Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 mar 2014 - Anul XIX, nr. 56 (5565)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Apel public

Primarul Sucevei, îngrijorat de faptul că datoriile populaţiei către Termica au ajuns la 210 miliarde de lei vechi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Datoriile sucevenilor către furnizorii de căldură şi apă caldă în sistem centralizat cresc într-un ritm îngrijorător, încasările lunare de la asociaţiile de proprietari fiind mult mai mici decât consumurile facturate.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a arătat îngrijorat de faptul că datoriile au crescut enorm de mult în doar câteva luni de iarnă, ajungând la 210 miliarde de lei vechi, pentru că plăţile sucevenilor către Termica sunt departe de a acoperi valoarea consumurilor lunare.

„Chiar dacă luna trecută s-au făcut plăţi mai bune, fiind încasate 27 de miliarde de lei vechi, tot nu se acoperă consumul lunii respective. În vreme ce li s-a furnizat sucevenilor căldură de 40 de miliarde lei vechi, încasările au fost de 27 de miliarde lei vechi, încât a rezultat o diferenţă de 13 miliarde lei vechi neacoperită de încasări. Drept urmare, soldul a crescut de la 19,6 milioane lei, la 20,9 milioane de lei”, a spus Lungu, care va discuta această problemă şi cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari, aşteptaţi astăzi la sediul Primăriei Suceava.

„Mai sunt de încasat de la populaţie 210 miliarde lei vechi. Este o situaţie delicată, pentru că furnizorul de căldură este un operator privat, care nu poate accepta să tot furnizeze agent termic fără să fie plătit”, a spus Lungu, care îi roagă pe suceveni să facă eforturi să plătească la zi tot ceea ce consumă, pentru a beneficia în continuare de căldură şi apă caldă.

Căldura care ajunge în locuinţele sucevenilor racordaţi la sistemul centralizat este produsă de la noua centrală termică, pe biomasă şi gaz metan, a firmei Bioenergy, dar transportul şi distribuţia agentului termic sunt asigurate, deocamdată, de Termica, care trebuie să plătească lunar energia termică preluată de la producătorul particular.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Sucevei, îngrijorat de faptul că datoriile populaţiei către Termica au ajuns la 210 miliarde de lei vechi.
 Vizualizări articol: 2699 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Primarul Sucevei, îngrijorat de faptul că datoriile populaţiei către Termica au ajuns la 210 miliarde de lei vechi2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Referendum trimis de
(11 mar 2014, 11:15:23
Președintele Organizației Județene a PNL, deputatul Ștefan Alexandru Băișanu, propune organizarea unui referendum pe tema menținerii sistemului centralizat de termoficare în municipiul Suceava. "Nu e normal ca locuitorii a 21.500 de locuințe să plătească taxe și impozite, iar banii să se ducă la plata subvențiilor la Termica pentru ceilalți”, și-a motivat Băișanu propunerea.El a arătat că la sistemul centralizat de termoficare au mai rămas racordate 49% din totalul locuințelor existente adică 20.500 și că s-ar putea găsi o soluție de a se investi în dotarea acestora cu centrale individuale.
Din punctul meu de vedere sistemul centralizat poate sa ramana dar nu sunt de acord cu faptul ca 51% din populatie plateste subventia acordata celorlalti 49% din sistemul centralizat.

2.   Moralitatea subventiei trimis de
(11 mar 2014, 11:18:03
Ideea este ca fiecare cetatean trebuie sa plateasca cat consuma.In sistemul centralizat se plateste subventia de Primarie,probabil in scop electoral.Lungu tot timpul a spus:La Suceava e cea mai ieftina caldura.Fals.Diferenta o plateste Primaria tot din banii cetatenilor.Bani din taxe si impozite.Bani cu care se pot face drumuri,gradinite,scoli,curate ca la subventie participa si cetatenii care nu sunt la sistemul centralizat este o tampenie si o ilegalitate.Pai de ce sa platesc eu ca cel de la sistemul centralizat sa stea in caldura?De ce sa platesc pentru el?Solicit si eu ca 50% din valoarea gazului consumat si a lemnelor sa fie subventionata de primarie.

2.1  RE: Moralitatea subventiei trimis de
(11 mar 2014, 12:33:21
De acord cu ce spui tu.O obiectie:Lungu nu a platit niciodata subventia din bugetul primariei.Perioada cat a dat guvernul subventii pt carbune a virat banii catre Termica arogindu-si mari merite.Guvernul subventiona la nivel national.Restul de subventie nu l-a platit niciodata,bagind termica in faliment.Arecurs la diverse tertipuri sa nu plateasca, dovada ca are acum trei sau patru procese.Prin aceasta a indus populatiei ideea ca, caldura e aproape gratis la Suceava.Curind se va scumpi drastic.Austriacul nu-si permite sa dea agent termic in pierdere.S-a terminat hramul bade Gheorghe!Parerea mea e ca inet, incet va intra in faliment si Byoenrgie
2.2  RE: Moralitatea subventiei trimis de
(11 mar 2014, 15:03:34
Emlic, are dreptate, se vede ca este informat: ,,Lungu nu a platit niciodata subventia din bugetul primariei”.....
3.   Vreau si eu subventie . trimis de
(11 mar 2014, 11:25:33
Si ce daca am centrala?Platesc impozit ca toti cei care beneficiaza de subventii.Astia care au centrale sunt din alta rasa?Asta este discriminare.
4.   Mai ingrijorati trimis de
(11 mar 2014, 12:48:24
Dar ca nu a dat banii proveniti din hotarari judecatoresti definitive si executorii, nu este ingrijorat domnul primar? Si poate ne spune daca e adevarat ca dumnealui (sau familia) este actionar la aceasta noua centrala, pentru care vrea el mort copt sa plateasca locuitorii datoriile? Pana nu era aceasta noua centrala, care erau grijile domnului primar?
5.   Miliarde?! trimis de
(11 mar 2014, 12:54:15
Baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Jurnalistii lui Peste Oceanic, moneda nationala e leul nou, cu abrevierea RON. Leul vechi e kaput, ati inteles? Au trecut 9 ani de cand s-a schimbat leul. Cat va mai trebuie sa va obisnuiti? Sau poate suna mai bombastic "miliarde", da mai bine la titlu. Fomistilor.
6.   Lungule? trimis de
(11 mar 2014, 15:01:45
dragi politruci problema e una mult mai grava in municipiu si tot jidetul suceava(ca de altfel in toata tara ) rominul de unde sa mai tot plateasca cind rindul somerilor tot creste , de prin 1995 cind au inceput cei interesati dragi nostri europeni razboiul economic --- distrugerea industriei romainiei , la care toti care au fost la guvernare au contribuit pt. niscaiva valuta. daca omu nu are bani pt. in trai cu ce sa-si plateasca datoriile. Ginditiva ce mai e din marea industrie a sucevei , cite locuri de munca sunt care e salarizarea medie si cita populatie e .... face-ti paritatea si vede-ti rezultatul(,,. îngrijorat'') .Lungu>
7.   Cei cu centrala termica si-au dorit confort! trimis de
(11 mar 2014, 15:06:12
Dl Baisanu, vine cu judecata pripita, electorala, in detrimentul oamenilor din municipiu. Sa treaca toti la centrale de apartament, acum cind s-a scumpit si inca urmeaza sa se scumpeasca gazul? Ca sa nu mai vorbim ca energia viitorului nu va mai fi gazul.
S-a facut totusi o investitie serioasa pentru Bio Energi si si este un succes. N-a mai ramas decit sa se realizeze si sa se puna la punct sistemul de distributie, iar apoi ar urma privatizarea. De ce s-a investit ani in sir pentru refacerea tevilor, conductelor si a punctelor termice?
De ce sa nu coexiste ambele sisteme, ca sa nu fie concurenta?!
7.1  RE: Cei cu centrala termica si-au dorit confort! trimis de
(11 mar 2014, 15:09:32
Si inca ceva atit de simplu....

...Ar trebui de inteles ca nimeni nu doreste sa fie discriminare.

Cei cu centrala termica si-au dorit montarea unei centrale, pe cand ceilalti poate nu au avut resursele financiare necesare pentru a se bucura si ei de acest confort.

Cum veti putea obliga pe cetatenii fara posibilitati sa-si puna centrale?!
7.2  RE: Cei cu centrala termica si-au dorit confort! trimis de
(11 mar 2014, 17:15:41
Constat ca sunteti informat. ESTE sau NU dom'primar actionar la aceasta noua centrala? Ca gura lumii vorbeste, si nu vad de ce nu lamureste cineva aceasta "dilema".
8.   Copy/paste trimis de
(11 mar 2014, 15:13:55
Draga RADUMAMII , la ultimul articol referitor la sistemul de termoficare ai facut exact acelasi comentariu. Dai puternic cu copy/paste pe propriile comentarii ! Hai ca poti mai mult. Succesuri
9.   Suceava este mizerabila! trimis de
(11 mar 2014, 15:16:09
Sunt strazi nerefacute de 25 ani! Ce faceti !!!!

Trebuie ca orasul meu sa progreseze si sa arate tot atit de frumos ca Piatra Neamt sau Bacau.
Sa fie proiecte si cu mult suflet sa fie puse in aplicare. Doar un sfert din toate proiectele daca s-ar continua, am avea de cistigat cu totii.
10.   Caldura trimis de
(11 mar 2014, 15:52:26
Cei cu centrale sa faca ciocul mai mic.. La mine in bloc sunt 4 cu centrale si 8 fara.. cei cu centrala se lauda ca le vine 50 - 100 lei gazul.. dar ei isi incalzesc apartamentele de la ceilalti 8.. carora le vine 400 lei .. de ce eu care sunt la sistemul centralizat sa platesc caldura inutila din zilele calduroase, pierderile de pe retea si altele.. PS.. sunt cu plata la zi si nu beneficiez de subventie.
10.1  RE: Caldura trimis de
(11 mar 2014, 17:13:27
Pardon! La 3 camere, cu aprox. 20 grade in casa si cu centrala, nu am platit niciodata mai putin de 350 lei gazul. Si din septembrie cand dau eu drumul la centrala, pana in noiembrie cand se da drumul la caldura, CEI FARA CENTRALA se incalzesc de la mine.Si de la asociatie ne taxeaza la fel ca pe cei pentru care se presteaza si servicii de termoficare. Cat priveste subventia... DUMNEAVOASTRA o primiti si din banii mei, pentru ca este subventionata gigacaloria. PUNCT.
11.   CALDURA ......ÎNTREBARE PENTRU MUSIU trimis de
(11 mar 2014, 16:59:21
FRĂȚICĂ ai impresia ca cei ce au centrale termice de apartament stau în frig?Te înseli drăguță ,oamenii și-au montat asfel de centrale deoarece sau saturat sa mai fie furati dupa cum bine remarci în comentariul tău.Și apropo de a te încălzi de la ceilalți ? ...încearcă macar o săptămînă să ții caloriferele închise cînd afara e cu -10 grade și să te încălzești de la pereții vecinilor și apoi ai tot dreptul de a-ți da cu parerea întrucît ai făcut-o practic și nu teorectic.Succes în a experimenta și apoi a comenta.
12.   CALDURA ......ÎNTREBARE PENTRU MUSIU trimis de
(11 mar 2014, 17:05:49
Uitasem să îți recomand după experiment să cauți un zugrav bun care te va ajuta la înlăturarea ,,pencilinei '' a se citi mucegaiul din si de pe pereții domniei tale
13.   Nimeni nu-i ia termoficarea, poate placinta. trimis de
(11 mar 2014, 18:12:10
Colaps scrie pe fruntea primarului. Sa explice la toata lumea de ce se agita atat cand insasi primaria e datoare cu 100 milioane lei fata de 20 milioane lei ale populatie. A amestecat totul in bugetul primariei ca nu mai stie nimeni pentru ce plateste caldura altuia. Un proiect fara cap si coada, cateva bijuteri la 10 km de oras, bijuterii care stau tot pe cocoasa cet-ului, apa, statie 110 Kv si multe altele. E ca si cum cineva imi da un volan de BMW X6, iar eu il pun la trabantul meu. Tehnologia noua e foarte scumpa, cea mai mare prostie e sa cumperi asa ceva in vreme de criza. Raman la parerea ca cet-ul putea functiona foarte bine si mult timp cu un singur cazan de 420 t/h si turbina aferenta. Pretul e sub 50 lei gigacaloria, iar unii SPECIALISTI DE LA ICPET AR FI ZIS CA E GRATIS, PROFITUL REZULTAND NUMAI DIN ENERGIA ELECTRICA LIVRATA.
14.   Ce-mi place trimis de
(12 mar 2014, 02:56:04
....cand vad oameni care pur si simplu nu gandesc.Mai dragilor care spuneti ca vecinii se incalzesc prin pereti sunteti dilii?Cum?Emana peretii caldura?Cand afara sunt minus grade cata caldura poti avea de la un perete?Mare-i gradina.......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei