Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 mar 2014 - Anul XIX, nr. 60 (5569)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La urne

Studenţii USV îşi aleg reprezentanţii în forurile de conducere ale instituţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 12-15 martie, la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) se desfăşoară campania de alegere a studenţilor reprezentanţi în forurile de conducere ale instituţiei. Toate cele nouă facultăţi au amplasat urne de vot, studenţii cu cele mai multe voturi urmând a ajunge în Senatul USV sau în consiliile celor nouă facultăţi, unde trebuie să reprezinte interesele colegilor lor. 

Urnele se găsesc în fața secretariatelor facultăților, în intervalul orar 10:00-18:00.

Mandatul studenţilor reprezentanţi are o durată de un an.

 

47 de studenţi şi-au depus candidatura

47 de studenţi şi-au depus candidatura pentru un loc în Senatul USV sau în consiliile facultăţilor. Cei mai mulţi înscrişi sunt de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică – nouă şi de la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării – şapte studenţi.

De la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor şi-au depus candidatura şase studenţi, Facultatea de Istorie şi Geografie – cinci, Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei – cinci, Facultatea de Inginerie Mecanică, Management şi Mecatronică – patru, Facultatea de Inginerie Alimentară – patru, Facultatea de Silvicultură – patru şi Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport - trei. Cei 47 au demarat, în perioada 3-11 martie, campanii electorale pentru a aduna cât mai multe sufragii.

În primele două zile, peste 650 de studenţi s-au prezentat la urne pentru a-şi alege studentul reprezentativ. Au drept de vot atât studenţii, cât şi masteranzii şi doctoranzii USV.

 

Ce responsabilităţi au studenţii reprezentanţi?

Senatul este autoritatea supremă în universitate, preşedintele fiind rectorul USV. Structura Senatului USV pentru mandatul 2012-2016 este alcătuită din 27 de cadre didactice şi nouă studenţi (75% personal didactic şi de cercetare şi 25% reprezentanţi ai studenţilor).

Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Studenţilor Universităţii Suceava (ASUS), „din Senatul USV fac parte nouă studenţi, câte unul din fiecare facultate. Studentul care va întruni cele mai multe voturi (la nivelul fiecărei facultăţi) îşi va reprezenta în Senat colegii. Următorii vor merge în Consiliul Facultăţii”.

Consiliul Facultăţii este un for de decizie, organizând şi conducând întreaga activitate a facultăţilor. Conform legii, în acest for de decizie, studenţii sunt prezenţi şi au drept de vot, numărul acestora fiind raportat la numărul total al studenţilor din fiecare facultate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenţii USV îşi aleg reprezentanţii în forurile de conducere ale instituţiei.
 Vizualizări articol: 1861 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Studenţii USV îşi aleg reprezentanţii în forurile de conducere ale instituţiei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei