Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 mar 2014 - Anul XIX, nr. 54 (5563)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Urmăriţi general

Suceveni condamnaţi de mai bine de zece ani pentru fapte grave nu şi-au ispăşit nici până azi pedepsele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste o sută de suceveni figurează ca urmăriţi, naţional sau internaţional, de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR). O parte sunt dispăruţi, însă cei mai mulţi au fost condamnaţi pentru infracţiuni şi, din diferite motive, nu au mai ajuns după gratii. Din informaţiile poliţiştilor rezultă că majoritatea acestora sunt fugiţi în străinătate, câţiva fiind închişi pentru infracţiuni comise în alte state. Restul sunt condamnaţi despre care nu există nici un fel de informaţii, iar câţiva dintre ei sunt de negăsit de mai bine de zece ani.

 

Un iordanian, persoana dată în urmărire generală de cel mai mult timp

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava a realizat, la cererea Monitorului de Suceava, un top al persoanelor date în urmărire generală de cel mai mult timp pentru infracţiuni comise pe raza judeţului nostru.

Primul dintre ei este Alla Mousbah Masoud Ghoul, un cetăţean iordanian în vârstă de 40 de ani. Judecătoria Suceava l-a condamnat, definitiv şi irevocabil, în anul 2000, la doi ani de închisoare pentru vătămare corporală gravă. Nouă ani mai târziu, Tribunalul Suceava avea să finalizeze un dosar în care acelaşi iordanian a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru înşelăciune. Nu a executat însă nici una dintre pedepse, fiind fugit în Iordania. Prima informaţie despre iordanian a ajuns în România abia în anul 2012. Atunci, autorităţile române au fost informate că acesta este arestat în Iordania, pentru alte fapte. Extrădarea sa în România, pentru a executa pedeapsa, pare foarte departe în acest moment.

 

Condamnat pentru tentativă de omor, dispărut fără urmă din 2003

Al doilea urmărit general ca vechime este Gheorghe Călin Popescu, în vârstă de 52 de ani, din municipiul Rădăuţi. Tribunalul Suceava l-a condamnat în mai 2003 la doi ani de închisoare pentru trafic de substanţe toxice. Despre el se ştie că a fost arestat în Italia în două rânduri, ultima oară în 2011.

Un caz aparte este cel al lui Dorel Ţigănescu, în vârstă de 33 de ani, din comuna Horodnic de Sus. În iulie 2003, acesta a fost condamnat de Tribunalul Suceava la 7 ani şi 4 luni de închisoare pentru tentativă de omor. A dispărut înainte de a fi condamnat şi nimeni nu mai ştie nimic de el.

 

Severin Tcaciuc apare şi el în topul celor mai vechi urmăriţi general

Al patrulea urmărit general în acest top este Dan Lacovici, acum în vârstă de 42 de ani, domiciliat în municipiul Suceava. El a fost condamnat în august 2003 la 5 ani de închisoare pentru furturi din societăţi comerciale. Ca şi în cazul lui Ţigănescu, nu există nici un fel de informaţii certe despre acesta, el pierzându-şi urma probabil în străinătate.

În fine, al cincilea urmărit general ca vechime este binecunoscutul Severin Tcaciuc, care se află în Austria. Acesta este condamnat definitiv în două dosare, pentru infracţiuni economice şi evaziune fiscală. Una din condamnările neexecutate este din 2004. Este vorba de o condamnare la o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru evaziune fiscală şi folosire cu rea credinţă de bunuri sau creditul societăţii.

 

Printre urmăriţii de negăsit se numără şi un fost poliţist de frontieră, precum şi câțiva condamnați pentru violuri şi omor

Pe lista celor 103 urmăriţi general care au legătură cu judeţul Suceava se găsesc şi mulţi autori de fapte deosebit de grave. Printre ei şi un condamnat pentru omor. Ion Pop, în vârstă de 41 de ani, este condamnat la 18 ani de închisoare pentru omor, decizie rămasă definitivă şi irevocabilă la sfârşitul anului 2012. În 2008, când a fost comis omorul, acesta era administratorul unei discoteci din Măzănăeşti. El a fost condamnat pentru că împreună cu încă doi indivizi, unul fiind bodyguardul discotecii, l-a omorât în bătaie pe un bărbat din Cornu Luncii. Ion Pop este singurul din cei cei trei care nu a fost încă prins, fiind dat în urmărire la nivel naţional şi internaţional.

Printre condamnaţii care nu au fost prinşi se găsesc şi trei autori de violuri.

Dintre aceştia, cea mai mare pedeapsă, 6 ani de închisoare, o are de executat Mihai Bogdan Zuzeac, un tânăr în vârstă de 32 de ani din Şerbăuţi. Acesta a fost condamnat pentru că, în 2008, împreună cu încă un tânăr, a violat o minoră într-un apartament din Suceava.

Printre urmăriţii general se găseşte şi un fost poliţist de frontieră. Marian Coslac Iaholnic, acum în vârstă de 41 de ani, din Siret, a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru infracţiunile de trafic de influenţă şi luare şi dare de mită.  El este principalul condamnat în dosarul “Tigareta zero”, în care au fost implicaţi în anii 1994-1995 mai mulţi vameşi şi poliţişti de frontieră suceveni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveni condamnaţi de mai bine de zece ani pentru fapte grave nu şi-au ispăşit nici până azi pedepsele.
 Vizualizări articol: 7320 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Suceveni condamnaţi de mai bine de zece ani pentru fapte grave nu şi-au ispăşit nici până azi pedepsele5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Coruptie trimis de
( 8 mar 2014, 13:20:27
cred ca unii din acesti infractori si-au schimbat si numele, si autoritatile cauta acul in carul cu fan
2.   Instanțele naționale de drept nu-și fac datoria! trimis de
( 8 mar 2014, 14:10:39

Trec luni si ani de la evenimente, se intirzie tragerea la răspundere penală a indivizilor si inevitabil se ajunge la prescripţia faptelor.
Eu, unul, refuz sa cred ca ora aducerii in justitie a licheleleor corupte de tot soiul ar fi trecut.
Cel putin in cazul Romaniei, aplicarea cu discernamint a legii a ramas doar un deziderat.
Impasibilitatea, inchiderea ochilor, ridicatul indiferent din umeri par sa fie regula generala. O regula care unora dintre noi ne repugna si impotriva careia ar trebui sa ridicam glasul.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei