Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 mar 2014 - Anul XIX, nr. 56 (5565)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Finanțare deblocată

Peste 25 de miliarde de lei vechi de la bugetul local al Sucevei pot fi utilizaţi pentru finanţarea activităţilor sportive

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La aproape trei luni după aprobarea bugetului local al Sucevei pe 2014, aleşii locali s-au decis ce sporturi finanţează şi cu cât. Decizia, mult aşteptată de echipe precum cele de fotbal, handbal, rugby sau volei, care primesc cele mai mari finanţări, a fost luată ieri, la amiază, într-o şedinţă extraordinară de Consiliu Local.

Anterior, problema finanţării sportului sucevean a fost abordată în numeroase şedinţe informale de Consiliu Local, în şedinţe ale Comisiei de Sport, în două şedinţe ordinare de Consiliu Local şi într-una extraordinară, convocată de PDL, la care nu s-au prezentat reprezentanţii celorlalte partide, nemulţumiţi că „PDL pozează în salvatorul sportului sucevean”.

Pentru ca orgoliile politice să nu mai împiedice luarea unei decizii, şedinţa extraordinară de ieri a fost convocată de primarul Ion Lungu, dar asta nu a însemnat că partidele au îngropat „securea războiului”.

Şicanele politice şi cuvintele tăioase au „zburat” prin sală timp de aproape o oră, în principal între cei de la PDL şi PNL, pentru ca, în final, toţi să voteze, în unanimitate, proiectele care vizau finanţarea activităţilor sportive.

Mai întâi, în baza amendamentelor anterioare ale PNL, suma alocată pentru finanţarea activităţilor sportive a fost majorată cu 40.000 de lei (400 de milioane de lei vechi), bani pe care primarul Ion Lungu a explicat că i-a luat de la fondul de rezervă.

Aşa se face că bugetul total alocat pentru finanţarea activităţilor sportive a ajuns la 2.540.000 de lei (25,4 miliarde lei vechi), care au fost repartizaţi pentru sprijinirea a 18 ramuri sportive şi organizarea unei Cupe a Bugetarilor la fotbal (15.000 lei):

fotbal – 1.000.000 de lei;
handbal – 1.000.000 de lei;
rugby – 150.000 de lei;
volei – 100.000 de lei;
tenis de câmp – 40.000 de lei;
tir sportiv – 35.000 de lei;
hochei – 30.000 de lei;
box – 30.000 de lei;
baschet – 30.000 de lei;
atletism – 25.000 de lei;
lupte – 15.000 de lei;
canotaj – 15.000 de lei;
ciclism – 10.000 de lei;
înot – 10.000 de lei;
tenis de masă – 10.000 de lei;
şah – 10.000 de lei;
dans sportiv – 10.000 de lei;
darts (aruncarea cu săgeţi) – 10.000 de lei.

Accesarea acestor fonduri nerambursabile poate fi făcută doar în baza unor proiecte de finanţare, cu care echipele se înscriu la licitaţie, iar pentru fiecare ban utilizat vor trebui depuse documente justificative, pentru a li se face decontul cheltuielilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 25 de miliarde de lei vechi de la bugetul local al Sucevei pot fi utilizaţi pentru finanţarea activităţilor sportive.
 Vizualizări articol: 1346 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 25 de miliarde de lei vechi de la bugetul local al Sucevei pot fi utilizaţi pentru finanţarea activităţilor sportive0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei