Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 mar 2014 - Anul XIX, nr. 60 (5569)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aviz nefavorabil

Master în Drept al Universităţii „Ştefan cel Mare”, neacreditat de ARACIS

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a depus la Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) documentaţia necesară în vederea acreditării a două noi programe de master.

Programele „Drept - Instituţii şi proceduri în drept” şi „Drept - Drept european” din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică urmau să intre în oferta universităţii sucevene începând din toamna acestui an.

După ce a fost evaluat de către o comisie a ARACIS, programul „Drept - Instituţii şi proceduri în drept” nu a fost acreditat de instituţie, primind calificativul de „Neîncredere”. Decizia a fost luată, după evaluarea programului, în data de 20 februarie, în consiliul ARACIS.

Prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu, prorector responsabil de activitatea didactică şi asigurarea calităţii, a menţionat că „s-au propus spre acreditare două mastere, dintre care unul a fost acreditat şi a primit calificativul de <Încredere>. Este vorba despre <Drept - Drept european> (învăţământ cu frecvenţă) care va funcţiona din anul universitar următor şi va putea şcolariza maxim 50 de studenţi pe an. Este important că cel puţin un master din acest domeniu va funcţiona la USV”.

Acesta a mai arătat că, în urmă cu un an de zile, a fost acreditat programul de studii de licenţă „Drept”, astfel că înfiinţarea unui program de master cu aceeaşi specializare este firească. 

Mircea A. Diaconu a mai explicat că procedura de acreditare a programelor de master este diferită de cea a programelor de licenţă.

„Programele de licenţă se autorizează, după care, după trei promoţii, se pot acredita.  Autorizarea presupune acceptul ARACIS pentru funcţionarea unui program de studii, în vreme ce acreditarea presupune recunoaşterea diplomei de absolvire. În cazul masterelor, prima dată se depun cerererile de acreditare, nefiind necesară autorizarea”, a mai menţionat prorectorul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Master în Drept al Universităţii „Ştefan cel Mare”, neacreditat de ARACIS.
 Vizualizări articol: 3461 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.1 din 7 voturi
Master în Drept al Universităţii „Ştefan cel Mare”, neacreditat de ARACIS3.157

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Şi bini trimis de
(15 mar 2014, 13:52:46
După ce termini un master şi un doctorat (bineânţeles cu ajutor prin copy paste),apoi cauţi de lucru.
Iei la rând toate societăţile comerciale (timp de o lună)te uiţi pe laptop poate ceva,ceva cade;dar nimic,la stat,bugetar trbuie să dai mult,mult prea mult,iar acolo sunt moştenirile din tată-n fiu,apoi cumetrii etc.
În final banii de la părinţi sunt prea subţiri,n-a jung decât de ţigări şi-o cafea;te decizi să iei drumul străinătăţii.Ajuns aici,uită ce-ai fost odată ,fii tare construcţiile te modelează !
1.1  RE: Şi bini trimis de
(16 mar 2014, 00:26:16
si cum ii bini? la Anglia : cu master sau fara master?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei