Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 mar 2014 - Anul XIX, nr. 56 (5565)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Marea repliere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
N-am comentat până acum senzaţionala întâmplare de la Federaţia Română de Fotbal. Asta, fiindcă s-a suprapus cu alte evenimente (meciul cu Argentina, trimiterea la pârnaie a lotului celor 8), dintre care cel cu condamnările, produs cu doar o zi înaintea alegerilor federale, s-ar putea să fi produs marea „schimbare la faţă” a votanţilor, puşi în situaţia de a nu mai avea nici marele favorit printre opţiuni, nici marii aranjori la vedere (ba dimpotrivă, bine ascunşi!) astfel încât fiorul rece care trebuie că i-a trecut pe toţi a condus la rezultatul absolut imprevizibil. Foarte interesantă mi s-a părut tehnica replierii, etalată cu mare virtuozitate de mai toate spurcăciunile acolo de faţă, singurul căruia nu i-a ieşit mişcarea fiind încă liberul domn Kassai, pus pe fugă de noul preşedinte încă din timpul speech-ului de debut în funcţie. Ăilalţi însă – beton! De exemplu, domnul Chivorchian, artizan străvechi al combinaţiilor de tot felul, pe traseul Bacău – Piatra Neamţ – Timişoara, unul din stâlpii incontestabili ai cooperativei din perioada ei de apogeu, şi care în turul II a simţit atât de bine direcţia vântului încât i-a pompat junelui Burleanu toate voturile cu care fusese el însuşi creditat în turul I încât s-a trezit brusc din adversar mare beneficiar al schimbării, devenind un fel de mână dreaptă a noului preşedinte. La fel de bine s-a repliat şi încă liberul domn Sandu, care după ce a făcut tot miştoul de pe lume de junele Burleanu, la urmă tot a înhăţat viagera (e drept, uşor diluată, ca şpriţul de vară), ba a ajuns şi să-i promită noului ales că o să-l introducă în „lumea bună” a fotbalului, recte în mafia UEFA / FIFA. Tot aşa şi finalistul Avram, deocamdată liber şi el (dar protagonist al pârnăii cu puţin timp în urmă), care l-a felicitat „sincer” (!!) pe câştigător. Care câştigător, parcă prea e relaxat în viesparul ăsta. Mă gândesc, totuşi, că atunci când o să scape la acte, va fi obligat să sesizeze Parchetul. Şi astfel să ne scape alţii, nu el (aparent, cel puţin) de molima Naşu' – Corleone – Piţi.
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marea repliere.
 Vizualizări articol: 1467 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Marea repliere5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei