciplina limba română, Suceava s-a clasat pe locul al doilea la nivel naţional, după Sibiu, judeţ care a înregistrat o rată de promovabilitate de 65,31%. Totodată, la proba la alegere a profilului, rata de promovabilitate este a treia la nivel naţional după Brăila (67,79%) şi Iaşi (64%).

 

Primul loc la note peste 5 la limba română, la clasa a XI-a

În ce priveşte situaţia pentru clasa a XI-a, aceasta se prezintă astfel: la proba de limba română 59,76% dintre elevi au luat note peste 5, la proba pentru limba maternă 52,17%, iar la proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie) 44,74% au luat note de trecere.

La limba română, Suceava ocupă primul loc pe ţară în ceea ce priveşte numărul notelor peste 5. La proba de alegere a profilului (matematică sau istorie), Suceava a ocupat locul al treilea.

Peste 6.500 de elevi suceveni din clasele a XI-a au fost prezenţi la testarea organizată de MEN.

 

Rezultate peste media naţională

Deşi slabe, rezultatele obţinute de elevii suceveni sunt peste media naţională. La nivel naţional, în cazul elevilor claselor a XII-a, situaţia notelor peste 5 se prezintă astfel: 52,8% la limba română, 67,78% la limba maternă, 42,51% la proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie) şi 53,92% la proba la alegere a profilului.

În cazul elevilor de clasa a XI-a, centralizarea MEN arată că la limba română 44,22% dintre candidaţi au luat note peste 5, la proba pentru limba maternă - 62,42%, iar la proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie) – 36,32%.

Rezultatele obţinute la simulările naţionale din anul şcolar 2013-2014 nu vor fi trecute în catalog, „dar sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare”, potrivit metodologiei.

Scopul organizării de către MEN a simulării probelor scrise de bacalaureat, atât pentru clasa a XI-a, cât şi pentru clasa a XII-a, este, pe de o parte, familiarizarea elevilor cu rigorile acestui tip de examen, iar pe de altă parte, de a ajuta elevii să conştientizeze nivelul de pregătire, înainte de bacalaureat, şi de a lua măsuri în consecinţă pentru îmbunătăţirea rezultatului final.

Elevii clasei a XI-a nu au susţinut proba la alegere. De asemenea, elevii clasei a XI-a au susţinut proba la istorie (proba obligatorie a profilului) în baza programei parcurse pentru clasa a XI-a, şi nu a XII-a, aşa cum se procedează în cadrul examenului naţional de bacalaureat.

 

Calendarul examenului de bacalaureat

Sesiunea din vară a bacalaureatului debutează la data de 10 iunie cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A). În perioada 11-13 iunie 2014 va avea loc evaluarea compeţentelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, 16-20 iunie 2014 - evaluarea compeţentelor digitale, 23-27 iunie 2013 - evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Probele scrise vor avea loc în intervalul 30 iunie - 4 iulie 2014. Rezultatele vor fi afişate pe 7 iulie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 60% dintre elevii de clasa a XII-a au promovat la română şi proba la alegere, iar mai puţin de jumătate au trecut la matematică şi istorie.
 Vizualizări articol: 2055 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Peste 60% dintre elevii de clasa a XII-a au promovat la română şi proba la alegere, iar mai puţin de jumătate au trecut la matematică şi istorie4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei