Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 mar 2014 - Anul XIX, nr. 60 (5569)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Transport civilizat

Peste 1.300 de elevi navetişti ar putea beneficia de microbuze şcolare în următorul an şcolar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii din mai multe localităţi ale judeţului, care zilnic merg la şcoală kilometri întregi pe jos sau fac naveta în condiţii grele, ar putea beneficia, de la toamnă, de microbuze şcolare.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava au făcut o solicitare la Ministerul Educaţiei Naţionale, pentru atribuirea a 32 de microbuze şcolare pentru transportul acestor elevilor. Maşinile ar urma să ducă de acasă la şcoală şi retur, zilnic, 1.326 de elevi din întreg judeţul.

La rândul său, Ministerul Dezvoltării Naţionale a anunţat, la începutul acestei săptămâni, că a reuşit achiziţionarea a 600 de microbuze şcolare. Dintre cele 600 de microbuze şcolare, primele 40 vor ajunge la instituţiile de învăţământ încă din luna iunie, urmând ca restul să fie distribuite în mai multe serii.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava au menţionat că nu au deocamdată informaţii cu privire la numărul de microbuze şcolare care vor ajunge, din vară, în unităţile şcolare din judeţ, sau dacă ministerul de resort va direcţiona Sucevei toate cele 32 de microbuze solicitate.

În prezent, judeţul Suceava are în dotare 90 de microbuze şcolare, din gama Fiat şi Ford, din loturile repartizate de Ministerul Educaţiei, începând cu 2006. Având în vedere complexitatea reţelei şcolare a judeţului Suceava, parcul de maşini şcolare ar trebui suplimentat în mai multe localităţi.

 

Care sunt localităţile care ar putea primi microbuze

Parcul de maşini şcolare ar trebui suplimentat în Baineţ, Liteni, Udeşti, Manolea, Pleşeşti, Moldoviţa, Valea Moldovei, Horodnic de Jos, Şcheia, Dorna Candrenilor, Putna, Berchişeşti, Cornul Luncii, Iacobeni, Neagra Şarului, Siret, Milişăuţi, Gălăneşti, Moldova Suliţa, Ipoteşti, Râşca, Burla, Vadu Moldovei, Adâncata, Straja, Dolhasca, Măriţei, Ilişeşti, Rădăuţi, Pârteştii de Jos, Drăguşeni şi Bogdăneşti.

De cealaltă parte, unităţile deja dotate cu microbuz au semnalat o serie de probleme, precum gradul ridicat de uzură şi deteriorarea continuă pricinuită de drumurile impracticabile parcurse în traseele pe care circulă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 1.300 de elevi navetişti ar putea beneficia de microbuze şcolare în următorul an şcolar.
 Vizualizări articol: 2174 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Peste 1.300 de elevi navetişti ar putea beneficia de microbuze şcolare în următorul an şcolar3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei