Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 mar 2014 - Anul XIX, nr. 55 (5564)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Folclor

Interpreţi de muzică populară, instrumentişti, dansatori, pe aceeaşi scenă, într-un spectacol dedicat mamei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Elevii Şcolii de Arte „Ion Irimescu” Suceava le-au oferit mamelor iubitoare de folclor un cadou inedit, Spectacolul muzical-coregrafic cu genericul „Azi cânt pentru tine, Mamă!”. Evenimentul a avut loc vineri, 7 martie, la Dom Polski şi a fost organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural Bucovina - Şcoala de Arte „Ion Irimescu”. Prezentatorul spectacolului a fost Laurenţiu Ursache, redactor la Radio Iaşi. Pe scena Dom Polski au evoluat aproape 40 de elevi, interpreţi de muzică populară, instrumentişti, dansatori (Ansamblul folcloric „Bucovina”), împreună cu invitaţii de onoare: Angelica Flutur, Alexandru Brădăţan, Dana Dăncilă, Gabriela Teişanu, Laura Haidău, Doina Petroaie.

 

Interpreţi care fac cinste Bucovinei

Fiecare dintre ei a încercat să redea într-un mod personal mesajul de iubire către mame. Darul muzical, plin de sensibilitate, de emoţie, a ajuns la inimile mămicilor aflate în sala de spectacol, care, când şi-au văzut fiul sau fiica pe scenă, au lăcrimat de bucurie. Cu telefonul mobil, cu aparatele de fotografiat sau cu cele de filmat, publicul a încercat să imortalizeze cât mai bine evoluţia artiştilor de pe scenă, acompaniaţi de Orchestra Ansamblul „Bucovina” - dirijor prof. Petru Oloieru.

Elevii Şcolii de Arte „Ion Irimescu” Suceava, după cum ne-a spus şi şeful instituţiei,

Ion Băiţan, pot deveni „artiştii consacraţi de mâine, interpreţii care participă la numeroase concursuri, de unde se întorc cu premii şi trofee şi fac cinste Bucovinei”. De aceea, şi pentru acest spectacol dedicat mamei, elevii de la „Ion Irimescu” au luat în serios programul, s-au pregătit sârguincios, au împletit talentul cu munca şi s-au prezentat la înălţime.

Au încântat publicul, care i-a răsplătit cu aplauze generoase, elevii Valentin Bertea, Daiana Ivaşcu, Diana Alexa, Denisa Apetrei, Ciprian Petroaie, Mădălina Lupupopi, Gina Păsăilă, Denisa Solcan, Alexandru Săhleanu, Laura Erhan, Roxana Sava, Monica Strugar, Alexandra Dan, Radu Andone, Nicoleta Afrăsinei, Maria Vicol, Andrei Iftimie şi Grupul vocal & dansatori.

„Aceşti elevi, dar şi profesorii care-i instruiesc, merită felicitaţi. Ce altă modalitate mai bună de a-şi arăta talentul, decât apărând pe scenă, în faţa publicului? La şcoala noastră sunt elevi foarte talentaţi şi vreau să-i promovez. Unii dintre invitaţii de onoare ai spectacolului sunt foşti elevi ai Şcolii de Arte, ceea ce ne onorează. De fapt, prin tot ce facem noi la şcoală, încercăm să creăm mediul propice pentru a şlefui talente, pentru a deveniartişti consacraţi, care să spună cu mândrie că au terminat Şcoala de Arte <Ion Irimescu> din Suceava”, ne-a spus Ion Băiţan.

 

Trei spectacole, în luna martie, organizatede Centrul Cultural Bucovina

Finalul spectacolului a fost unul deosebit. Dansatorii din Ansamblul „Bucovina” al Şcolii de Arte „Ion Irimescu” au pregătit un dans din Oaş, moment aplaudat la scenă deschisă. Nu putea fi un dans din Oaş fără costumele populare din zona etnografică pe care au reprezentat-o pentru câteva minute elevii suceveni, aşa că imaginea de ansamblu a momentului muzical-coregrafic a fost „gustată” de public. Părinţii, rudele, prietenii, colegi ai „artiştilor”, dar şi profesorii care îi pregătesc pe elevii de la Şcoala Populară de Arte s-au ridicat în picioare şi i-au recompensat cu aplauze, adevărate mărţişoare pentru ei.

Directorul Centrului Cultural Bucovina, Viorel Varvaroi, a ţinut să precizeze că luna martie este bogată în evenimente, astfel că pe 1 Martie, la Iulius Mall, a avut loc un spectacol susţinut de elevii de la „Ion Irimescu”, a urmat cel de pe 7 martie, ca un omagiu adus mamei. „Ansamblul Artistic <Ciprian Porumbescu>a susţinut, la Dom Polski, spectacolul <Varietăţi de primăvară>,la care şi-au dat concursul artiştii Dana Dăncilă, Nicu Vieru, Lucica Păltineanu, Sorin Filip, Rodica Andronic, George Finiş, Orchestra şi Corpul de balet ale ansamblului sucevean (dirijor Viorel Leancă, coregraf George Palaniuc) şi <Bucovina> Brass Orchestra (Big-Band), la care publicul a avut acces liber”, a completat Viorel Varvaroi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Interpreţi de muzică populară, instrumentişti, dansatori, pe aceeaşi scenă, într-un spectacol dedicat mamei.
 Vizualizări articol: 2642 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Interpreţi de muzică populară, instrumentişti, dansatori, pe aceeaşi scenă, într-un spectacol dedicat mamei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei